Няма пострадали и сериозни щети след труса в София

На няколко места в столицата има паднали комини
10 сеп 2010 11:32, Красимир Ангелов
163
Няма пострадали и сериозни щети след труса в София
Снимка: БГНЕС

Няма данни за пострадали при земетресението в София, съобщиха от Гражданската защита.

Оттам допълниха, че са постъпили сигнали за четири паднали комина в центъра на София и в квартал "Изток".

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН интензивността на земетресението, усетено в 10,11 часа, е от четвърта степен по скалата на Медведев–Шпонхойер–Карник.

Още по темата

Магнитудът му е 3,5 по скалата на Рихтер.

"До седмица след днешния трус може да има вторични трусове. Днешният си е съвсем отделен от вчерашния, защото е с по-висок магнитуд”, подчерта директорът на Геофизичния институт при БАН – Николай Милошев, пред "Фокус".

Той изясни, че ще е хубаво да се появят вторични трусове, които да са по-слаби от днешния, защото това ще е индикация, че процесът затихва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
1
 
! Отговори
BG преди 13 години
Tia pak tuka pi6at dolu Boiko :)) abe vie savsem se obarkahte,tuka pi6em komentari za zemetreseniata i da ne mi se pravat na mnogo smeli niakoi tuka deto vikat eee drusnalo malko i se nasrahte zemetreseniata sa si nai razru6itelnata sila na zemiata,mene me poiznerviha trusovete tia dni dano ne stane niakoia po goliama belia tova nikoi nemoje da go spre priroda
140
0
 
1
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
И пловдивските тепета също са вулканични.
139
0
 
1
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
А Лозен планина?
138
3
 
2
 
! Отговори
Val преди 13 години
Витоша не е била вулкан, въпреки битуващото у нас мнение. Единственият вулкан на Балканите е КОЖУХ ПЛАНИНА. Там на юго-запад, преди Петрич, даже който е ходил в църквата на Баба Ванга е почувствал мощта на земята.
137
1
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
Той изясни, че ще е хубаво да се появят вторични трусове, които да са по-слаби от днешния, защото това ще е индикация, че процесът затихва."дано бате дано
136
1
 
6
 
! Отговори
Caleb преди 13 години
Българи . нация от страхливце, изпадащи в истерия при най-лекото разлюляване.Изключение правят Хасковлии - те си умират от страх дори и без трус.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Над Кокалянското ханче има един друг, който, ако беше действащ, може би щеше да е по-опасен за София. Той се нарича Високата Ела и е млад на около 32 млн. години.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са българските вулкани и можем ли да ги разпознаем и днес. Ако някой ви е казал, че Витоша е била вулкан, трябва да му повярвате. Но с уговорката, че той е действал преди повече от 70 млн. години. Познатият връх на планината не е центъра, а външната част на вулкана. За наш късмет той е палеовулкан - така учените наричат угасналите или неактивни места на изригвания. Витоша се издига нагоре, а Софийското поле потъва надолу, и това става по една голяма пукнатина между тях в земната ***, коят
133
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
София не е България тени натресоха Боко и Цоко.
132
2
 
1
 
! Отговори
Rosko преди 13 години
Земетресения си стават и знаете, (е и японците не ги презвиждат даже. Но все пак нека да си познаваме страната. витоша никота не е бил и не може да бъде вулкан по чного причини...най-малкото няма вулкански скали и съпътстващи явления. Има друго - разломи около планината, напремер Драгалевсски разлом. Именно по тези разломи, някои от които са между Витша и Стара планина, или по р. Искър става активизиране и затова напоследък ни тресе. Не е за плашене, но са възможни и по-силни земетресения ...
131
5
 
6
 
! Отговори
уплашен преди 13 години
На 10 ет. до епицентъра на земетресението доста страшно се усети-не ви го пожелавам. Преди време човек, който живееше в София, се изнесе от града и заживя в едноетажна къща, защото предсказа силно земетресение около ноември - декември 2010г. Този човек е категоричен в казаното. Не го прави за пари, а просто предупреждава. Ще го черпя, ако...
130
3
 
4
 
! Отговори
ЛЮШО преди 13 години
ДОБРЕЕ ДА ЛЮШНЕ И 100 ГРАДУСА ПО СВАРЕНХАИ
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да пишете минуси попитайте някой учен как се е образувала Витоша и що за планина е ;) хаха .. пилешки глави. А може "експерите" от МС да ви кажат какво става :)))))))
128
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най ''обичам'' да ме успокояват по медиите.Едно време като гръмна атомната в Чернобил и казваха,че нищо няма да стигне до България.Днес ми разправят че се надяват да има затихващи трусове за да утихнел процеса.Накрая като тресне 6 или 7 степен кво ли ще ме лъжат?Факт е че зачестяват земетресенията и се усилват.Макар и кратки и безопасни в момента,няма гаранция,че ще утихнат.Вместо да говорят глупости по-добре да вземат мерки за след това.Ако не се случи добре,но нека да има готови за реакция.
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Между другото аз от дете зная (а съм от Варна), че Витоша е изгаснал вулкан ако въобще за някой вулкан може да се каже, че е изгаснал. Днес едва ли много хора знаят този факт, а суеверието и псевдонауката заменят науката. Скоро няма да останат учени и прогнозата на времето да правят, за сметка на това ще си имаме още 50 000 чиновници с по 2 бона заплата и още няколко МОЛ-а!
126
1
 
1
 
! Отговори
Въсо Ченгела преди 13 години
Етеееее кво пишшити тука нещо че люляло каде Мировяне. Вчера са подкарахме с баджо с домашна парцуца и е са ставам нищо не сам усетил. Ае че утивам до хладилника да зема неколко бирички че треба да гасим кереча
125
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво се плашите бе, Бат Бойко сутринта е вдигал щанги и ги е изпуснал без да иска!
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАУКА се римува със СПОЛУКА. То си има и такава народна поговорка!СПОЛУКА не се римува с ДЯНКОВ! Скоро след всяко земетресение ще питате Алена какво става.
123
2
 
9
 
! Отговори
Луди ли сме? Тъпи ли преди 13 години
Умните народи си основават живота върху "икономика на знанието", ние си основаваме живота върху икономиката на партиите, в частност по настоящем върху ... Бойко. Ние луди хора ли сме, чавка ли ни е изпила мозъка? Ей така ще си измрем мърцина и нито наука за здраве, нито наука за живот ще имаме, нито никаква, ще живеем като бушмени, ако така я продължаваме. Долу Боко, искаме наука и учени! Дянков, марш *** проклета!!!
122
3
 
23
 
! Отговори
Адресите преди 13 години
Господи, Господи, макар да си безгрешен, следващия път цели точно, моля те Господи. Адресите са точно пл. Народно събрание 2 и бул. Дондуков 1.