Шефът на ДАНС: От всяка служба може да изтече информация

Той не коментира дали върху агенцията се оказва натиск
Обновена: 10 фев 2011 23:24 | 10 фев 2011 23:15,
21
Шефът на ДАНС: От всяка служба може да изтече информация
Няма перфектна система, смята Цветлин Йовчев. Снимка: Булфото

От всяка една служба е възможно да изтече информация. Във всяка служба съществува риск, въпросът е той да бъде сведен до приемливи нива. Това каза председателят на ДАНС Цветлин Йовчев, след като беше изслушан на заседанието на Комисията за контрол на ДАНС.

В петък депутатите от комисията посетиха ДАНС, за да проверят технически как става събирането, съхраняването и контрола върху използването на СРС-та.

По думите на Йовчев няма система, която е перфектна и да е изцяло защитена. Йовчев не коментира дали се оказва натиск върху ДАНС от определени лица или групи.

На въпрос дали той би поел персонална вина и отговорност, шефът на ДАНС отговори: „Разбира се, че не всичко в ДАНС е окей и не може всичко да е на върха. ДАНС е структура, в която, в една или друга степен, имат отражение всички проблеми на обществото. Ние не сме изолирано явление. Не мога да кажа, че сме на върха, но се прави много в тази посока”.

Още по темата

„Говорим за нерегламентиран достъп до класифицирана информация, но аз все още не мога да кажа дали има такъв и въобще не споменавам за СРС”, каза още той.

Заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков от своя страна заяви, че според него е невъзможно от агенцията да е изтекла класифицирана информация. Той все пак направи уговорката, че в ерата на техниката всичко е възможно. Не виждам причина за оставки в агенцията заради докладите на парламентарните комисии, коментира Драшков.

Той отказа да коментира думите на Алексей Петров, че е част от "Октопода", който е използван за дискредитиране на хора. С несериозни неща няма да се занимавам, три години слушам глупостите на различни хора, няма смисъл да ги коментираме, добави той.

 
В ДАНС  да се изградят технически възможности за самостоятелно прилагане на специални разузнавателни средства, препоръча парламентарната комисия за контрол на агенцията. Ротационният  председател на комисията Камен Костадинов посочи, че в момента ДАНС няма технически  възможности за използване на СРС и поради това използва  възможностите на Специализираната дирекция  "Оперативно-технически операции" (СДОТО) в МВР. В комисията са  установили, че няма нормативна регламентация за работата на тези изнесени работни места на СДОТО-МВР в ДАНС.


Нерегламентираното използване на акаунти води до размиване  на отговорността, посочи Костадинов. Ако в ДАНС има  самостоятелен терминал за мониторинг на телефонните разговори,  ще има по-строг контрол и ще е ясно кой носи отговорност,  съответно ще има по-малки възможности за нерегламентирано  използване на класифицирана информация, подчерта той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
##### преди 13 години
ako prikrivaneto na kontrabandata i korupcionni shemi za koito se znae ot tezi slujbi i ima srs-ta i razrabotki dokumentirani v papki s grif strogo sekretno i slujbite ne predpriemat saotvetnite deistviq tva kakvo trqbva da ozna4ava 4e kontrabandata pod zakrila na darjavnite slujbi i vis6i politici e srogo zasekretena taina zastra6ava6ta nacionalnata sigurnost li ??????koitrqbva da nosi odgovornost za tova naroda li ???
20
1
 
5
 
! Отговори
456 преди 13 години
Е така е като баш на ъгъла на " Галерия" няма дюнер - арабите са виновни , няма достатъчно дюнерджийници , а и политиците ни май не ядат дюнери като превантивна мярка против бомби.
19
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Хора,разберете едно - БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО!Интересно след 10 г.койще пълни хазната?Може би ***?Или протежетата на Бат ви Бойко пожарникара.Не. ББ иска и президента да е негов човек,за да може да управлява тоталитарно и просташки.
18
1
 
