Празна зала гледа Бюджет 2011. "Атака": Да дойде Първанов

Дянков спринтира – изказа се и остави парламента да решава
Обновена: 12 ное 2010 14:10 | 11 ное 2010 10:27,
91
Празна зала гледа Бюджет 2011. "Атака": Да дойде Първанов
Снимка: Булфото

Най-важното заседание на Народното събрание за тази сесия, в което ще бъде обсъден бюджетът на държавата за следващата година, започна очаквано с процедурни хватки.

След като депутатите гласуваха да допуснат в залата зам.-министри на финансите, започна екшънът.

Ангел Найденов поиска процедура. Той беше възмутен от пълното игнориране на дебата от страна на правителството.

„Няма оправдание за безразличието, което биха демонстрирали с отсъствието си членовете на Министерския съвет”, заяви депутатът. Според него вместо да реже поредната лента, премиерът Бойко Борисов трябва да бъде поканен в пленарната зала.

По-скоро като закачка с БСП, депутатът от „Атака” Павел Шопов предложи в Народното събрание да се яви и Георги Първанов. Националистът не случайно се въздържа да го нарече президент, защото бил политик, който създава партия.

Вместо да нарушава конституцията, Първанов може да дойде в залата, посочи Шопов.

„Моля ви парламентът да се държи на нивото на своята отговорност”, призова колегите си Екатерина Михайлова от „Синята коалиция”.

Според нея всички институции имат отношение към парите за догодина и има основание да бъдат поканени техни представители. Затова синята депутатка призова този спор да приключи, като поканят всички.

Цецка Цачева обаче не беше съгласна. Тя подложи на гласуване искането в залата да се яви Бойко Борисов, което очаквано беше отхвърлено. Що се отнася до призоваването на президента – по конституция той има правото да посети заседание на Народното събрание, ако желае, посочи Цачева, но парламентът нямал право да го призовава.

Симеон Дянков изчака циркът да приключи, след което, за да не губи времето на депутатите, обясни, че ще представи кратък доклад. Въпреки това депутати от БСП започнаха да се изнасят от залата.

Финансовият министър спринтира по основните точки от Бюджет 2011, които станаха известни през последните седмици.

„Двигатели на икономическия растеж догодина ще бъдат основно износът и вътрешното потребление”, обяви Дянков.

Основните акценти в бюджета щели да са „стабилност на борда, ниски данъци, стимулиране на растежа, пенсионна, здравна и административна реформа, запазване на размера на пенсиите”.

Приходите щели да бъдат с 5,3% повече от тези през 2010 година. Въпреки че увеличаване на данъци не се предвижда, „акцизните ставки ще бъдат синхронизирани с изискваните от ЕС минимални ставки”, съобщи Дянков.

От друга страна, управляващите щели да се постараят да усвояват по-добре фондовете от ЕС.

„Бюджет 2011 е бюджет на стабилността. Желая ви ползотворни дебати”, обърна се Дянков към залата, която въпреки отправените покани към кой ли не вече започна да се опразва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: бспатакабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
бройката от 240 е много трябва да са не по-вече от 100 депутата така ще се харчи по-малко от бюджета и сградата на парламента да стане музей на политическото развитие в БЪЛГАРИЯ а за депутатите да се наеме арената на цирк ;Балкански; където да показват циркаджийските си номера пред публика така цирка ще има добра печалба
77
0
 
0
 
! Отговори
999 преди 13 години
Най- после и Костов разбра къде вървят нещата.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май бюджета ще се гледа пред парламента този път !
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров защо ти е Първанов.Тиквата дето я отгледа де беше.
74
0
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 13 години
Защо никой не разбира господина Дянков?Той има предвид ,че догодина ще се изнася/персонално той/ с парите от вътрешното потребление!Просто и ясно е казано ама хората не го разбиратДвигатели на икономическия растеж догодина ще бъдат основно износът и вътрешното потребление, обяви Дянков. РС /Под икономически растеж- разбира своя/
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я кажи тогава след като си навътре в нещата с кои пари отиде може би с тези на ГЕРБ дарени от А.Петров ?Колкото си плати билета до Барселона,и до Лондон за да гледа мачове.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е и като вземат отношение ,кой ще ги ЧУЕ ???????? Миналата година като казваха някой неща на Дянков той послуша ли някого????????? В това народно събрание ГЕРБ И Атака не слушат никого,понеже си е мислят за богове.Ама да не се косим,в средата на следващата година пак ще актуализират бюджета.Иначе Дянков разправяше преди една година че ако се провали бюджета /2010/ ще си подаде оставката,да ама не.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Премиера го е хванала липсата. Защо ли? Защото той НЕ ЗНАЕ какво да отговаря, ако го питат конкретни неща по бюджета.Дебат по бюджета липсва. Защо ли? Защото ще има неудобни въпроси и ще се налага да го преправят за N-ти път.А пък и то много смисъл от бюджет няма, понеже както видяхме, държата своеволно ОТКАЗВА да плаща или ЗАБАВЯ плащанията. После имало притеснения за банковата система. Добре че сме вързани за еврото. Ако САЩ откаже да плаща задължения знаете ли какво ще се случи на $?
70
0
 
