Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев

Рок изявата му не била подходяща на фона на войната
16 май 2024 08:40, Петър Бойчев
74
Критики към Блинкен заради купона в нощния клуб в Киев
Снимка БГНЕС

Ръководителят на американската дипломация понесе много критики заради това, че изпълни "Rockin' in The Free World" в нощен клуб в украинската столица във вторник вечерта. Украинци сметнаха изпълнението му за неподходящо в разгара на руското настъпление на североизток, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

"И една дума е достатъчна, за да се опише вчерашната вечер на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Киев и тя е "неуместна", написа във "Фейсбук" Свитлана Матвиенко, директор на неправителствена организация, специализирана в политически анализи.

Подобно на много свои сънародници, тя казва, че е "раздразнена" от това изпълнение на Блинкен, докато районът на Харков в Североизточна Украйна, "беше сринат" от едноседмична руска офанзива и осъди "пълна липса на разбиране на ситуацията" и на "емпатия" от страна на американски служители.

Пристигнал на изненадващо двудневно посещение в Киев, където продължи да демонстрира подкрепата на Съединените щати за Украйна, Антъни Блинкен завърши интензивен ден във вторник, изпълнен с официални срещи включително с президента Володимир Зеленски, като посвири на китара тананикайки тази легендарна песен в клуб в приземен етаж в центъра на столицата.

"Знам, че това е много, много труден момент. Вашите войници, вашите граждани, особено на североизток, в Харков, страдат много. Но те трябва да знаят, вие трябва да знаете, че САЩ са с вас", каза той преди да започне да свири.

За Богдан Яременко, депутат от президентската партия и бивш дипломат, контекстът е лошо подбран след месеци на забавяне на американската военна помощ за Украйна, което отслаби украинските сили на бойното поле.

"Посланието не е сложно, но не се получи", написа той във "Фейсбук". "С цялото си уважение, това е грешка", коментира в същия дух Валери Чали - бивш украински посланик в САЩ.

Музикалното изпълнение на Антъни Блинкен предизвика гнева на украинци в социалните мрежи, като някои потребители критикуваха американските служители за бавния темп на американската военна помощ.

"Посещение, оформено от комуникационен провал", обобщава във "Фейсбук" Сергий Сидоренко, редактор на влиятелния новинарски сайт Evropeïska Pravda. "Изпратените публични сигнали не сработиха по начина, предвиден от техните автори."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Големия памперс преди 4 седмици
Цялата ситуация ми напомня на Куба през 50-те години. Страната е превърната в бардак от американците - политици, бизнесмени, комарджии, авантюристи и прочее *** ходи в Куба за да се отдаде на пороците си. На чело на страната стои корумпираната марионетка на САЩ Батиста. Следва гражданска война - от една страна кръв и смърт по улиците, от друга до последно бардаците работят на пълни обороти.
66
0
 
2
 
! Отговори
джаст ъ контраст преди 1 месец
По време на китарените му вечерно клубни изпълнения, строени с лопати в ръце, гробарите на Украина в 22ч заповат гробовете да приготвят, оразмерени по дължината на ковчзите, които от своя страна се делят на цялмъртвец и безкрачнмъртвец. Рекендрол ечи, Музика ехти, Кърпите за сълзите старите или веке изпрани до сабелем изсънале са те.
65
0
 
5
 
! Отговори
Чери00 преди 1 месец
Ех урки, урки, много сте прости за да се вържите на западните лъжи за някаква победа и сега хем да ревече хем да бягате!НО НЯМА НИЩО, ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен. Ами-и-и! Пял е "На китарата Васко Жабата"!
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блинки гледал как посрещат Путин в Китай и си спомнил, че него го посрещнал втория заместник на помощника на отговорника за озеленяването на вилата на чичото на Си. Няма такова унижение за американския пapaзит. После Блинки се натряскал с украинска водка в някакъв вертеп...
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я напишете нещо за лова на хора в окраина. Голям цирк - като *** ги водят, ама ФАБ-500 с УМПК има за 2-3 Окраини, максимум за 5!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то на него си му е весело да не да загива неговия род и народ. САЩ са с тях ама докато имат изгода и после на кучетата
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е е укрите си танцуват в дискотеките . Що за война е това . Израел за три месеца срина ивицата Газа, 35000 цивилни жертви .... А укрите си танцуват в нощните клубове ...
58
1
 
12
 
! Отговори
Пир по време на чума преди 1 месец
е тва са зомбираните хамериканци ,едни мрът а други маат с китарите
57
0
 
11
 
! Отговори
Велес преди 1 месец
Помните ли как прецедента Плевнелиев посрещна посланика на САЩ в президентството ни? Беше изезнал на входа за да го посрещне.... А сега намерете и посрещането на Клинкен от Зеленски! Същото слагачество и угодничество..... Без коментар...
56
0
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш!!! преди 1 месец
Блинкен се е правил и подражавал на онова НЕЩО- Немо, дето спечели Евровизия ! Очевидци твърдят че му се получило, и то доста. Сега следва поговорката: " Покажи си приятелите , за да стане ясно и ти какъв си !!!
55
1
 
23
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Що тъй бе, Блинки? На останните не им требе шоу, требет им пушкала, ракети и самальоти, а ти се правиш на "рок-изпълнител"! Май закъсъхте с "помощтта" та сега с "шоу" повдигаш духа на осранните.
54
0
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Чакаме официалното изявление от Кремъл за караокето на Блинкен. Аз му давам 7/10.
53
3
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Е ако беше дошъл в България щяхме да му дадем кавал или орган и всичко щеше да е наред. PS - имам в предвид човешки...
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДА СЪБИРАТ ВСИЧКИ УКРАЙНЦИ И НА ФРОНТА ДА ОСТАВЯТ ТУКА УКРАЙНКИТЕ ДА ГИ МАГАНИМ ЧЕ ПОНЕ НЯМА ДА РАЖДАТ БАНДЕРЧЕТА
51
1
 
28
 
! Отговори
Изумително! преди 1 месец
Не е за вярване как юдеите от САЩ продължават да лъжат украинците да умират за тяхната ционистка кауза и даже най- подигравателно им свирят на китара! Пранят ги на още по- големи ***!
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахааааааа да са им отворени баровете, кръчмине и те да се забавляват в цял Киев, не е проблем, ама Блинкин да изпее една песен, при това на бар те са го завели, вече е голям проблем. М да, отдавна трябваше да бъдат оставени сами на себе си!
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тая гмеш кога ли е била доволна от нещо, ако ще 7 американски флот да им изпратят да им помага, пак ще мрънкат и недоволстват, най добре да ги зарежат, да се видят колко струват
48
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките са такива, оня рошавия англичанин нали купони правеше по време на ковид, а народът затворен и с намордници. Те не са начело да решават проблеми, ами да си гледат живота. Затова ги залива народна любов на талази. Ама и Зелника що реве непрекъснато. Щом му работят нощните клубове в Киев, дето уж ги обстрелвали, явно не е на зор.