Скандалът със СРС-тата влиза в дневния ред на ЕП

Евроинституциите нищят подслушванията у нас
Обновена: 10 фев 2011 19:04 | 10 фев 2011 19:04,
29
Скандалът със СРС-тата  влиза в дневния ред на ЕП
Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Скандалът с подслушванията със специални разузнавателни средства  влиза официално в дневния ред на Европейския парламент.

Въпросът ще бъде обсъждан идния вторник по време на пленарната сесия в Страсбург.

Очаква се представител на Европейската комисия да отговори на въпроси на евродепутати как комисията оценява настоящата ситуация в България и дали прекомерната употреба на специални разузнавателни средства не нарушава човешките права.

Още по темата

Процедурата не предвижда участие на представители на българското правителство. Не се предвижда и Европейският парламент да излиза с резолюция по проблема, предаде БНР.

В средата на януари след поредната порция изтекли в медиите записи на разговори между висши политици ЕК поиска от България информация дали станалите известни записи на разговори са направени на законно основание или не.

От ЕК обявиха, че нямат намерение да се намесват в твърденията или коментарите по проблема, който е изцяло вътрешен.

Комисията иска от България да получи информация единствено дали записите са направени в рамките на законно отправено искане ли не, заяви тогава говорителят на Европейската комисия Марк Грей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ЕПподслушвания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още ли има хора който подкрепят ГЕРБ!? Наистина не мога да повярвам! Осъзнавайте се по-бързо!
26
3
 
3
 
! Отговори
сере се преди 13 години
25
8
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Някой другар може ли за каже бързо скоропоговоркатаЧИЧКОВИТЕ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА ВСЕ ЗА ТИКВИ СИ ГОВОРЯТ
24
6
 
27
 
! Отговори
21 преди 13 години
Е що, на теб мутрата Тиква толкова ли ти харесва? Толкова ли те кефи, че ти вдигат данъците, за да може Мишо Бирата да не плаща и да си върти далаверите, толкова ли те кефи, че имаш най-скъпите горива и ток в ЕС или това, че цените ти скачат в пъти? Или вероятно те кефи, че взимаш най-ниската заплата в ЕС, за всичко хубаво си на последно място и то на светлинни години след другите, а за всичко лошо си неуспорим лидер? Явно си смахнат, щом всичко това те кефи.
23
3
 
11
 
! Отговори
Velichko Adamov преди 13 години
Това не е интересно, вижте ректора на Стопанската Академия в Свищов и шефовете на ГЕРБ как се забавляват със студентки!!!!youtube/watch?v=AWIY6soRPcU
22
7
 
16
 
! Отговори
15 преди 13 години
Би ли ме светнал за тия по-големи скандали в Италия, Унгария и Англия? Щото некой премиер да опатка неква непълнолетна *** само по-себе си е скандал, но не от калибъра на това да се извадят очевадни доказателства, че премиер на дадена държава покровителства контрабандата, или че министъра на вътрешните работи се сдобил с 6 апартамента незнайно как, или че законите позволяват всеки да си слухти всеки и информацията да си изтича отвсякъде.
21
14
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Еи това са комунистите - никога не са мислили за България и българския народ - още като се почне от Д. Благоев, Г. Димитров, А. Луканов и сега Първанката и неговите глашатаи!Колко ли се радват, че ЕС ще може още малко да ни потъпче, а те да кажат колко е лош Бойко!Това е то България след средата на 20 век!
20
19
 
5
 
! Отговори
Читател преди 13 години
Да си зададем въпроса - защо точно МВР се атакува, а не например здравното министерство, което цъфти и връзва? Отговорът е много *** - явно е, че МВР е бръкнало много дълбоко в далаверите на някои от тези, дето сега скандират "Долу правителството на ГЕРБ". Когато змията умира, най-много хапе. А БСП и подгласниците на Костов викат"Дръжте крадеца".
19
4
 
