Подреди се проектът на Първанов

Няма да учредяваме партия, нито днес, нито утре, заричат се от АБВ
Обновена: 12 ное 2010 14:24 | 11 ное 2010 12:56,
272
Подреди се проектът на Първанов
Снимка: БГНЕС

„Няма да учредяваме партия, нито днес, нито утре“. С тези думи бе открит дебатът „България на другия ден“, който полага основите на политическия проект на президента Георги Първанов.

На кръгла маса в зала 3 на НДК са се наредили 50 души – по думите на Костадин Паскалев експерти, които са се събрали с цел да проведат дебат извън партийното поле.

Освен публично обявената инициативна група, в дискусията участват евродепутатът от „Коалиция за България“ Ивайло Калфин, председателят на Земеделския народен съюз Стефан Личев, кметът на Ихтиман Маргарита Петкова, певицата Николина Чакардъкова, бившата шефка на ДАМС Весела Лечева, футболистът Христо Бонев, археологът Николай Овчаров, лондонският икономически експерт професор Димитър Иванов, бившите зам.-министър на отбраната и образованието Спас Панчев и Кирчо Атанасов, бившият синдикалист Кръстьо Петков  и други експерти в различни области.

Основната цел на гражданското сдружение АБВ е търсенето на алтернатива и чуваемост в обществото.

„Когато в обществото се засилват проблемите, усещането за силната ръка, едноличното ръководене, ние искаме точно обратното“, обясни идеята Костадин Паскалев.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

По думите му целта на форума е хора експерти да формулират политиките и идеите за тяхното реализиране.

Той разкритикува остро сегашното управление по отношение на бюджетната политика, здравеопазването, отношението към лекарите и учените.

„Ние не идваме с готови отговори. Искаме ново място за диалог“, заяви Паскалев, като подчерта, че целта е да бъде изработена единна национална стратегия за развитие.

От своя страна евродепутатът от „Коалиция за България“ Ивайло Калфин заяви, че сегашното правителство не чува мнението на експертите и бави реформите в различни сектори.

„След 10 години ще сме по-далеч, отколкото сме днес от всички страни в Европейския съюз, докато гледаме на него като на донорска организация“, обяви Калфин.

Депутатът от „Коалиция за България“ Стефан Данаилов обяви, че участва не като инициатор, а като поканен на форума.

Той беше категоричен , че не се страхува от санкция от лидера на БСП Сергей Станишев.

„Не съм се докарал дотам да се страхувам от този и онзи. Винаги съм бил член на БСП и такъв ще остана", категоричен бе Данаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: георги първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
19
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Идеята бе да си направи партия бракониера предател и агент на Москва Гоце.Но не успя защото получи противодействие за пръв път откак се е докопал до властта.Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба. НО НИЩО НЯМА ДА СПРЕ ТОЗИ ПЪТ ПРОГРЕСА И НАХЛУВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОННОСТТА В ТАЗИ РОБСКА ДЪРЖАВА. youtube/watch?v=P9c-5Z_
262
0
 
18
 
! Отговори
патриот преди 13 години
Това, което критикуват и оплюват и Гоце и САТАНиШЕФ и другите от предишното управление е всъщност РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ ПРЕДИ ГЕРБ.ТЕ ДОВЕДОХА ДЪРЖАВАТА ДО СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ А СЕ ПРАВЯТ НА "НИ ЛУК ЯЛ НИ МИРИСАЛ" *** ЗОМБЯСАНИ И БЕЗКРУПОЛНИ!МАРШ В ЗАТВОРИТЕ *** СМРАДЛИВИ!!! Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба.
261
0
 
20
 
! Отговори
Ангел Стоянов преди 13 години
Че за за какво ново начало става дума?Отново само стари червени мутри!
260
0
 
17
 
! Отговори
С. преди 13 години
Винаги е добре да има алтернативи. Например Бойко мога много добре да си го представя като местен туз по времето на социализъма. Главен секретар на общински съвет на БКП, не повече, никой нямаше да го пусне по-нагоре, защото дори и тогава малко от малко играеха роля интелектуалните възможности.
259
6
 
