Строителството в ЕС с ръст, у нас със спад

Строителната ни продукция се свива с 1/3 спрямо края на 2008
17 фев 2010 17:01,
22
Строителството в ЕС с ръст, у нас със спад
Снимка: Булфото

Строителната продукция в Европейския съюз бележи увеличения от по 0,5% в еврозоната и в Европейския съюз през декември 2009 г. в сравнение с предходния месец след корекция спрямо сезонни фактори, сочат първи изчисления на Евростат, публикувани днес.

В сравнение с декември 2008 г. строителната продукция се понижава с 3,1% в еврозоната и с 3,3% в ЕС.

Най-големите намаления са регистрирани в Словакия (-11,3%), Словения (-8,1%) и България (-7,9%). България се задържа сред страните с най-големи понижения на строителната продукция, както на месечна, така и на годишна база, вече няколко поредни месеца.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
"Сторители" преди 14 години
Това е защото за строителството в Европа има закони който действат и се прилагат и не всеки може да строи. А тук всеки които има някакви пари (в повечето случаи придобити по незаконен начин) строи като невидял. А и там (в Европа) главните архитекти са наистина заслужили хора които си пазят реномето, а тук са някакви ТИКВИ със съмнителни интереси и без грам вкус, интересуващи се само от количеството но не и от качеството. Логиката е следната поне за София са моите наблюдения ... повече строежи повече пари за мен и хората ми. Това че след едно две поколения ще бъда с репутация на най-корумпираният и некадърен главен архитект на София не ми пука парите ще си ги изхарча с кеф! Прецакаха хубавия град гадовете. Скапани мафиоти!
19
0
 
0
 
! Отговори
zetxx преди 14 години
haha 0.5 % rust, po4ti tolkowa kolkoto sa bili izostawenite zgradi i e bil iz4akan momenta w koito sa subrali pari4k imalko za da zatworqt zgradite koito sa bili w finalen zawur6ek :), sledwa6toto trimese4ie pak spad :).ne stroitelniq rust e wajen, a pokupatelnata sposobnost.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
HA, HA, B.BORISOV LI E VINOVEN CHE OT 5 GODINI SE ZAPOCHNA SPEKULATIVNOTO VDIGANE NA TZENITE NA APARTAMENTITE OT STROITELNITE FIRMI.DOKATO NE PADNAT TZENITE IM SPORED DJOBA NA BULGARSKIQ OBIKNOVEN KOPUVACH NISTO NQMA DA POTRAGNE.ISKAME DA SME EVROPEITZI AMA MANTALITETA NI E BALKANSKI!V EVROPA MOGESH DA SI KYPISH GILISHTE ZAVARSHENO,S OBZAVEDENA KUHNQ,2 SPALNI,HOL I 2 BANI ZA 45000 EVRO,A TYK TI PREDLAGAT KOCHINI.
17
5
 
4
 
! Отговори
куршум преди 14 години
Откакто мутрата е на власт всичко върви надолу. Само за м. делември спад на доходите с 12%.
16
0
 
5
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
то и тези хора предимно купуват имоти - колко са тея дето с една заплата могат да си купят къща ? ..а тез дето могат вече си имат по няколко ..
15
0
 
10
 
! Отговори
статистик преди 14 години
Мисля ,це към момента в българия има брой жилищни единици ,колкото са жителите на държавата.Цените на имотите са страшно надути.Търсенето е никакво.Ремонти правят хора ,които са били навън,
14
2
 
7
 
! Отговори
строител преди 14 години
Никой строител не само ,че не е забогатял,ами едва си плаща ,това ,онова.Забогатяха ,Фирмите занимаващи се със строителство.предприемачесво.У нас строителите ги натискат да работят с разценки от времето на социализма.Пак ви казвам, предприемачите.А пък вие можете да си пишете ,каквото ви дойде на ум.Нали не бачкате там.
13
12
 
7
 
! Отговори
цялата нация е в зап преди 14 години
От както режимът на ББ е на власт у нас, не само строителството, но и цялата нация е със спад. Най-малко с 200 процента!
12
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Криза е.Строителите у нас строят с пари на бъдещи собственици за разлика от колегите си от Европа.Много хора загубиха апартаментите си без да са успели да влязат в тях.
11
0
 
0
 
! Отговори
an. преди 14 години
as imah predvid stroitelnite mutri.tiq v parlamenta sa leja6kite mutri.
10
1
 
3
 
! Отговори
Къртим евтино преди 14 години
Добрите новини идват с в.Днес!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не са се изпокрили ,бе. ти не гледаш ли парламентарен контрол? показват ги всичките там. останалите дават инетрвюта по ТВ.
8
0
 
1
 
! Отговори
an. преди 14 години
nqma gi mutrite da stroqt.ispokriha se.i skoro stroitelstvo nqma da ima.
7
0
 
4
 
! Отговори
бате Арни преди 14 години
само ще допълня, че в САЩ имаше и промоцията: BOGOF - buy one get one free! купи 2 на цената на една. става въпрос за Калифорния
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
строителите правят огромни печалби на гърба на всички които се подлъгаха и се заробиха с 20-30годишни кредити. на строителя не му дреме - тои нали е продал ! по тях се подведоха и останалите и взеха да вдигат цените - така една *** панелна гарсониера която има -няма още 10г живот се продаваха на цени като за обзаведени къщи . краино време всичко това да спре . строителите няма да държат цените до безкраи - това са НИ не могат да натоварят и да ги изнесат - там където има пари нали ?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
един европеец взема 100евро на ден , един американец взема по 100 евро на ден и това са пари за обикновени работници !!!!!!!! На 500 лева заплати - колко да струва строителството - пу ...и 200 евро са им много
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
европа като беше в криза - тука се мятаха гюбеци и още - в САЩ една къща струва 50 хил долара - тук панелка не можеш да купи за толкова в Германия има апартаменти под 50 хил евро Кое в Бг прилича на гореспоменатите ....150 до 200 макс. им стига на престъпните олигарси
3
1
 
8
 
! Отговори
magaziner преди 14 години
daje i fafli vnasyame.
2
2
 
39
 
! Отговори
пакистанец преди 14 години
некачествено строителство, ниски доходи, непосилни лихви, алчни продавачи и посредници, инфраструктура - по-лоша отколкото след война, никаква регулация, измами като за световно, висока безработица. какво друго да се очаква?така и не разбрах защо се сравняваме с ЕС, след като сме доста по-близко до страните от 3-тия свят.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Vsushtnost v Balgariq prez poslednite godini imalo li e druga realna produkciq osven stroitelna?!

Спонсорирани публикации