Борисов: Проблеми с Франция нямаме

"Има много мнения по ромската тема и не искам България да бъде замесвана"
16 сеп 2010 23:17,
168
Борисов: Проблеми с Франция нямаме
Снимка: БГНЕС

Около 1700 незаконно пребиваващи във Франция румънски и български граждани ще са експулсирани в периода от 28 юли до края на септември, обяви министърът на имиграцията Ерик Бесон, цитиран от Франс прес. Той каза това при посещение на парижкото летище Роаси.

В края на август Бесон обяви, че от 1 януари са експулсирани 8313 румънски и български роми. 

Спорът Барозу - Саркози

В контекста на спора около френската политика спрямо ромите се стигна до словесна престрелка между Жозе Мануел Барозу и Никола Саркози. Това съобщи в четвъртък АФП, като се позовава на българския премиер Бойко Борисов.

Министър-председателят на България Бойко Борисов каза, че са се провалили опитите да бъде решен породеният от изказванията на еврокомисарката Вивиан Рединг конфликт между ЕК и Париж, съобщава радио Дойче веле.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Българската позиция

Проблеми с Франция нямаме, заяви премиерът Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет в Брюксел, съобщава БТА.

Има много становища по ромската тема и не искам България да бъде замесвана. Българската позиция е тази - свободно придвижване на гражданите, които спазват законите на всяка страна, посочи премиерът. 

Той отново изрази мнение, че проблемът с ромите във Франция няма да повлияе върху приемането на България в Шенгенското пространство. 

"Франция е дълбоко шокирана"

Франция е дълбоко шокирана от изказването на еврокомисаря за правосъдието Вивиан Рединг, която сравни експулсиранията на роми от Франция с депортиранията на евреи през Втората световна война. 

Това заяви след срещата на върха на ЕС в Брюксел, доминирана от споровете около експулсиранията на роми, френският президент Никола Саркози. 

Аз съм държавен глава и не мога да допусна страната ми да бъде обиждана. Френските власти ще продължат да разрушават всички незаконни лагери, без значение от какъв произход са хората в тях. Европа не може да си затваря очите пред незаконните лагери, заяви Саркози. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
d преди 13 години
*** *** idvat ot india ?neznaeh
148
0
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 13 години
какво му е лошото на фашизма? Определено ми харесва повече от комунизма и гадните социалистически плазмодии?
147
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
Научи се да защитаваш интересите на народа,защото ти работ6 за тоя народ,а ако не си кадърен марш да те няма.ФР диплпомат ви се подиграва с назначаването на министър на ромите,защото вече турците си имат ама дали в ФР те имат министър на арабите,на ромите т.н.Цял свят се подиграва на бг народ тоя тръгнал франсетата да затитава.Защо бе само българи и румънци нямат право на работа в 5 евродържави?Нали си плащаме вноските!!??Некадърници
146
0
 
2
 
! Отговори
neizvesten преди 13 години
KAK WTE IMA BOIKO KOGATO NAWTI SA TARIKATI
145
0
 
2
 
! Отговори
ОПРЕДЕЛЕНО,БОЙКО.. преди 13 години
ОПРЕДЕЛЕНО ,НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ С ФРАНЦИЯ!!!!
144
0
 
2
 
! Отговори
huki преди 13 години
Franciya tryabva da spazva evropeyskite normi i zakoni! Nikoy nyama pravo da goni po tozi na4in evropeyski grajdani, bili te tcigani ili evrei!! vseki evropeyski grajdanin, naru6il zakonite na dadena 4lenka, tryabva da bude suden i ako e vinoven da si platio naru6enieto! Francita jivee s nastalgaiya po Vichy!! ni6to ne sa zabravili ot vtorata svetovna voyna! deportiraha evreite si, sega deportirat tciganite! bravo, evala!!
143
1
 
6
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
Кои са срещу Правителството : Червените Кхмери, ДПС, ***, БАН, Синдикатите, Русия, Гърция, Турция, Докторите, Чиновниците. Въпрос: Кой работи за България ?
142
3
 
6
 
! Отговори
PN преди 13 години
Нямаш проблеми с Франция , ама със синдикатите имаш :D
141
0
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Нямате късмет братя *** ще си стоите в България никой не ви иска никъде по света дори и в родината ви Индия!
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бойко - нямаме проблем с франция само си менкаме ***
139
3
 
6
 
! Отговори
ьаья преди 13 години
Бойко ти не ставаш нито за премиер а си за цирка брато
138
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Глейте ся...ще вдигна ДДС-то и другите данъци и ще залея България с асфалт-нема паркове,нема градинки-в асфалта е истината!И далаверата!
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цяла Европа е разбунена заради нашите *** и фашистките уклони на плейбоя Саркози, само Борисов се прави на вода ненапита. Кога ли е поемал отговорност при сериозни проблеми? Само той нямал проблеми - да не би пък да е извънземен?
136
3
 
7
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Равнииис!Мирнооооо!Някакви въпроси и проблеми?Свободно!
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Balgaria niama problem s Franzia .Franzia ima problemi s Balgaria
134
2
 
10
 
! Отговори
barcelona преди 13 години
ti s franciq niama6 problem ama s drugi qvno imash boi4o rano ili kasno 6e qde6 darvotonema ve4no da si premier,nema ve4no da te pazat nali znae6
133
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аве Бойко,виж са колко си ***!тъкмо се бяхме отървали от тея реми,ти взе че ги върна и сега ще правят по 15 чавета у нас
132
3
 
8
 
! Отговори
референдум преди 13 години
искаме новата идея:Чува се че щели да сменят герба - два кръстосани пожарникарски маркуча на фона на милиционерска фуражка...:-) Ура - да живей България, и правителството да ....................живей ама много да живей
131
2
 
11
 
! Отговори
Бай Григор преди 13 години
Прав е човека, ние с Франция нямаме проблеми-тя има с нас, по-точно с нашите ***....
130
2
 
8
 
! Отговори
nono преди 13 години
Борисов не взимай пример от клоуна сарко,цял свят е против него,и в затвора може и да отиде.Имат 13 милиона араби,азиатци,***, тръгнал е за 41 бг *** за резил да ни прави пред света.Френсия дипломат трябва да го изгониш веднага от БГ,защото той няма право да дава съвет на президента и на 1 министър