Алексей Петров: Аз рекетьор никога не съм бил

Съчинителите на делото ми не постигнаха целта си, каза той
Обновена: 18 окт 2010 11:28 | 12 окт 2010 12:33,
98
Алексей Петров: Аз рекетьор никога не съм бил
Снимка: БГНЕС

“Вече девети месец съм в ареста и за първи път не ми се налага да доказвам, че съм Октопод на прехода. Изфабрикуваха Октопод, който трябваше да обслужва определени интереси и да се отклони вниманието от истинския октопод.

Съчинителите на делото ми не постигнаха целта си и сега по подобие на някои методи от друга епоха, за да се оправдае арестът ми, трябва да бъда квалифициран като рекетьор”.

Това каза пред Софийския апелативен съд Алексей Петров, които поиска по-лека мярка за неотклонение след като преди седмица градските магистрати решиха да го оставят в ареста.

“Аз рекетьор не съм бил. Бях единственият в онези години на силови структури, който дръзна да се опълчи, и това се знае включително от министър-председателя Бойко Борисов.

Усилията, в които бе спретната цялата държавна машина за изфабрикуване на доказателства, се оказаха непосилни за разследващите и те прибягнаха до 2 архивни случая отпреди 12 години”, допълни Алексей Петров.

Той визира две обвинения, че е рекетирал Георги Цветанов и Валентин Шотев, съответно през 1998 и 2000 година.

Трактора обясни, че той е бил проверяван за надеждност в качеството му на човек от службите и ако е имало и най-малкото съмнение, че е извършил някакво престъпление, е нямало как да бъде допуснат до държавни тайни.

“Днес аз имам интерес повече от прокуратурата тези случаи да бъдат разследвани и доведени докрай и те да станат обществено достояние”, обяви Алексей Петров.

Днес защитата му поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в такава, която да му позволи да се лекува адекватно, защото на Петров му предстоят няколко операции.

Още по темата

На 3 октомври Софийският градски съд остави в ареста Петров, въпреки че записа, че няма достатъчно доказателства, той да е организирал и ръководил престъпна група, а допусна, че по-скоро може да се говори за наличие на определени бизнес интереси между задържаните при операция “Октопод”.

Адвокатите на защитата изтъкнаха, че Петров е в ареста вече 8 месеца, а събраните материали не водят до обосновано предположение, че е ръководил престъпна структура.

Според адвокатите реалното обвинение срещу Трактора се е свило до рекет и разгласяване на държавна тайна – обвинение, което му беше повдигнато на 9 август.

Защитата изтъкна, че в случая на рекет прокуратурата говори за организирана престъпна група между Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера.

Прокуратурата обаче сочи, че Марчело Джотолов е участвал във въпросната група от 2004 години, а престъплението е извършено през 1998 г.

Така на практика не може да се говори за организирана престъпна група, тъй като според закона тя не може да се състои от по-малко от трима души.

Според защитата на Алексей Петров не може 8 месеца тази най-тежка мярка да се оправдава с твърденията, че предстои да се събират още доказателства.

По думите на адвокат Васил Василев се създава впечатлението че, “дали има октопод, или няма, Алексей Петров трябва да стои в ареста”.

Прокуратурата иска той да остане в ареста с мотива, че ако бъде пуснат, Алексей Петров ще демонстрира арогантно поведение и ще повлияе на свидетели по делото.

По-късно през деня съдът ще се произнесе дали Алексей Петров остава в ареста или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: октоподАлексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
2
 
! Отговори
qzksff преди 12 години
ZNvpjb , [url=mnaqoazkpqet/]mnaqoazkpqet[/url], [link=qkgyqfpdfoch/]qkgyqfpdfoch[/link], nafyofsbgzsj/
95
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
prav e choveka ,tova sa obiknovenni neshta za balgaria s blagosloviata na ypravliavashtite ,a sega shte go sadiat che braknal v kacata s meda na tezi na koito e slujil i palnil kasichkite s parichki reshil i toi da vzeme ama to ne stava taka.
94
1
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 13 години
Мишка, преди близо 20 години не говореше така. Бил се опълчил. На кого? Доносник от класа, полицай сред мутрите, и мутра сред полицаите. Точно най-големите предатели останаха. Момчетата, които имаха сърце и достойнство отдавна ги убиха. На какъв ли не се прави, че и преподавател. Радо, а Алексей как взе Спартак, наясно ли си въобще?И сега накова пак гъзолизеца Яне? Дето гласа не му чухме, докато те нямаше. В тази държава мъжете отдавна станаха по-големи *** от жените.Ще ме извиняват пичовете:)
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли Б.Б. мрази толкова много Алексей Петров ?
92
5
 
8
 
! Отговори
мунчоо преди 13 години
"Алексей" - ПРЕЗИДЕНТ и много опостошители на БГ ще влязат ефективно в пандиза ! Що он ги знае кои са!
91
1
 
2
 
! Отговори
Пипилота преди 13 години
За това други какви са крадци и лицемери...
90
2
 
5
 
! Отговори
Гарга преди 13 години
Сега Марчело Джотолов като се прибере ще утепа жена си Свилена за дето тя се разцепваше с румънеца Кориолан. Ама той си отиде и сега е самотна. Ха-ха.
89
2
 
11
 
! Отговори
,НЛО преди 13 години
ЧОВЕКА Е ПРАВ ОКТОПОДА Е В МВР НО НЕ ИСКА ДА ГО КАЖЕ.ИЛИ СИ СТЯХ ИЛИ ТИ СЕ РАЗГОНВА ФАМИЛИЯТА. ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ ИГРАЯТ БЕЗ ПРАВИЛА.МНОГО ПОЗДРАВИ НА ДАНС.
88
6
 
