Полицията в Пазарджик с проблем: Къде да съхранява отнетите коли

Скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа
55

В пазарджишка област вече няма къде да съхраняват отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори. Проблемът идва от това, че е  почти изчерпан капацитетът на служебните полицейски паркинги. Съвместно с финансовото министерство и с НАП се търси решение на проблема.

За малко повече от половин година в Пазарджишко са конфискувани десетки коли на шофьори, заловени да карат на наркотици, или с алкохол над допустимата норма - 1,2 промили.

"До момента на територията на цялата област Пазарджик в поделенията на МВР има иззети 70 моторни превозни средства. Те се съхраняват в прилежащите територии на районните управления в областта", каза за телевизия Bulgaria ON AIR Мирослав Стоянов от ОДМВР - Пазарджик.

Опасенията са ,че съвсем скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа.

"Като се има в предвид, че на тези места се съхраняват не само иззети моторни превозни средства, които са собственост на водачи, употребили алкохол или наркотици, а и всякакви други моторни превозни средства, които са иззети в хода на досъдебни производства, които са станали обект на престъпление или с тях е извършено престъпление и те са под разпореждане било то на прокуратурата или на съда", отбеляза Стоянов.

По закон, след като един автомобил бъде конфискуван, НАП трябва да организира търг и да го продаде. До момента обаче в пазарджишко няма продаден нито един такъв. На запитването ни от НАП отговориха, че от началото на септември миналата година до момента, при тях е постъпила информация за отнети 20 коли. От тях се продават едва 4, защото останалите са прекалено стари - на над 20 години.

От агенцията поясняват, че друга причина за липсата на интерес към тези автомобили е, че повечето са спрени от движение за срок от 6 месеца до 1 година. За съжаление обаче тази тежест остава валидна и за новите собственици, което рязко снижава интереса към търговете, организирани от НАП.

Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Страната
100-метров козунак бе изяден във Враца
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Многно просто - в Кремиковци за скрап, а не да ги продават на търг защото това е предпоставка за конфликти между старите и новити собственици, затова най-лесно на скрап.
31
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Анонимен тенеке бабаит кахърлъ сурат ефенди, ако в турция е белканто, в българия е "вторични суровини"
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да почнат в Симеоново да ги учат да сгъват ламарината и няма да им требен преса от белканто. Мозък може да не стига, ама мускули се намират в МВР. Поне младите напомпани кадри.
29
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До БЪЛГАРИН тука зора не е кво да ги правят, а законова форма според която да си ги раздадат. ушеф и той е хора, и той иска кю седмица и цедка
28
1
 
6
 
! Отговори
skusii преди 3 седмици
Мирослав Стоянов, и други помазани шефове и началници на полицейските сили да си ги разделят тези 70 коли като излишък и бонус в края на годината заедно с парите които остават като излишек системата на МВР :)
27
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Анонимен25 нимой бара ляба з мундар ръки аратлик. белканто : ср., само ед. Спец. В музиката италиански певчески стил, който се отличава с лекота на звученето, с мелодичност и изящество.
26
1
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 седмици
200 българи загиват на пътя всяка година, МВР не реагира все едно това не са хора, когато обаче загине полицай при изпълнение на служебните си задължения, което е риск на професията МВР реве неистово и иска едва ли не национален траур... само полицаите ли са хора в тая държава?
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво има да му мисли. В белканто има преси. Слагаш таратайката и излиза компактно кубче.
24
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 седмици
ТОВА СА КОЛИТЕ НА ХОРА УБИВАЛИ НА ПЪТЯ ЗАЩОТО КАРАТ ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ. ПОЛИЦИЯТА В ПАЗАРДЖИК ИСКА ДА ИМ ГИ ВЪРНЕ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА УБИВАТ?
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Българските заптиета не стават за полицаи. Това са хора с психиката на изкопчии, хамали и продавачи на сергия.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Душите на българите се стоплят от мисълта че всички милиционери ще мизерстват цяло живот в България докато пукнат. Никъде по света не ги искат тия лежаци и крадливи търтеи.
21
0
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 седмици
ЩЕ ВНЕСЕМ ПОЛИЦАИ ОТ АВСТРИЯ, ТЕ МОГАТ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ И НЕ МРЪНКАТ.
20
4
 
7
 
! Отговори
Конфискацията преди 3 седмици
На автомобили е абсолютно незаконна, особено преди произнасяне на съда. Мафиотска милиционерска ***
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЯМА НЕДОМИСЛИЦА В ЗАКОНА, МВР РАЗПОЛАГА С МЕСТА КЪДЕТО ДА СТОЯТ КОЛИТЕ. ТОВА ЧЕ НЕ ИМ СЕ РАБОТИ Е ДРУГА РАБОТА.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
полицията в пазарджик иска да си подели колите но не им е удобно да го кажат директно
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1. Дарения за нужаещи се - и физически лица, и юридически2. За скрап/ на вторични3. Продажба/търгове със справедливи цени
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Директно и веднага да ги мачкат на скрап -- тия талиги не стават за друго.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МВР ВИНАГИ ИМА САМО ПРОБЛЕМИ И СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ, НИКОГА НЯМА РЕШЕНИЯ НА ПРОБЛЕМИ.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази недомислица в закона беше сътворена от променкаджиите. Те въобще правят неща без да мислят, както промяната на движението на бул Витоша в София.
13
4
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
Да спрат да отнемат коли. Това е нарушение на Конституцията. Колите нямат вина , да се арестуват и продават.Хората не желаят да се забъркват в това недомислие и да си имат проблеми.