Гърция ни връща просяци, създавали проблеми в Ксанти

Сред 13-те изгонени имало и инвалид
28 апр 2010 18:55,
61
Гърция ни връща просяци, създавали проблеми в Ксанти
Снимка: Булфото

Гръцката полиция гони български просяци, създавали проблеми в Ксанти.

Информацията за просяците е публикувана в сайта на област Ксанти и беше потвърдена от Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

"Проблемът не може да бъде разрешен, докато гръцките власти не екстрадират просяците по официален път и не им наложат ограничение за влизане в Гърция", заяви директорът на "Гранична полиция" в Смолян комисар Тодор Георгиев.

По думите му на граничните пунктове са предоставени списъци с имената на просяци, но граничните полицаи нямат правно основание да ги спрат при повторно преминаване на гръцка територия.

Според местната преса в Ксанти отстраняването на българските просяци от града се превръща в една от основните задачи на местната полиция.

В сайта на областта се цитират публикации за "набези на български просяци" и за екстрадирани през април 13 просещи, които са върнати в България през границата.

По данни на граничната полиция в Смолян, през последната седмица на ГКПП "Капитан Петко Войвода" неофициално от гръцките власти са върнати две жени от района на Пазарджик, просили в Гърция.

В преобладаваща част от случаите тези просяци се довеждат и връщат до границата, без да им е наложено официално ограничение, поясни Георгиев.

Над 90 процента от българските просяци са от ромски произход и от районите на Бургас, Сливен, Пазарджик. Сред 13-те изгонени от Ксанти просещи е един инвалид.

Обикновено при случаите на просещи инвалиди гръцките власти избягват да налагат санкции и да изправят пред съд хората с увреждания, а само ги връщат обратно в България.

Според местната преса в Ксанти, предприетите действия не са трайно решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
ЗАЩО НИ ГИ ВРЪЩАТ БЕ?НАЛИ ИСКАХА ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ В ОБЩЕСТВОТО.ИЗПРАТИХМЕ ИМ ГИ ДА СИ ГИ ИНТЕГРИРАТ ТЕ, А ГЪРЧОЛЯТА - НЕДОВОЛНИ И ГИ ВРЪЩАТ. АЙДЕ ДА СИ ГИ ИНТЕГРИРАТ ТАМ. ЗАЕДНО С ЦВЕТА, МИРИЗМАТА И *** ИМ
53
0
 
0
 
! Отговори
а така преди 13 години
с какво ли не сме е прочули???!!
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги изсипят пред парламента.
51
0
 
13
 
! Отговори
Смях1 преди 13 години
Така ни излагат тези там че не е истина !!!!Постояно ги виждам да се мотаят по центъра на Ксанти и дори със един приятел се хванахме на бас дали са Български *** ;) Правеят се че не знаят Български говорят само на *** и вървят със протегната ръка Гърците таковва чудо не са виждали... Там тези който са зле ходят продават очила менте или балони но поне бачкат а нашите УЖАС !!!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Za6to se izkazva6 tolkova glupavo? Da ne te e qd,4e maja ti praska saseda,ne teb? Ili nqkoi e proiznesal imeto ti na publi4no mqsto? Ili......sin4eto ti e edno ot varnatite ot Garciq?! Ne se mesi kadeto ne ti e rabotata,mangalke dolna!
49
1
 
9
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Кво има да ни ги връщат на нас? Да ги пращат на радетелите за ромските права да си ги бият в главата. Нали *** имат право на свободно придвижване :)
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е за какво ги гонят , нали са демократи? да си ги държат там, тая *** *** наречена ***
47
0
 
3
 
! Отговори
burgas преди 13 години
TO NII V BURGAS I OKULU BURGAS IMAMI MNOGO I SIGA KATO NI VARNAT TIA UT GARCIA HEPTEN SHTE A VAPCAMI
46
1
 
21
 
! Отговори
Комуняга преди 13 години
*** нямат държава - те са държава в държавата - без значение дали са в България, Румъния, Франция, Италия, Испания, Гърция или където и да е. Когато им изнася са националисти, когато реват за права са малцинства. Решението е едно - масова кастрация на всички *** и равни права за *** и българи - като крадеш, отиваш в затвора - без значение дали те защитава евророма и дали имаш паспорт. Забрана за раждане на повече от две деца на *** - щото с тези темпове скоро няма да има бълг.
45
0
 
8
 
! Отговори
WTF??? преди 13 години
ХАХАХА колко си жалка,драга!Май вас не ви искат в Европа или сте станали членове на ЕС за една вечер без да сме разбрали?Когато Турция стане член на ЕС,тогава можеш да ни говориш кой какъв бил,и кои къде не го искали.P.S. Не знам дали си чувала за думата "малцинство"(да знаеш че има малцинствени групи и в Турция),но *** са си *** ,без значение от коя държава идват
44
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
36 - такова животна като ***-мюсулманин не може да има - в Шериатът е написано, че на крадците им се секат ръцете... и аз съм напълно съгласен *** да бъдат съдени по законите на Шериата !!!
43
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Днес.бг - защо наричате "български просяци" мръсните ***, бе ?!? Не ви ли е срам да мърсите Българското име ?!?А гърците да не ни връщат тая *** - направо по един камък на шията и да ги мятат в морето. Това не са хора, тия гнусни хъхрещи ***.
42
0
 
8
 
! Отговори
gtf преди 13 години
хех ..99% от тез *** се самоопределят, като турци щом са в бг. За тва недей много да се радваш щото и вашия фасон цапат.
41
0
 
8
 
! Отговори
Суфти преди 13 години
Тва нещо на снимката мъжки или женски *** е,че не мога да взема решение :D
40
8
 
4
 
! Отговори
turkinq преди 13 години
haha ha ha pak se proqwihte pribirayte *** si ot evropa te sa balagri may ne ste jelani tam,
39
2
 
2
 
! Отговори
### преди 13 години
Неграмотнико, научи се да пишеш на български с български букви и тогава характеризирай другите. Нещастен комплексар...
38
1
 
2
 
! Отговори
kiril преди 13 години
zigani-prosiatzi xaxaxxaxaxax i ti si ***
37
3
 
1
 
! Отговори
Смях преди 13 години
*** във ГЛАВИТЕ ПРОСТИ са ви само кражби !!!!Тез Управляващите във момента не крадат и сме супер !!!!
36
4
 
5
 
! Отговори
pompata преди 13 години
basi anekdota : Nai-golemite prosiatzi i zigani v Evropa-goniat drugi zigani-prosiatzi !!!!!
35
1
 
14
 
! Отговори
86318 преди 13 години
*** си е *** ,нашите турски *** в Преслав кат им дадоха по 100 лв станаха Адвентисти,та няма Български ***-християнин или Турски - муслюманин