Бизнесът се върна, но синдикатите подвиха опашка

Дянков взривил диалога, предложил 1,5% вноска "Пенсия"
Обновена: 12 окт 2010 22:53 | 12 окт 2010 22:40,
65
Бизнесът се върна, но синдикатите подвиха опашка
Снимка: БГНЕС

Синдикатите напуснаха неформалната среща на Националния съвет за тристранно сътрудничество с общото становище, че Симеон Дянков е взривил диалога.

Те обясниха, че финансовият министър е предложил увеличаване на социалната осигуровка с 1.5% и увеличаване на стажа за първа и втора категория от 2011 г.

Още по темата
Това стана факт минути, след като работодателите обявиха завръщането си на масата на преговорите, но от четвъртък.

"Това не е никакво поле за диалог и компромис, а е взривяване на диалога", заяви избраният днес за президент на КНСБ Пламен Димитров.

Според него финансовият министър носи вината за това, че синдикатите тези дни ще правят консултации с техните федерации за бъдещи протестни действия.

"Отговорът ще бъде готовност и стягане на редиците за ефективни стачни действия от страна на тези, които са готови за това", заяви Димитров.

Че диалогът е бил "взривен” потвърди и президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Аз лично считам, че следва премиерът да поговори с министър Дянков и да промени коренно отношението си към диалога", каза той.

Според него възможностите на синдикатите на този етап все още не са изчерпани, така че са възможни и протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Константин Тренчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
2
 
! Отговори
xXx преди 13 години
Синдикатите да не работят на страната на някои вече неуправляващи ни партии, та създават излишно напрежение в държавата с тези стачки? Не можаха ли да изчакат година-две да премине кризата и да се стабилизира икономиката и тогава да седнат да искат увеличаване на осигуровките, а не сега по никое време!? Все повече оставам с впечатлението, че играят заедно с БСП и нейните приятели от тройната коалиция.
62
0
 
2
 
! Отговори
52 преди 13 години
Значи само работодателите са за затвор в тази държава, така ли? Тези, които създават нещо, което напред с държавата всички чакате след това да си разпределите. Не са работодателите виновни за това, че бюджета храни държавния чиновник, пенсионер и *** и за вас не остава почти нищо. Не са работодателите виновни за това, че имитирате работа и само гледате как да отмъкнете нещо или да донесете болничен! Много сте печени на думи, защо чакате някой да Ви плаща заплата. Станете предприемачи.
61
1
 
1
 
! Отговори
Неизвестен преди 13 години
Радините вълнения на българския бизнес - "Шъ ги Дигат, няма да ги Дигат..." :( Спокойно, бе братя бизнесмени! Няма да ги дигат! Той ББ е старо бизнесменче. Няма да тръгне срещу българския бизнес! Народът го е казал - гарван гарвану око не вади! Чака светло бъдеще - нови, лъскави коли, силиконови, усмихнати жени и банкети до зори. Българският народ? К'во? Българският народ - със зеле! Българскитя бизнес - да скача в бентлитата и да се готви за новия СПА сезон! Хайде,със здраве,че време не остана!
60
0
 
0
 
! Отговори
new преди 13 години
na bg i trqbvat novi sindikati.tezi sa savrzani s staro mislene i stryktyri.tova e qsno i na decata.daite pat na civilizovanoto ob6testvo.
59
1
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 13 години
"Иначе нека има синдикално движение но да е безплатно"И пенсии нека има, ама безплатни. И кебапчета, парцуца и чалга..И безплатен труд накрая получаваш, ама той се полага по дефиницията безплатни синдикати, държава и мотики.. :D
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
52 ти от тия добрите работодатели ли си дето си криеха работниците в хладилници асоансьори и другаде.
57
4
 
6
 
! Отговори
за 52 преди 13 години
Значи вие ще лъжете държавата но да не ви вкарват в затвора защото работниците ще са безработни, така ли да разбирам писанието ти. Егати логиката. Точно заради такива като теб трябва извънреден закон, затвор и конфискуване на имуществото ако се установи че е измамил държава с осигуровките дори на 1 работник.
56
2
 