6
 
! Отговори
народа преди 13 години
От всякаде мирише на корупциа в ДАНС,да си ходи техният шеф и зам.шеф,и пълна промяна на персонала им.Тези хора ядат народните пари и не им пука за тяхното положение.
17
1
 
8
 
! Отговори
щаба преди 13 години
ало всички платени цветохвалци да захвърлят кафета ,банички и бири и да сядат да си заработят хонорара
16
2
 
7
 
! Отговори
д 4 преди 13 години
Защо не казва цялата истина как изтича информацията - Вного лесно. Информацията е предназначена за политическо въздействие и тя се превръща в пазарен продукт със стойност на политическия пазар.Там този продукт си има продавачи от службите и купувачи от политиците...как няма да има изтичане на информация, то това дето го казва е узаконяване на процеса.Кой направи анализ колко са подслушваните политици, колко мафиотите, колко терористите, колко обикновенния човек... от подслушаните 20000 души
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
очертава ли се хунта в България?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най ми е интересно,когато герберите наричат всеки опониращ комунист,и това при положение че в ръководството им са 90% членове на БКП,същите тия хора някога скандираха "Комунист,това звучи гордо"сега комунясват всеки инакомислещ,прилича ми на "Крадеца вика дръжте крадеца"
13
1
 
11
 
! Отговори
ЦК на БКП на ГЕРБ преди 13 години
Другарки и другари, гербери ''Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията.''
12
2
 
10
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 13 години
"Шефът на ДАНС: От всяка служба може да изтече информация"Те този не е за тази служба само с това си изказване. Ако това се случи то това не е служба за сигурност, а сергия на женския пазар...Това е едно признание и ламаринка на гащите за бъдещи прповали в тази насока и злоупотреба от служителите по сигурността.Крайно време е ГЕРБерите да си ходят докато не са унищожили държавата като Талибани.Но няма страшно нали Дюнерите ни пазят, за какво са ни службите за сигурност.
11
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 13 години
къде са гербавите?май още не им е започнал работния ден:)
10
1
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Мамин хубавец. Ами като не можете да контролирате изтичането на информация от службите питам аз защо тогава получавате заплати и то отлични заплати от бюджета, т.е. от нашия гръб, от нашите данъци.Като сте некадърници идете копайте на село а на вашето място ще дойдат други, които ще бъдат лоялни към системата. В Русия за такова нещо отстраняват физически от заеманата позиция, а по времето диктаторските режими въпросните нарушители просто изчезват от хоризонта, а в България само си говорим.Чао.
9
4
 
6
 
! Отговори
Василев преди 13 години
ДАНС не работи за националните интереси на България!ДАНС е създадена от кукловодите от ДС да обслужва интересите на Червената Мафия и Русия!Питайте го този мушморок,защо западните ни партньори нямат доверие в нашата служба!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шефът на ДАНС: От всяка служба може да изтече информацияАЗ НЕ ЗНАМ ЩО НЕ ВИ ЗАКРИЯТ.И БЕЗ ТОВА ОТ ВАС ФАЙДА НЯМА.ПО ЕДИН МУНДИР И НА УЛИЦАТА.ДЕБЕ И ХРАНТУТНИЦИТЕ
7
1
 
9
 
! Отговори
revlio преди 13 години
Не е възможно, но всичко е възможно! ..... а ти какъв си бе za какво си там политическа бърсалка служител за компоромати кво си некадърен комунист нахален какво си ти ?????????ДА СИ ХОДЯТ ВСИЧКИТЕ
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВКР какво върши ми е интерестно да чуя. Според мен НИЩО, освен да взимат заплатки.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистическо ***, мафиот!
4
1
 
15
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Чекай бе .. Данса .. си е баш служба.. събраха всичките .. милиционерски .. приплоди на едно място.. ко се прави на ощипан тоя :)
3
1
 
18
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Тези служби не трябва ли да са деполитизирани? Защо говорят, а вероятно и мислят като гербери?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 - "Не е възможно, но всичко е възможно!"Готин изказ! И най-вече точен:) Такъв е изказа на всеки гербер:) В него се съдържа и отрицанието и потвърждението:) Абе шизофренно състояние:)