19
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
това е гражданска инициатива, не партийна. очевидно, че президентът, съгласно конституцията, може да бъде съпричастен към инициативи на гражданското общество. нали е президент на всички, а гербаджиите си мислят, че само те представляват българите. не всички, само, които са гласували за тях.
258
7
 
17
 
! Отговори
susu преди 13 години
Българи, полудяхте от злоба!В движението отиват умни и кадърни,а повечето от Вас нямат и АБВ!
257
2
 
22
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Драги ми Маринчо а да си виждал г-н президента на заседание на парламента когато се приемат важни за страната ни закони по-вече от една година.Не нали.А когато отвличаха хора за откуп по-добре ли се чувстваше.А когато нямаше какво да открива г-н Станишев по-добре ли беше в България.
256
6
 
23
 
! Отговори
Марин преди 13 години
Нещастни тълкуватели и драскачи, кой ви е казал, че държава се ръководи по този начин. Министър-председателят да ходи по футбални мачове като клоун, а да го няма когато се приема бюджета на държавата. Така ли мислите, че може да пръдължава ръководството на ГЕРБ? И, най-вече с полицейските екшъни. Не ви ли омръзна от сутрин до вечер да гледате лика на ЦВ. Омлъзнаха ни действията на управляващите! Стига с тези ленти за показно откриване на , няма значение какво. С т и г а !!!!
255
3
 
29
 
! Отговори
генади преди 13 години
Подреди се проектът на Първанов- Подредиха се един до друг престъпници, ***, хомосексуалисти и ***!
254
2
 
26
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Скрий се , *** ***.
253
1
 
29
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Не съм се докарал дотам да се страхувам от този и онзи. Винаги съм бил член на БСП и такъв ще остана", категоричен бе Данаилов.Никой не те обвинява в избора ти на партия, а в това, че се остави да те използват като *** в предното правителство, което откровено ни *ба п**ката лелина в г*за.
252
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вървете след БОКО, там е истината...
251
1
 
31
 
! Отговори
do 253 преди 13 години
Ценени в цял сявт ? Гоце ?!?!Ти изби мрената по Дунав.......:))
250
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Бе Вебете се у гъзо.....
249
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Goze mechtae vsichki ot DPS, NDSV, RZS i BPS da glasuvat za nego....kato dobavim i kupenite ***, eto ti Troinata koalizija otnovo na vlast !!!Ha ha ha ...samo da ne zabravi da vzeme pevizata Marijana za sekretarka, a triperlivata uchenichka za Ministar na obrazovanieto!!!
248
5
 
19
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
От къде да се почне и накъде да се върви?За да се отговори трябва да се дефинират вечните интереси на третата българска държава.Второ ясно да се каже,че така нареченият преход е реставрация и реванш на силите загубили втората световна война,за България се изразява в налагането на планът "Ран-Ът".Възраждане без съд за изпълнителите на антибългарският план през 20г. на грабеж и погром не може да има!Другото е поредното продължение на геноцида над нацията,евроатлантическо еничарство!
247
0
 
26
 
! Отговори
i преди 13 години
NOV BARDAK SAS STARI *** NESE PRAVI SA KAZALI XORATA A GOCE PARVANOV TAKAVA ALTERNATIVA SE PREDLAGA
246
13
 
24
 
! Отговори
91 преди 13 години
ПЪРВАНОВ СТАВА ЗА ВСИЧКО. НАЙ-ДОБРИЯ ПОЛИТИК ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 г. ПАСКАЛЕВ Е КАТО Б.БОРИСОВ, ПОСТОЯННО ПЛАЧКАЛО .ОТ ТАКИВА ВСЕКИ СЕ ОТВРЪЩАВА
245
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей голям лисугер този бе , върти- сучи, се във власта да остане, личи си че е образован и грамотен и находчив човек -чист червен номенклатурчик , много добре е изучил занаята .Бравос Първанка.
244
4
 
36
 
! Отговори
PANTERA преди 13 години
Червените спретнаха поредната социална кухня в която ще раздават политическа помия.Нереализирали се мераклии много.Те друго не могат да ядат!