Борисов попадна под остри критики от либерали и социалисти в ЕП

Мартин Шулц: Бившият телохранител на бившия диктатор няма никакво право да ни напада по подобен начин
14 яну 2010 21:45,
255
Борисов попадна под остри критики от либерали и социалисти в ЕП
Снимка: БГНЕС

Либерали и социалисти от Европейския парламент (ЕП) остро разкритикуваха българския министър-председател Бойко Борисов, който ги обвини в организирането на кампания срещу кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

„Бившият телохранител на бившия диктатор в България няма никакво право да ни напада по подобен начин”, реагира лидерът на социалистическата група, германецът Мартин Шулц, говорейки за Борисов, предаде АФП.

От своя страна, белгийският либерал Ги Верхофстат определи като „тотално неприемливо за един министър-председател да се държи по такъв начин към депутати, които просто си вършат работата” при изслушването на кандидатите за комисари.

"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов", казва Шулц, подчертавайки, че ако кандидатурата на Румяна Желева се подкрепя от правителството, тя трябва да се подложи на второ изслушване пред Европейския парламент.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
0
 
! Отговори
само Цеца преди 14 години
Кой ще е новата кандидатура на ГЕРБ за комисарството ли бе?Ей го на! На снимката Борисов го сочи: кандидатурата е ниска, предизвикваща голеемо очудване и у Боби, но затова пък грееща топла светлина.Така мже да свети само Цеца, Цеца от Плиевън, Цеца от БеКаПецъ, дето клецъ, на лозето ко'лецаПознах, Бинго, дай на мен първи да ии кажа че за разлика от Желева е мноОООооо го по така.
244
2
 
0
 
! Отговори
До DAN преди 14 години
Как може да задаваш такъв *** въпрос...какво щяло да стане, ако юристите на ЕП излязат със становище, че няма сблъсък на интереси??? ... Смех, смех, смех...ми ще станем Нацията, предсавлявана от "най-босия, лъжлив и грозен" европейски комисар, каквото и да означава това гръмко словосъчетание :)))) и това ще го знаем не само ние, Българите, ми и целия свят.
243
2
 
0
 
! Отговори
ЛАВИНАТА преди 14 години
се е отцепила вече от върха на боговете...от тук на сетне, бойковото правителство ще трябва да бяга много бързо пред нея, за да не бъде заринато...Блага Димитрова много хубаво го беше казала:Тихият, мек, пухкав снежец се превръща в своята противоположност.Лавината избухва.Дълго се е трупало търпението на снега. Снежинка по снежинка, ден по ден, педя по педя.Сега ледената чаша прелива. Мекият сняг се превръща в смъртоносен удар.Лавината връхлита.
242
2
 
0
 
! Отговори
++ преди 14 години
229 забрави и ГЕРБ бате!
241
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Резилът си е резил. И при най-малкото съмнение предложената кандидатура е редно да се оттегли.Нещата трябваше да се изчистят предварително.Съжалявам за Желева, но най-доброто решение е оттегляне на кандидатурата й. При нов кандидат да не се гледа партийната му принадлежност, а подготовката и личните качества. Г-жа Желева ще сбърка и ако приеме друг ресор. Тя вече няма да има нужния авторитет в ЕК. И като министър се съмнявам, че ще гледат сериозно на нея. Жалко за България.
240
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шулц и Верхофстат нещо много се открехват. Българският Министър-председател нямал право да ги критикува! А ако Ангела Меркел ги критикува за нещо и на нея ли ще и държат тон? *** наглеците.
239
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Не разбирам от политика, но не разбирам как може да се правите, че не знаете за какво иде реч.Там в Европарламента където са се събрали "БАШ-ТАРИКАТИТЕ" и се опитваме да си имаме и български "тарикат" - И понеже се знае в цял свят, че от Бългърниа по-голям тарикат няма, се опитват да ни цакат.До тук добре.Само дето някак си не ми допада идеята, вместо да подкрепим Желева ние да я нападаме.Онази *** която не успя да преглътне загубата и сега се гърчи, има наглоста да прави подобни изказвания.
238
2
 
0
 
! Отговори
Неандерталец преди 14 години
Тия европейци много НАГЛИ да критикуват ББ !Аз съм доволен от ББ може да съм безработа ама за това са виновни комунистите! отивам да си внеса декларация за самоосигоряващ се за да не ме глобят от 300-500 лв и да платя 16.8 вместо 10.4 здравна вноска за да не ме глобят 1000 лв ама за това са виновни комунистите !
237
2
 
0
 
! Отговори
Киаййй преди 14 години
Бойко не може да попадне в критика. Вземат ли много да знаят, ще им пусне едно уширо - гери и ще ги прати в храсталаците.
236
2
 
0
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Абе как може евродепутатите разбраха ,че тя не става ние още да се мъчим да вдигнем" самолета"
235
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българският цирк покори световната сцена.
234
2
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Вари го печи го социалиста си е социалист, стил на изказване като на БГ форумец със ник куку ,хаха ,баба Дойка... и т.н.! Не коментирам дали става Желева или не става, но ми прави впечатление, че се отразявя само негативното мнение на социалистите и либералите, а никъде не пище примерно за мнението на другите, явно не им изнася на отразяващите събитието да са обективни, може би все пак парите имат цвят!А какво ще стане ако юристите на ЕП излязат със становище, че няма сблъсък на интереси???
233
2
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
А ти кога си карал по оправени пътища преди това! В общи линии направихме сеира на цяла Европа
232
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
podkrepqm borisov,no tq si NE stava
231
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Либерали и социалисти? *** над ***! Сбор от гадни ***!
230
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В България съществува автоцензора по този въпрос явно породена от характера на премиера.Но в негова полза е да се ограничава да нарича тези които са против него комунисти, защото и той произхожда от тази пария и по скоро от ядрото на парията , като преподавател в Симеоново.
229
2
 
0
 
! Отговори
он преди 14 години
В България щом не крадеш нямаш умствен и интелтуален потенциал. Кради, Прикривай, Замазвай, Гласувай с чужди карти - чл. 1 от Устава на БСП, НДСВ, ДПС
228
2
 
0
 
! Отговори
++ преди 14 години
"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов" слуша ме ги за всичко, дори какво да ядем и с какво да си бършем д...то! сега няма ли да ги чуем?
227
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов"По-лошото е, че това правителство и неговата некомпетентност въплъващават настоящия интелектуален потенциал на нацията.Жив и здрав да ни е.
226
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И пет пъти да я излушат като си е проста и нестава:)