"Перачите" ровят нечистотиите в 49 хотела в Смолянско

Търсят документация с какви средства са построени
20 май 2010 07:27,
21
"Перачите" ровят нечистотиите в 49 хотела в Смолянско
Снимка: БГНЕС

49 хотела в Смолян, Пампорово и Девин се проверяват от органите на полицията в Смолян в хода на операция „Перачите".

Проверката се извършва от 40 дни под надзора на Окръжна прокуратура-Смолян, която всъщност я е разпоредила.

Комисар Кирил Хаджихристев уточни, че тези обекти вече са проверявани веднъж през 2005-2006 г. Отделно ще се проверят и строежите, осъществени след 2006 г.

На този етап са изискани всички разрешителни за строителство, издадени от общините Смолян, Чепеларе и Девин.

По думите на Хаджихристев икономическите престъпления са много по-трудни за доказване от криминалните и за това проверките на туристическите обекти ще отнемат време.

Освен това голяма част от инвеститорите се намират в различни краища на страната, което също бави проверката, тъй като разследването ще се осъществи с тамошните полицейски служби и прокуратури.

След като се съберат всички доказателства ще се направи анализ с какви средства са построени и обзаведени хотелите, има ли пране на пари или укриване на данъци, допълни Хаджихристев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
Ами Пампорово АД е на Цветелина/Бойко това имах предвид.А не коментирам тяхната собственост по другите курорти !
17
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 13 години
В един такъм малък град като Смолян е невъзможно да бъде извършена адекватна, независима и обективна проверка тъй-като всички се познават и са или роднини или партнюри. За да се постигне някакъв резултат трябва да се изпратят специализирани части от друг град (Пловдив, София ..) в противен случай от проверките нищо няма да произлезе.
16
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 13 години
Полицаите в един малък град като Смолян са толкова зависими и обварзани ( и роднински и по друг начин), че е невъзможно да се проведо обективно разледване. Трябва да се изпратят специализирани части от други крайща на Бъграия (Пловдив, София и др.) за да има някакъв ефект от всичко.В такива малки градове като Смолян абслютно всичко се знае, но .........
15
0
 
6
 
! Отговори
Един аршин за всички преди 13 години
Не разбирам защо се шуми само за хотелите на предишното правителство. В сегашното също има собственици на хотели и в Пампорово и в Боровец и в Банкя. Защо е все тази избирателност. Аз съм за това - ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОД НОЖА ! (без значение дали са от БСП или ГЕРБ или от разни други партии)
14
1
 
3
 
! Отговори
aaаааа нееее преди 13 години
шоу
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така Бойко Браво.......Разчистваш си Конкуренцията в особенно в Пампорово за който не тайна че притежаваш и ти хотели ,женати държии подържа пистите там.Много хитър си признавам.Пампорово е капка в морето спрямо Банско,Сл.бряг,и черноморието там погледни колко пара изпра.И ти излезна интересчия както всички други.Няма управия за тая държава няма...........
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само дето снимката е от Чепеларе...
11
1
 
11
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
Започват от ПАМПОРОВО АД и ще намерят перачи във оправителството !!!Всичко друго е пушилка !!!!!!!!!!!
10
2
 
8
 
! Отговори
aaаааааааре преди 13 години
Червената кметица на Смолян,Дора Янкова,дали има пръст в тези нечистотии....Ако ченгетата се разровят по-надълбоко ще и се стъжни битието на кмет.....
9
2
 
8
 
! Отговори
тъп ход преди 13 години
***, са си *** ***.Не разбирам, защо са им тия грамадни хотели по морето и планините,...като прогониха, идващите чужденци в България !Ако е ,само за руснаците,...те горките,нямат толкова пари,а и да не говорим, че и там държавата заряза грижата за "трудовия народ", с безплатните карти за почивка!
8
0
 
6
 
! Отговори
hm преди 13 години
Да проверят този хотел 4 звезди, който в момента рекламира двойна стая в Пампорово за 35 лв. Да обяснят, как след като приспаднат всички разходи за стаята получават тази цена. Ще ви подскажа, че ако ползват външна пералня, прането е 1.20 лв. на килограм.
7
0
 
5
 
! Отговори
do smolqn преди 13 години
На снимката не е Смолян това имах в предвид
6
0
 
2
 
! Отговори
do smolqn преди 13 години
"Перачите" ровят нечистотиите в 49 хотела в Смолянско - е поне към статията слагайте снимка от Смолян, а не каквато ви попадне, но това на снимката определено е е Смолян.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Смолянско е митологизирана фигурата на Лужков .И последната бабаичка с имот в най-затънтеното дере се надява на неговите пари .
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не се произвежда в тая страна,а за 5 години се инвестираха в безмислено строителство милярди левове при намаляващо население! до онзи ден с жигулита сега с мерцедеси някви селски ***!!Тея пари от къде дойдоха -аз със супер много работа едва си събирам да избутам месеца
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проверките са хубаво нещо. Но след като не се докаже нищо следва узаконяване.Така че умната.
2
10
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Вила ....Малина,петата от шесте е.....моя.Преди една година смених три дъски,тази пролет и две ламарини от.....покрива.Не съм.....изпрал много с този ремонт;само за едно малко....хотелче на ....Св.Влас.
1
1
 
17
 
! Отговори
morski преди 13 години
Хайде една такава проверка и в царево регион, ще бъде много интересно.