Бизнесът скочи срещу вдигането на вноската за пенсии

Това щяло да доведе до висока безработица и ниски доходи
5 окт 2010 18:25,
73
Бизнесът скочи срещу вдигането на  вноската за пенсии
Снимка: БГНЕС

Работодателските организации изразиха категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за пенсиониране с три процента.

„Такова увеличение би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата", заявяват различни бизнес организации в специална декларация.

„Това се прави под безпрецедентен уличен натиск, съпроводен от натиск и на лобистки съюзи за запазване каналите за източване на бюджета на Националната здравноосигурителна каса“, пише още в документа.

„Ако увеличаването на вноската се одобри, всички български граждани ще станем донори на поредно наливане на финансови средства в една нереформирана система, каквато е здравната, и то в момент, в който България вече чертае планове за успешно бъдеще“, твърдят бизнес организациите.

Още по темата

Според тях ще бъдат нарушени инвестиционните програми на българските и чуждите инвеститори, което щяло доведе до отлив на инвестиции за повече от 2,5 млрд. евро, а оттам – и до висока безработица и до ниски доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: вноска за пенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
dao преди 13 години
biznes v bg kak vi zvy4i tova.v bg vinagi e imalo samo edna partia
70
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
мръсни и долни капиталисти не ви стигнаха милионите дано се задавите.добре ви дойде кризата та да ни намалите заплатите и да ни увеличите задълженият а в работата.добре са си държ.служители нищо не работят и си седят на топло
69
0
 
0
 
! Отговори
Denis преди 13 години
Антон първо прочети за какво става дума и след това наричай *** ***, понеже ти не си в час. А да ти кажа вдигането на осигуровка с 3% означава, че ще добавят 3 пункта към досегашния, а не да го увеличат с 3% както ти си мислиш.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Умираме да се наричаме роби. няма друг народ като нашият.
67
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 13 години
По принцип всяко едно нещо, което нарушава статуквото може да доведе до разширяване на сивия бизнес. Само че в законопроекта се предвижда криминализиране на укриването на осигуровки. След като се случи, ако започнат да проверяват всички, както трябва да бъде, тогава сивия бизнес ще се свие до минимум. Всичко е в контрола.
66
0
 
1
 
! Отговори
do 61 преди 13 години
Точно не-сивия бизнес не е доволен, щото той плаща осигуровки. А това увеличение на процентите ще е причина за увеличаване на сивата икономика.
65
0
 
0
 
! Отговори
Антон преди 13 години
То е очевидно, че си ***, както си се нарекъл. С 3% се увеличава вноската за пенсия, която в момента не съм сигурен точно колко процента е, но да речем, че е около 4-5% от общите удръжки, които взима държавата за осигуряване. Като я увеличиш с 3%, от 5% ще стане 5.15%, което се дели между работодател и работник. Само че всички в тази държава спекулират с незнанието и невежеството на народа. Ето така се разделят масите, чрез простотата им.
64
0
 
0
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
щото едва ли сме такива капацитети да решим глобални проблеми
63
0
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
а здрасти ,как пък няма да се вдигнат срещу 2 -та процента ,те и за 2 лв. ще се вдигнат.само че има нещо друго не осигуровката е ниска а работа няма и всичко младо излиза навън .догодина може би пак ще явдигнат ,и 50% да я вдигнат все тая.с тези 2 милиона и половина пенсионери няма как да се покрият техните пенсии /макар и да не са високи/.това не е само наш проблем цяла западна европа реве.хайде малко да се опогледаме какво ще решат те пък тогава да изкопираме.
62
1
 
5
 
! Отговори
Галфониядата на ГЕРБ преди 13 години
Такива некъдърници не бях виждал... То тъпо, тъпо... ама колко пък да е тъпо...или как се казва:Не си *** за това, че си гербаджия, ти си гербаджия защото си ***.
61
0
 
3
 
! Отговори
ВВВ преди 13 години
Еххххх поне да бяхме като гърците , единнни когато ги мачкат . Хем пак прекараха европата та им даде 80 милиарда, хем и това което им налагат за смяна не приемат. Трябва да се учим от тях народе български да си отстояваме правата.
60
0
 
0
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Бизнеса скочи но на думи и като не се обедини , резултата зиро......
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ,сивия ни бизнес пак е не доволен,не се наядоха на пари.
58
2
 
6
 
! Отговори
Здравков преди 13 години
Решението е само едно: Отиваш на летището купуваш си ЕДНОПОСОЧЕН билет без значение за коя държава в Европа и се махаш от мизерията!
57
0
 
5
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ЕХ,ЗАВАЛИИТЕ,НО НЕ ГИ МИСЛЕТЕ,ЩОТО ,ЩЕ ГО ОТНЕСЕ РАБОТНИКЪТ...НО НЕКА СИ ПОПЛАЧАТ,ОТИВА ИМ...
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавните служители, полиция, военни и др. да си плащат осигуровките и тогава да се правят сметки
55
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ти тези 50 ,на каква сума ги осигуряваш?
54
2
 
5
 
! Отговори
Прост преди 13 години
За 55Проста сметка от *** ГЕРБАДЖИЯ я ги сметни тези 3% на 1000 лв заплата и сега ги умножи по 50 работника, и ще видиш колко е малко и за да е пълна сметката получената цифра може да я умножиш по 12 месеца...И проблема идва от факта че тези 3% се добавят към съществуващите 16% я сметни сега и здравните осигоровки и сметката ще стане съвсем елементарна !
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако 3 лева на 100 лева заплати са непосилни за някой бизнесмен, то може би трябва да се замисли да си ликвидира бизнеса преди да е фалирал напълно.
52
0
 
4
 
! Отговори
да се чете преди 13 години
Някой трябва да чете тези сайтове на Великите.Не трябва само да се плаща за да пишат разни *** и алитерати. Не мисля,че сайтовете ще ни оправят,но съм ужасен от всеобщото безхаберие.