5
 
! Отговори
за 52 преди 13 години
Е и какъв е твоя съвет . Да си траем и целуваме гъзо , да ти работим за 500 кинта, оти ако затвориш че загинем. ХАХАХАХАХА ЧЕ ЗАГИНЕШ ТИ АКО ЗАТВОРИШ НЕ АЗ. Работодатели бол, фалирал работник няма но работатели фалирали стотици хиляди.
55
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 13 години
Пич напиши си го сам още стотина пъти че си прав за да ти олекне. Почвай че времето тече. Старт.
54
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
!!!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе 52 престанете с тия изтъркани лафове, че ще загинем ако затворите фирмите си. Смех голем смех. Ти за конкуренция чуваол ли си. Или ти си единствения в света дето може да имаш фирма. Не бъди смешен
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле тоя пак се загрижил за работниците милия. Ти като затвориш ще отида при конкурентати та нали той това чака за да ти вземе бизнеса бе човече. Кво плашите сякаш сме малуумни. Затваряйте.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Николко. Конкуренцията е такава че затвори ли работодател обект веднага се отваря от конкурен наготово друг. Стига сте плашили че ако вас ви няма и ще умреме. Ми пробвай затвори си фирмата. Като се затвори в квартала хранителния магазин и хората ще умрат от глад ли. На другата сутри се отваря до него друг. Така е и спроизводство и с всичко. Хайде затваряйте по-бързо та да доидат идтинските бизнесмени.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:41 "Ако вкарват в затвора за измама с осугуровки едвали ще остане работодател на свобода."----------------------------------------------- Умник, ха познай, ако не остане един работодател на свобода, колко свободни работници ще има!
49
0
 
4
 
! Отговори
малоумници преди 13 години
Ако само се вдигат осигуровките / здравни и пенсионни/ без да се прави никаква реформа, както е досега - скоро няма да има пари и за ядене. Всичко ще потъва и ще се изяжда... Никакви данъци повече - без реформи.................
48
4
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
КАКЪВ БИЗНЕС ИБИЗНЕСМЕНИ СА ТОВА?!?!?! НЕЩАТ ДА ПЛАЩАТ НИЩО! ЛАМТЯТ ЗА СВРЪХПЕЧЕЛБИ ОТ ЕВТИН ТРУД.МАЙНАТА ИМ! ВСИЧКИ ПРОДАВАЩИ ТРУДА СИ И РАЗЧИТАЩИ НА ЧЕСТНО ИСКАРАНИТЕ СИ ПАРИ НА ПРОТЕСТ!!!!!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЛАКОМИТЕ *** ДА НИ ЯХАТ И С НАХАЛСТВОТО СИ ДА СЕ НАЛАГАТ!!!! СИНДИКАТИТЕ ДА НАПУСНАТ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ПРЕГОВОРИ! ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА. ВНОСКИТЕ ЗА ПЕНСИЯ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ С 10%
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно си прав!
46
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
нямам нищо против да се вдигнат осигуровките с поне 200% за сметка на работника.... така само ще се ускори краха на тази изгнила система ( примери в историята много, накрая работника хваща сопата, няма как!). Няма още в БГ управленчески елит, който да разбере защо на запад системата "хляб и зрелища" е с толкова много хляб.... тъпанараите не могат да разберат, че има ли хляб те ще си ни ръководят както си щат....продължавате да натягате пружината драги управници, аз ще съм сред първите със сопата
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НФБ искаш ли да изберем теб за лидер от утре на синдикатите и ти да намериш още 200-300 човека с които безплатно, не само без заплата но и без пари за офис телефон и така нататък да вършиш работата на синдикатите. Абе смехурко смехурко то бива тъпотия *** чак толкова е уникално състояние.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извинявай но пишеш пълни тъпотии. Нито има 3 милиона членове на синдикатите, нито знаеш какви са разходите им просто пишеш тъпотии и глупости. Като е безплатно от какво ще живеят експертите координаторите и другите специалисти или те нямат семеиства и не се хранят. Що ли си губя времето с теб.