Цветанов пак бесен на съда: Алексей Петров остава опасен

Ключови политици били покровителствали бившата барета
13 окт 2010 09:45,
383
Цветанов пак бесен на съда: Алексей Петров остава опасен
Снимка: БГНЕС

"Алексей Петров към момента остава обществено опасен и за прокуратурата, и за МВР“, заяви по БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той гледа с ирония на пускането под домашен арест на Алексей Петров, но не пожела  да коментира решенията на българския съд.

Цветанов твърди, че за всички е било ясно кой е Алексей Петров.

"За всички е ясно как действаше Алексей Петров. Днес сме във връзка с всички евроатлантически партньори, а по-рано те не искаха да имат нищо общо с ДАНС заради въпросното лице и политиката, която водеше Петко Сертов. Евроатлантическите служби много добре знаят кой е Алексей Петров", каза вътрешният министър.

Той заяви, че защитата е постигнала своята цел.

"За никой вече не е изненада, че знакови обвиняеми имат различни заболявания“, коментира  Цветанов, като обрисува и сценария, по който ще се развива делото в бъдеще.

"Ще последват серия от операции на сливици, дискова херния и други. След всяка от тях ще има дълги периоди на рехабилитация. Това ще се проточи с години и когато накрая бъде произнесена присъда, времето, през което Алексей Петров е бил под домашен арест, ще се приспадне и така ще му остане да излежава по-леко наказание“.

Според него в съда изкушенията са големи, защото ставало дума за организира престъпност, а тези бандити имат доста добре платени адвокати и в същото време магистрати, които се изкушават.

"Когато зашумолят парите нещата се променят“, добави Цветанов.

По думите му през годините всичко, свързано с бившата барета е било замитано. Ключови политици от всички партии досега също са пазили Алексей Петров.

При излизането му в домашен арест ще има възможност за въздействие върху свидетелите, допусна министърът и добави, че се правим всичко възможно да бъде предотвратено това.

"Ще пазим свидетелите, в момента има и полицейски автомобил, който стои близо до дома на Петров“, осведоми той.

До 10-15 дни ще бъде внесен първият обвинителен акт, а разследването за пране на пари срещу Петров ще продължи, увери Цветанов.

Той съобщи, че са събрани 85 тома доказателства.

Още по темата

"Не знам как този обем от доказателства е бил прочетен от трима съдии в рамките на няколко дни, но всичко е въпрос на вътрешна убеденост и на странична допълнителна мотивация“, каза още Цветанов.

Софийският апелативен съд пусна вчера „под домашен арест“ бившият съветник на ДАНС.
Мотивът на магистратите бяха, че обвиненията срещу Петров са разколебани и престоят му вкъщи няма да попречи на разследването.

Съдиите решиха, че няма престъпна група "Октопод" във вида, в който я представяха полицията и прокуратурата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
1
 
! Отговори
ринго преди 13 години
а сега да погледаме филма КОЙ КОГО.....КОГА И С КАКВО !
293
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От затвора в политиката! Елате в страната на чудесата!
292
1
 
5
 
! Отговори
Curata преди 13 години
Cecko go trese 6ubeto. Ha da vidim kat Traktora dode u vlasta.de 6te si bre Cecko,de 6te se krie6? 4udo 6te e tvoeto.Samozabravihte se s Boko Tikvata i kat vi duhnta pod opa6kite 6te ima lele -male!
291
1
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
За всеки непредубен е ясно, че в действителност Цветанов е опасен, но него съд не го лови...
290
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО ВЧЕРА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ХОДЕШЕ С ПАТЕРИЦИ КАТО ТЕЖКО БОЛЕН ,А СЕГА ЗАПОЧНА И ПОЛИТИКА Д А ПРАВИ ,ХА СЕГА ВЯРВАЙТЕ НА СЪДА ИЛИ НА ОЧИТЕ СИ ,ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ВЯРВАТЕ И НА ЛЕКАРИТЕ ,ЩОТО ТЕ ГО ИЗКАРАХА ЕДВА ЛИ НЕ УМИРА ГОРКИЯ ЧОВЕЧЕЦ ,СЪЖАЛЯВАМ ВСИКЧИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ ЗАСТАНАЛИ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА И ИСКАЩИ Д А СЕ ПРОМЕНИМ ,ПРОСТО БОРБАТА ИМ Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА С ТАЗ МАШИНА ОТ СКАЧЕНИ СЪДОВЕ - СЛАГАЙТЕ МИНУСИ СЕГА
289
1
 
3
 
! Отговори
XO XO преди 13 години
Време е това тракторче да запали двигателя, дали пък първият резервоар няма да е "полицейската нафта" хо хо хо....
288
5
 
