Оставиха в ареста русенеца, готвел атентат срещу съдия

Съдът отказа да го пусне, защото може да извърши друго престъпление
Обновена: 19 фев 2011 18:26 | 19 фев 2011 18:25,
21
Оставиха в ареста русенеца, готвел атентат срещу съдия
Снимка: Булфото

Софийският районен съд остави в ареста Симеон Симеонов, който  бе задържан за подготовка за убийство на съдията от Софийски градски съд Десислав  Любомиров.

Предполага се, че престъпникът искал да си отмъсти на магистрата, който му постановил тежка осъдителна присъда, докато работел в Окръжен съд – Русе. През 2006 г. с още четирима Симеонов получил ефективна осъдителна присъда с наказание 9 години лишаване от свобода като участник в престъпна група за разпространение на наркотици.

Впоследствие двама от осъдените – 40-годишният Пламен Кунчев-Паци и 30-годишният Станимир Стоименов успяват да избягат в Южна Африка, където пребивават с фалшиви документи за самоличност.
Симеонов е освободен през март 2010 г. от затвора Белене, където е бил държан под стража в качеството му на обвиняем. Той е обжалвал присъдата си пред Великотърновския апелативен съд и пред Върховния касационен съд.

Още по темата

По информация на разследващите Паци и Стоименов се свързали през миналата година със Симеонов и му възложили поръчка да убие съдията като акт на отмъщение за постановената присъда.
Той трябвало да организира престъплението и да открие други лица, които да го извършат.

Преки извършители на подготвяното убийство трябвало да бъдат други двама души, неизвестни до момента. Симеонов смятал да напусне България и да се установи в Южна Африка, след което двете лица щели да предприемат действия спрямо магистрата.

Районният съд прецени, че ако бъде освободен, Симеон Симеонов може да извърши друго престъпление или да се укрие от  разследващите органи.  Решението може да се обжалва пред  Софийския градски съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей корумпиран съдия, га маа кебапите не рива, а????
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Атентата е бил подготвен от *** взломаджия за гъзното отвертсие на съдията, щото по принцип от там му подавали рушветите.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То от съдиите по- корумпирани наркомани има ли? Готови са да изближат *** и на крастав *** за някой рушвет и почерпка, язък им за грешните пари, дето вземат за да държат престъпниците далеч от затвора, където в нормалните държави им е мястото.
16
1
 
23
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
Т ози Паци е такава прадня познавам го
15
1
 
21
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Ако е чист ще продължи да си получава държавната заплата бе *** сплескан. Егати, то бива човек да е ***, но ти потроши рекорда.
14
0
 
23
 
! Отговори
svetlio преди 13 години
Ще го разчекнат тоя,толкова годинки ще му дадът,че скоро няма да види свобода.Те тея се пазят като ощипани моми.Ако някой беше подготвял обииство на ''обикновен''човек какво ли щеше да се присъди?
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Съвсем простичко е, съдията да се подложи на нарко-тест. Да докаже, че последните 6 месеца не се е друсал. Дали ще го направи ?"Ми добре де, ако съдията го направи теста и излезе чист, ти гейче какво ще направиш?
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако бе убил българин, а не съдия, щяха да го пуснат, така както пусната оня канибал които бе убил и ял от телата на жертвите си в онова българско село
11
4
 
22
 
! Отговори
Наско преди 13 години
А стига сте писали глупости!Съдията т'ва,онова...Ако беше в цивилизована държава, този след съдебен процес би получил доживотна,ако е виновен по обвиненията!Мен,ако питате за подготвяне на убийство,само едно-смъртна присъда! Не се правете на ударени,има някои хора,които не заслужават да са на този свят!
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази история е супер съшита с бели конци ... толкова много неща не връзват, че няма накъде. А за същия съдия се говори, че под носа му винаги се е забелязвал бял прашец ... Съвсем простичко е, съдията да се подложи на нарко-тест. Да докаже, че последните 6 месеца не се е друсал. Дали ще го направи ?
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега подозирам че събраните доказателства ще бъдат годни и ще има тежка присъда
8
1
 
27
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Я да кажат тея съдии какви присъди са давали в своята правораздавателна история ? сигурен съм, че 99.9% са били в ущърб на жертвите и в плюс за богатия крадец. Трябваше да ги оставят да убият съдиите и чак тогава да ги хващат.
7
0
 
46
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
А *** ги пускат защото не могат да направят друго престъпление нали? Ш**аняци!
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Корумпирани *** в тоги! *** кучета долни!
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪДИЯТА,СЪДИЯТА СЪДИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯТА П***РСВЛАСТ.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по- корумпираните *** от българските съдии. Достойна конкуренция са им полицаи и лекари. Получава се нещо като "светата" троица.
3
1
 
44
 
! Отговори
21.12.2012 преди 13 години
До 513 -така е но Българите изчезват -ще се загубим като нация -всичко е окраденоДецата на тея които се нагушиха ще учат в Кембридж и живеят в чужбина а тук ромите ще са мнозинство 3-милиона чисти Българи 2милиона турци и 4 милиона роми -много Велики народи и народи с история са изчезвали -за съжаление и България върви към вътрешен крах -ограбена и мизерна армия,въшливи болници,остарели пътища - но така е - алчността на политиците затрива една цяла държаваБърз съд за всички зависими съдий
2
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я, как добре се пазели съдиите. Ако готви престъпление срещу съдия - задържане.Ако беше планувал отвличане, грабеж или убийство срещу някой, който не е свързан със съда, дали щеше да е освободен под гаранция сега??
1
5
 
30
 
! Отговори
DN. преди 13 години
TAZI ISTORIA MI IZGLEJDA IZMISLENA , ZA DA SE IMITIRA DEINOST. Onezi veche sa izbagali, zawto im e da se zanimavat s tozi ili onzi....