7
 
! Отговори
Добавка от Бореца преди 13 години
И ДРУГОТО КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА!ДНЕС СТАНА НАГЛЕДНИ ДУМИТЕ НА ЛОРД ДИЗРАЕЛИ КАЗАНИ 130 ГОДИНИ,ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ЗА БАЛКАНСКИТЕ НАРОДИ ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА Я ПРАВЯТ ЗАЩОТО СА КАТО МАЛКИ ДЕЦА!МНОГО СМЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ИЗИСКВАНИЯТА КАТО ОБЩЕСТВО И НАРОД ОТ ИЗИСКВАНИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!ЗАТОВА НАЙ-ДОБРО ЗА НАС Е ДИКТАТУРАТА КАЗВАМ ГО С НАЙ-ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ!ЯВНО ЩЕ НИ ТРЯБВАТ ОЩЕ 500 ГОДИНИ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ПРИДОБИЕМ ТЕЗИ НАВИЦИ!САМО НЕ КАЗВАЙТЕ ЧЕ Е ВИНОВЕН КОМУНИЗМА!СПОМНЕТЕ СИ 19 МАЙ 1934 ГОДИНА!!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бюджета тая година май ще се гледа пред народното събрание!
68
0
 
5
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Ето я алтернативата на сегашните .Предложенията са страхотни ,държавата ще изплува ,но няма как стане ,защото ще засегне всички хрантуници .
67
0
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Такива злобари ги хваща рака!
66
1
 
3
 
! Отговори
душата преди 13 години
Дай факти,че е ходил с твой пари бе ***/чка...за мен е по-важно апаратите за ОНКОБОЛНИТЕ,които закупи и откри отколкото да се обяснява на лицемерните червени червей в парламента.....дано в семейството ти никой да не се разболява от РАК,че ако се разболее,че видим каква песен,ще пееш *** с галфо ***...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕЗАБАВНО излез навън и се поразходи малко, а после и през борсата за безработни може да минеш - току виж има и подходяща работа за теб!
64
1
 
0
 
! Отговори
Viva Iuvigi преди 13 години
19. Вашето предложение .....................Da vleze Han Krum i im *** maikata na normalnite i tatkovcite na pederasite a na hetero *** i roditelite do jivo koliano.Ot GERB sa *** typugerite, Tehniat ministyr vnasia proekt za Osnovniat zakon na Dyrjavata i go ostavili sam da go zastitavat paranoicite na Ataka, dokato shozofrenikyt reje kato pedofil lenti4ki iz detskite gradini
63
2
 
4
 
! Отговори
капо преди 13 години
Ае, кво стана с 2-та милиарда лв. необезпечени договори?Нещо изчезнаха, а? Май и никога не ги е имало?
62
5
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
"Атака": Да дойде Първанов.......и да ни каже как, по дяволите, се прави бюджет, че тия гейбери един свестен бюджет не могат да направят.
61
0
 
5
 
! Отговори
12345 преди 13 години
Алтернатива на безхаберниците вина ги се намира !
60
2
 
0
 
! Отговори
лили преди 13 години
И от къде ще ги намерите тези около 100 наистина работещи хора? НЕ НИ СА НУЖНИ 240 ЛАПАЧИ - нужни са ни дори 400, защото я помисли малко - кое е по-лесно - да купиш 240 гласа или да купиш 100 гласа?!? защо вместо да се занимавате с глупости не вземете да свършите нещо слислено?!?
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кукли на конци.