7
 
! Отговори
ЯКО ОТ ФОРУМА преди 13 години
"Време е ЦЦ да действа на принципа - Няма човек, няма проблеми! До кога тези *** ще тормозят държавата?"
287
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цоню, и това е малко, дето го предлагаш... Ама за начало ще бъде достатъчно. Иначе препоръчвам на всички да прочетат съдебното решение, касаещо "доказателствата" по делото. Най-вече препоръчвам такова четене на възхищаващите се от работата на МВР и следствието, а също и на плюещите със и без повод по съда - много е показателно за наличието на "доказателства" по медийните акции на Цветанов.
286
4
 
8
 
! Отговори
цоню преди 13 години
мвр и прокуратура дават ,,железни ,,доказателства пред съда за издаване на присъда в името на народа,всеки подсъдим има защита естествено и започва процеса,доказателства от сорта имам данни от жена ми не са ,,железни,, даже и за еврорейски съд ,и кво стана ,ДОЙДЕ СИ ЕСТЕСТВЕНИЯТ ЗАВЪРШЕК НА ДРАМАТИЧНОТО И ЕСКАЛИРАЩО НАПЪВАНЕ ЗА ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА. 1 ОСТАВКА 2 ИЗВИНЕНИЕ ЗА НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ 3 ПОСОЧВАНЕ НА СЕМЕЙНИ ПРИЧИНИ И РАЗВИВАНЕ НА НАУЧНА ДЕЙНОСТ В ОБЛАСТТ НА ФИЗИЧЕСКО
285
5
 
4
 
! Отговори
kokala преди 13 години
na cecko 6te mu trybva vazelin.
284
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
322, пак забелязвам липсата на доводи - щом не си с нас, значи си комунист... То това мислене е характерно за хора, които не могат да се научат да пишат, нито да си изразят ясно мисълта - както "изречението" ти на трети ред. А за следващото хич няма да коментирам...Колкото до останалото - след като МВР извърши арест и направи дознание, прокуратурата е длъжна да проведе следствие, а кой е министър на вътрешните работи?Да не говорим за оправданията със съда и притискането на следствието баш от ЦЦ
283
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 319Хубаво четеш ,ама защо не се ограмотяваш.ОБВИНЕНИЕТО Е ОТ ПРОКЕРАТУРАТА.ДАЛИ ЦЦ И ГЛ.ПРОКУРОР ИЛИ МИНИСТЪР НА МВР?СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ПОЛУИСТИНИ то вярна че това е специалитета на БКП ама ние го ядем вече повече от половин век И МНОГО ДОБРЕ УСЕЩАМЕ И НАЙ-ЛЕКИЯ ПРИВКУС НА ЧЕРВЕН *** !
282
2
 
16
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
ЦИРК!
281
6
 
11
 
! Отговори
човек преди 13 години
така е , опасене за цветанов , за бойко и за други мутри . закона се използва за личните цели на бб и цц . ние сеир гледаме и масрафа плащаме . ей големи серсеми излезнаха тез управляващи , големи серсеми и *** .
280
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е ясно на всички кой и какъв е Алексей Петров. На всички е ясно единствено какво твърдят за него Борисов и Цветанов. Които пък за девет месеца НЕ ПРЕДСТАВИХА доказателства за твърденията си. Четох и съдебното решение - ако аз бях на мястото на Цветанов, само това решение щеше да е основание за оставката ми - заради ПЪЛНА юридическа неграмотност - съдебното решение наподобява лекция по процесуално право и МОТИВИРАНЕ на неграмотността на "обвинителите".
279
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 13 години
Що не самоубиете Петров и шоуто да свърши?От чичко Берия има все още какво да се научи.А и Сталин е бил на мнение,че когато няма човек няма проблем.И аман от трактори и трактористи .Засрамете се,на МТС обърнахте България.И кога някой ще каже как ще осигури работа на раята,защото гладната рая прави щуротии.
278
0
 
11
 
! Отговори
Гарга преди 13 години
Сега Марчело Джотолов като се прибере ще утепа жена си Свилена за дето тя се разцепваше с румънеца Кориолан. Ама той си отиде и сега е самотна. Ха-ха.
277
1
 
4
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Ще разберем ли някога кои са Трактористите ?
276
5
 
14
 
! Отговори
коко преди 13 години
Гледайте новата българска суперпродукция "Междумутрови войни".Режисьор-ББ.В главните роли-Лошия-Петров,Добрия-Цветанов,Супервизуален ефект"Октопод".Скоро ще видите и следващата серия от поредицата-"Ловът на призраци"2,очакван с нетърпение от гладния и озлобен народ,за когото тези филми с качулки и хеликоптери са желано разлечение.
275
3
 
9
 
! Отговори
Опасни преди 13 години
Цветанов също е много опасен, въоръжен + опасен.