16
 
! Отговори
ТОРБАЛАН преди 13 години
В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ СЛАГАТ БОМБИ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ КОИТО КРИТИКУВАТ ВЛАСТА. БЪЛГАРИЯ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕ НА НЕДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ В ЕС. АЙ СИКТИР БЕ...
18
4
 
19
 
! Отговори
еуропеец преди 13 години
БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е АТЕНТАТОРА. ДА ГО ОТКРИЕ ЦВЪЦКО. ЗА ЕВРОПА ИЗВОДА Е СЛЕДНИЯ:В АЛБАНИЯ, БЕЛАРУС И БЪЛГАРИЯ ВЗРИВЯВАТ ЖУРНАЛИСТИ КОИТО ИНФОРМИРАТ ОБЩЕСТВОТО ЗА ДАЛАВЕРИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да се намесват, само няма да ни допуснат да припарим до Шенген.
16
2
 
22
 
! Отговори
Неам нервиииииииииии преди 13 години
Тази политическа гилдия дето ни управлява от 20г. не че неможе а неиска да ни извади от блатото защото в това блато станаха милионери а се надяват да станат и милярдери...... на всеки 4г. поемаме курс точно на 180град. на предходния и само се въртим на едно място.... ако бях по младщях да емигрирам и не защото нямам препитание в родината а защото ми омръзна да ни правят на маймуни.... ЕК няма да ни помогне с нищо в този случай най много да ни отрежат за Шенген което пък е добре дошло за опозиция
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде не преигравайте- излизаме от Европа!Ако за това се излизаше то нямаше отдавна да има ЕС.Има къде по големи скандали в Унгария, Италия и Англия.На нас ни обърнаха внимание защото трите мекерета- Йотова, Вигенин,и Илчев ореваха и ония се чувстват длъжни да направят едно изслушване.На никой не му дреме за нас, няма да ни обърнат повече внимание.Само нашите евродепутати пишат вътрешнополитически актив.
14
3
 
11
 
! Отговори
робот срс преди 13 години
ОСВЕН ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРС ОТ МВР И ДАНС ИМА ЗЛОУПОТРЕБА И СЪС СИСТЕМА СВОЙ-ЧУЖД ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА -ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ЛАЗЪР СЪС ЗНАНИЕТО НА ЦВЕТАНОВ-БОРИСОВ И ПЪРВАНОВ.ДРУГОТО КОЕТО Е АПАРАТУРА НА СИКРЕТ СЕРВИС ЗАКУПЕНА ОТ МТЕЛ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ДАДЕНИ ОБЕКТИ И ОБСЛУЖВАЩА ГРУПИРОВКИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.В ЕС ИМАТ И СНИМКОВ МАТЕРИА КАКВИ ПОРАЖЕНИЯ МОЖЕ ДА НАНЕСЕ ОПТИЧЕСКИЯТ ЛАЗЪР ПРИ ЗЛОУПОТРЕБА В МИРНО ВРЕМЕ.
13
3
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Комисията да се заеме и с ченгесарския произвол в България!
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тУК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА,ДА МУ МИСЛИ ТИКВАТА
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жената не ме слуша,детето не ме слуша,даже кучето не ме слуша.Само Цецо ми остана,само той ме слушка....
10
17
 
3
 
! Отговори
hagen преди 13 години
И кой иска изслушване на европарламента по повод СРС.Същите тия които преди две години опищяха света че много от българските европарламентаристи подронвали авторитета на България-Станимир Илчев- Вигенин-Йотова.Все отбор от триглавата ламя.
9
3
 
12
 
! Отговори
лошо преди 13 години
е това вече не е добре за тях, но и за нас, че може да ни аутнат не само от шенген а и от ЕС.
8
15
 
4
 
! Отговори
Адвокати на мафията преди 13 години
Да, използването на СРС-та е в разрез с европейските задължения по отношение на "правата" на червената мафия да върши безнаказано престъпления !!!