Да се ожениш като прабаба си

Младоженци правят сватби в обезлюдени родопски села
3 окт 2010 08:12, Екип на Dnes.bg
122

 

Обезлюдени родопски села се оказват новият хит в сватбите. От една страна местните кметове се радват, че отново ще се случи нещо весело в тяхното село и помагат с организацията, от друга – младоженците имат уникална сватба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
sheen преди 13 години
Не е нужно да е Родопско село,сестра ми се омъжи в гр.Копривщица по стар български Обичай!
113
0
 
6
 
! Отговори
От Канада преди 13 години
Браво! Ей това се казва стилна, българска сватба! Бъдете много щастливи!!! Горчивоооооооооооо"-)))))
112
0
 
1
 
! Отговори
над нещата преди 13 години
Както във всички сайтове и в този са плъзнали черногледи драскачи-провокатори, само и само да се заядат с някой трезво мислещ и позитивен човек...., но да са живи и здрави, нека и те си запълнят с нещо сивото и САМОТНО ежедневие, че да си толкова САМ е много страшно. На всички останали много поздрави, радост и любов!
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
poredniq kompleksarski komentar,hora kato ste ogranicheni i kompleksirani ne pishete we da se tovarim s vashiq negativizam,na nqkoi mai ne mu hareva da gleda kak horata si go pravqt dobre i sa shtastlivi.chestito na mladojencite!
110
1
 
5
 
! Отговори
do dnes.bg преди 13 години
napravo mi pisna ot vashite tapi reklami koito slagate predi vseki video klippojelavam vi skoro da falirate i nikoga poveche da ne vidi bql svqt vashiat sait
109
0
 
6
 
! Отговори
окото преди 13 години
евалата ,хареса ми, не знам на кой му е хрумнала идеята но важи,хем евтино хем интересно(различно)
108
0
 
2
 
! Отговори
OT FLORIDA преди 13 години
TRI SEMEISTVA OT FLORIDA VI KAZVAT :CHESTITO! JELAEM ZDRAVE I SHTASTIE! BRAVO NA HUBAVITE HORA!
107
0
 
21
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Да са живи и здрави и с любов да си отглеждат децата.Сполай им за запазвенето на традицията, защото те традициите ни даван облика на нацията!
106
1
 
5
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Е тв`а е,друго си е булката да се вози на лимузина от естествен косъм.Наистина,не е въпросът просто да се ожениш,а да се ожениш нетрадиционно.Като екзотично пътешествие.Добра пазарна ниша.И все още неразработена.Който има идеи и капитали,дори пари може да направи от нова мода в сватбите.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лелеееееее,не мога да си представя силиконова чалга да си прави сватбата на село,нищо,че всички от народните песни са тръгнали. то ако не са кошарите или син-сити...коцето с неговата пикла в пловдив...на село с диамантени пръстени и рокли за по 100 000 ? и депутатска щерка или министерска,да не се жени в чужбина? значи,имало още нормални българи !
104
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И КАТО КАРАТ ПО СТАРА ТРАДИЦИЯ ДА НАРОДЯТ И 5-6 ДЕЦА!!!!!!!
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А косата на булката на колко плитки е? А булчивско дърво има ли? А младоженеца "откупи ли булката"? И тя защо не е с плътно червено було?... добре, де няма смисъл да продължавам с изброяването на сватбените традиции и обичаи от преди 100 г. Те са направили нещо подобно, но не съвсем. Абе, важното е дасе обичат и да са щастливи, пък че не са спазили традициите на 100 %, много важно! А който го интересува да чете Етнологията на Вакарелски.
102
0
 
5
 
! Отговори
T преди 13 години
Досега не съм чувал за случай на оженена прабаба на някой! :) :D Ако някой е чувал за нещо подобоно, моля да сподели, че съм малко невеж и не съм чувал. Та да се види спазили ли са обичаите за женене, или пък са спазили тези за омъжване. :D
101
1
 
10
 
! Отговори
abc преди 13 години
Аз познавам булката, тя е страхотно момиче, не е никаква новоизпечена богаташка!
100
1
 
20
 
! Отговори
иван преди 13 години
Страхотно преживяване което ще остане за цял живот, а колкото до "гъзарията" повярвай ми ...никога не можеш да качиш булката на богаташа на магаре,за роклята(абсурд) да не говорим че и хотел няма(респективно няма и СПА)..забрави...... тези шастливи млади хора са от онази изчезваща порода в Бг. ,а именно ..РОДОЛЮБЦИ... браво на тях..и честито)))))
99
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхотни са! Личи им, че много се обичат! Организирали са празника си с много желание и вкус към красивото!Няма място за критика...
98
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква "гъзария"? Хората така са си решили - така им е кеф! Подкрепям ги и такива събития много ме радват. Една такава сватба не е по - скъпа от една "стандартна" сватба в "Света Неделя" в София. Това, че някои ги мързи да си мръднат *** от София и нямат грам чувство за разнообразие и родолюбие си е техен проблем - да си запазят лошите чувства и настроение за себе си и да не коментират. Ние си направихме сватбата на хижа, имаше стаи за всички и всичко продължи до сутринта и въобще не беше скъпо.
97
28
 
4
 
! Отговори
кузман преди 13 години
ПОРЕДНАТА ГЪЗАРИЯ НА НОВОИЗПЕЧЕНИТЕ БОГАТАШИ!!!
96
1
 
25
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Ще се разплача... много съм трогнат от това, че българското все пак живее.
95
4
 
21
 
! Отговори
tatuni преди 13 години
ha hubavo po staro po obi4ai ama po obi4ai i bulkata devstvena