13
 
! Отговори
hi преди 13 години
Пуснаха Алексей от ареста.Сега да му мислят гербаджийските мутряги.
87
13
 
5
 
! Отговори
ДИМО ТРЪТКАТА преди 13 години
Саааааааамооооо БСП,Саааааааамооооо БСП
86
3
 
9
 
! Отговори
ЩЩД преди 13 години
Ако го изпуснат с ББ и ЦЦ е свършено, освен ако не са сключили тайна сделка. Алексей въобще не е в затвора, води се че е в болница, но не е и там
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както винаги *** се мъчат да вменят вина за собствената си некадърност на други.... БСП загива, защото такава им е политиката - хората се наслушаха на сладки моабети за комунизъм, също и видяха че тази партия НИКОГА не е била ЛЯВА. Продължава да се вживява като ужасната уродлива партия - БКП - не стана "социалистическа" в смисъла на западноевропейските традиции.И затова ГЕРБ няма никаква вина.
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера толкова ли са изпаднали социалистите,че безрезервно приемат ДПС за политичиски партньор.ДПС лява партия ли е -Ахмед Доган,който само по един проект,по който не е и работил,взема 2 млн.лева;който е шеф на MG,който мрази българите и откровено им се подиграва -той ли е ляв; Гюнай Сефер,който само от едно село е смъкнал 8 млн.лв - и той е ляв;Лютви Местан,шеф на парламентарната група,открито турчеещ се гражданин на РБ - и той е ляв!!Ама вие чувате ли какви ги вършат вашият ген.секретар,Мая Манолова и Антон Кутев: тях хич не ги е еня за вас,те трябва да защитават трите апартамента на Масларова,финансовите лупинги на ексминистър Орешарски, милионите на Гущеров,К.Гергов и Г.Гергов,на Гуци, богатствата на двамата руменовци; догодина да избутат за шеф на партия или неправителствена орга низация Първанов- това им са грижите.А вие ходете на Бузлуджа,пейте "Шумете дебри и балкани...ние идем волни партизани..", а като се върнете на село -бедност,немотия,зор.Е това ли ви са левият мироглед и левите "отдушници"?
83
7
 
13
 
! Отговори
ДИМО ТРЪТКАТА преди 13 години
ПЛАТЕНИ ОТ БСП ДРАСКАЧИ,ПЛАТЕН ОТ БСП САЙТ--АНТИ ГЕРБ И АНТИ БГ. ПРОПАГАНДАТА ПРОДЪЛЖАВА ,НО ПАК НЯМА ДА ВИДЯТ ВЛАСТ ОТ БСП--ПАРТИЯТА ИМ Е ВЕЧЕ МЪРТВА,УМРЯЛА,ИЗЧЕЗНАЛА И Т.Н..ЛИДЕРА ИМ НЕНОРМАЛЕН И МРАЗЕН ОТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА--НЕ ЗНАМ НА КАКВО СЕ НАДЯВАТ--СМЕШНИЦИ.НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА, НИКОЙ НЕ ИСКА И ДА ЧУЕ ЗА ВАС--ЕЛЕКТОРАТА ПО-НОРМАЛНИЯ ВИ ОСТАВИ,А ОСТАНАЛИЯ Е ПОЧТИ УМРЯЛ--НЯМА НУЖДА БГ. ОТ КРАДЛИВАТА ВИ ПАРТИЯ И ПРЕСТЪПНИТЕ ВИ ЛИДЕРИ--КРАДЦИ И РЗБОЙНИЦИ--В ИСТОРИЯТА СТЕ
82
5
 
10
 
! Отговори
ДИМО ТРЪТКАТА преди 13 години
Тези жалки хорица от БСП просто не се усещат как лазят на хората по нервите абсолютно ограничени и без всякакво чувство за мярка.Създания оядени със народни пари още от малки, и научени от родителите си комунисти че България е тяхна собственост в която могат да правят абсолютно всичко без да дават обяснения никому!
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УРА ОКТОПОДО Е ПРЕБОРЕН МНОГО ЛЕСНО БИЛО,ЩОТО НЕ ГО Е ИМАЛОПРИ ДВАМА НЯМА ГРУПАА СЯ ЦЕЦКО И БОЙКО КО ША КАЖАТ
80
4
 
7
 
! Отговори
Яко преди 13 години
Трактора ... мачка тикви, ... гази пудели и ... кърти бордюри...
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами отговора е в текста - противопоставил се на мутрагените и те сега вече почтени хора си го връщат.Само не знам кой е единствения, който им се противопоставял.Тук Алексей, казва, че е той.Славчо Бинев твърдеше същото и затова Жоро Илиев отишъл с тайфата и му ударил два шамара, щото не му държало да отиде сам.
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като прочетох какво си написал искам да ти кажа, че много точно си написал името на поста си. Ама наистина си голяма трътка.
77
2
 
14
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Добре де, какво се крие истината от хората? Алексей е в ареста, заради лични интереси - взимането на басейн Спартак, който беше тотално отремонтиран и превърнат в Райска градина-сега в момента е кочиняк, както са всичките имоти стопанисвани от общината или МВР! Вземането на застрахователната компания Лев Инс и отиването в ръчичките на бате Бойко и неговата принцеса. Измисляне на Октопод и задържане на Алексей без доказателства. И кой ми казва, че българския съд е справедлив, като Тиквата нарежда