Пътищата в страната са прохoдими при зимни условия

Заснежени участъци по високите места на Родопите
Обновена: 30 окт 2010 08:02 | 30 окт 2010 08:00,
3
Пътищата в страната са прохoдими при зимни условия
Снимка: БГНЕС

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната, включително по магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Марица”, са сухи. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Мокри са по високите и усойни места, а заснежени участъци има по високите места на Родопите и проходите Петрохан, Шипка, Троян – Кърнаре. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак – Доспат, както и през прохода Троян – Кърнаре, където всички автомобили трябва да бъдат и с вериги.


Затворени остават проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Временно затворен поради свличане на земна маса е пътят Девин – Кричим, а за извършване на ремонтни работи – Раднево – Нова Загора. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, над десет тона – през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.


Продължават ремонтните работи на пътя София – Банкя през „Хиподрума”, на Околовръстния път на София при кръстовището за квартал „Филиповци”, както и по пътя Нови Искър – Своге между 75-ти и 77-ми километър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: пътна обстановка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Kakvi zimni uslovia oshte e esen;)!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Продължават ремонтните работи на пътя София Банкя през Хиподрума" - така и трябва, че догодина като му вземат хеликоптера на Бойко и пак ще си ходи с каручката от Банкя до София.
1
2
 
8
 
! Отговори
Не е вярно преди 13 години
Пътищата в страната са целогодишно непроходими. Макар, че един човек не смогва да открива все нови и нови магистрали.