Гореща седмица в парламента

Започват дебатите по вота на недоверие, в петък го гласуват
127
Гореща седмица в парламента
Снимка: БГНЕС

След близо 14 месеца управление правителството на Бойко Борисов се "сдоби" с първия вот на недоверие към своята политика.

В програмата на Народното събрание за текущата седмица се предвижда тази сутрин от 9 часа да започнат разискванията по проекта за решение за гласуване на недоверие на правителството заради провала на политиката му в сферата на здравеопазването с вносители Сергей Станишев и 76 народни представители от ПГ на Коалиция за България и ДПС.

Самото гласуване на вота е предвидено за 8 октомври (петък) в 9 часа.

Между дебатите по вота на недоверие и гласуването му, Бойко Борисов ще внесе за гласуване и предложението д-р Стефан Константинов да поеме министерството на здравеопазването на мястото на подалата оставка проф. Анна-Мария Борисова.

Ако бъде одобрен от депутатите, Константинов ще стане третия здравен министър за 14 месеца управление на ГЕРБ.

"От наша гледна точка смяната на министъра по никакъв начин не променя състоянието на здравеопазването", категоричен е лидерът на социалистите Сергей Станишев.

Още по темата

В програманата на Народното събрание през седмицата е предвидена и още една интересна точка -  избор на омбудсман на България, тъй като мандатът на сегашния Гиньо Ганев изтече още през април.

От ГЕРБ предлагат сегашния председател на ВАС Константин Пенчев, а от ДПС - бившия зам. правосъден министър от правителството на Тройната коалиция Сабрие Сапунджиева.

На този етап ог Коалиция за България не са предложили официално своя кандидатура, но лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма да подкрепят избора на Константин Пенчев с аргумента, че това е сделка на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 години
еми ще е горещо кат не си отварят прозорците където са най-мръсните от всички европейски парламенти
96
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 13 години
А днес какво чух по новините - за здравната реформа и вота на недоверие - хубаво било, че щели да се съберат и да разискват, да чуят мнения как да я направят реформата?!! Че те 1 год. това ли чакаха вот на недоверие, за да дойде някой да им даде акъл как да я направят тая реформа!
95
0
 
0
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Тия защо още не са пуснали дебата в ефир да видим колко им е топло и кой докъде се е разпенил и разсъблекъл
94
3
 
2
 
! Отговори
Неизвестен преди 13 години
Абсолютно съгласен! Ще добавя само, че Бат' Бойко не спечели, защото е Убавец и Първенец, а защото на народа - *** му писна от предишните хайдуци ...и избра пак същия хайдук, но с друг лик. Е, да ни е честито! ;) Няма какво да се цупим, че вотът на недоверие няма да мине.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е за МВФ... колкото по-рано толкова по-добре.
92
0
 
4
 
! Отговори
Неизвестне преди 13 години
Моят коментар? "Сън в лятна нощ" от Шекспир....... Всичко ще завърши с хепи енд за Бат' Бойко и трагикомично за раята. ;)
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народ, който докара нещата дотам, че на практика възможната алтернатива за управлението на държавата му да се състои от двете партии - ГЕРБ или БСП със сателитите им, е народ от ид*оти!
90
1
 
2
 
! Отговори
sdf преди 13 години
"мръсните" богаташи?? това по презумпция ли е?и не ми говори за бедната интелЕгенция-бедна ще е , щом не е интелигенция
89
2
 
4
 
! Отговори
Автор преди 13 години
Нищо няма да постигнете с тоя вот на недоверие бе шепа изпушили комунисти и ***
88
1
 
2
 
! Отговори
сряда преди 13 години
Пак се започва с *наши* и *ваши* В задачата се пита кой да бъде омбудсман на БЪЛГАРИЯ ,а не наш ли да бъде или ваш Всичко,което започва с такава презумция завършва зле Същият проблем е и с предлагането на новия министър на здравеопазването - още не влязъл в кабинета и - бил човек на еди кого си,та няма да го подкрепим НЕ Е ВАЖНО КОЙ НА КОГО Е ЧОВЕК,ВАЖНО Е ДА МОЖЕ
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живее Главната Тиква и целия бостан около него. Тежко й на България.
86
1
 
5
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Причината за затъването ни от 20 години е, че няма добри политици, а истинските професионалистите си правят частен бизнес! Това е! Всели се пробва на политическата сцена и ако е некадърен остава там до живот. Типични примери са Костов, Ф. Димитров, С. Кобурга, Лупи и други, А тези дето могат виждат колко е безмислено всичко и си гледат частния и семеен бизнес. Защо да се раздават за Родину, като няма келепир!
85
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 13 години
Спокойно още четири вота ще има - такъв е плана,в Петък ако си нямате друга работа гледайте го този театър ...
84
3
 
1
 
! Отговори
Мрън преди 13 години
мрън мрън :)
83
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 105/ анонимен милиционерРадвам се че ми прощаваш другарю милиционер. Само как установи, кой с какъв интелект блести 9 като за вас милиционерите се знае, интелекта е кът. За справка ШАМАНА ви МУТРАФОН - Бойко...а Доган ще го осъдите, когато Бойко Ага (феса дето не иска референдум за членство на *** в ЕС) осъди пастрока си - МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ за каквото и да е било......просто всичко това е PR за пред останалите милиционери като теб, тези с капаците пред очите и тапите в ушите
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
boiko nqma da zagybi za6toto e istinski maj
81
1
 
9
 
! Отговори
Станишката греши! преди 13 години
Много хубава снимка. Пожарникарят към Цуци: - Станишката греши! Той твърди, че 150 пъти съм излъгал избирателите! Според мен съм ги излъгал поне 1500 пъти! Но пък винаги съм си изпълнявал лъжите!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 19 години затъваме......причината е в липсата на държавническо мислене от страна на Политическия ни "елит" Избраните се опитват да направят нещо полезно ,опозицията Пречи енергично!!
79
3
 
7
 
! Отговори
ЛЛЛЛЛ преди 13 години
ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИШ ЕТО ТИ ФАКТИ ВСИЧКИ ХОРА В БАН СА БЕДНИ ,ЦЯЛАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ ХОРА СА БЕДНИ ИМАТ МОРАЛ И НЕ СЕ БЛАЗНЯТ ОТ ПАРИ,А МРЪСНИТЕ БОГАТАШИ СТАВАТ ОЩЕ ПО БОГАТИ И КРАДАТ ОТ НАРОДА ...А ХОРАТА ОТ БАН СА УЧЕНИ КОИТО МОГАТ И ЗНАЯТ КАК ДА УПРАВЛЯВАТ ЕДНА ИЗГНИЛА И ОКРАДЕНА ДЪРЖАВА.
78
2
 
10
 
! Отговори
фотограф преди 13 години
Много хубава снимка. Пожарникарят нарежда на Цуци: - Пусни му един СМС на Станишката да млъкне, че и аз искам да ме дават по кабеларките!"