Самотният министър

Стефан Константинов посреща вота на недоверие сам
Обновена: 6 окт 2010 15:05 | 6 окт 2010 14:56,
74
Самотният министър
Снимка: БГНЕС

Каква е първата работа на доктор Стефан Константинов на новия му пост – министър на здравеопазването?

Очевидно – да отдели няколко часа, за да чуе дебата по вота на недоверие заради провала в този ресор.

Докторът е единственият представител на кабинета, който присъства на дискусията в Народното събрание. За няколко минути до него седя Симеон Дянков, но побърза да напусне.

"Как да разчитаме премиерът да ви подкрепя в трудните мерки, след като днес не е до вас в залата”, обърна се към самотния министър лидерът на СДС Мартин Димитров.

Именно затова сините не подкрепили номинацията на Константинов.

"Ние за пръв път присъстваме на дискусия по вот на недоверие, която не е уважена от министър-председателя.

За пръв път имаме само един министър, който няма никакво отношение към сферата на здравеопазването”, възмути се и председателят на БСП Сергей Станишев. В знак на протест групата на червените извади няколко плаката с лика на премиера Бойко Борисов.

"Предлагате смяната на един лекар с друг лекар. Само че болното здравеопазване се нуждае от правилни политически решения”, обърна се към колегите си от ГЕРБ Лютви Местан.

Той побърза да ги предупреди да не връщат топката към управлението на тройната коалиция.

"Нас ни оцениха на изборите”, изтъкна депутатът. Въпреки това Искра Фидосова, очаквано, разви тезата си именно в посока тежкото наследство.

Тя цитира изказвания на Сергей Станишев, според когото само за една година ГЕРБ довели здравеопазването до състояние на кома.

"Може би днес вие излизате от кома”, обърна се към червения лидер Фидосова.

"Системата не е излекувана. Поддържаше се изкуствено, за да не спре да диша. Не е лошо да опитваш да си коректив и да искаш вот на недоверие. Лошо е, когато не знаеш за какво го искаш”, допълни тя.

После Сергей Станишев реши да се заяде не само с управляващите, но и с партньорите им от „Синята коалиция”.

За целта депутатът разказа вица за жабата, която попитала „да се разчекна ли”, когато животните трябва да се разделят на красиви и умни.

Шегата на бившия премиер не беше особено успешна, но все пак предизвика Мартин Димитров.

Той помоли Станишев да не дава съвети на десните. „Нашата задача е вие и ДПС никога повече да не управлявате България”, обясни ситуацията вдясно Мартин Димитров.

Според него вот на недоверие има право да иска само този, който е „по-добър, по-морален и е направил нещо”.

На нито един от тези критерии не отговаряли нито от БСП, нито от ДПС. Именно защото вотът бил неморален – сините щели да гласуват „против”.

Ще оцелее ли кабинетът "Борисов", ще знаем до края на седмицата. По правилник гласуването е 24 часа след дебатите по вота на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ходи напиши един донос,че правят ремонт за 300 лева да ти *** *** майна долна да ти ***!
69
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахах Бойко как се изгаври с БСП и ДПС хахахаха. Снимката показва отношението му към тези национални предатели. Дори не са достойни да им се обръща внимание хахахах. 100% Хамстера и другите крадци са полудели от яд и злоба.
68
2
 
33
 
! Отговори
suzi преди 13 години
Аз имам съседи те са лекари само правят ремонт аз знам който няма заплата не прави ремонт ходи и вярвай на някой няма на кой
67
1
 
32
 
! Отговори
БРЕ преди 13 години
За пръв път виждам гола вода да се подписва като БАЧКАТОР.
66
1
 
37
 
! Отговори
риторик преди 13 години
Г-н Борисов, не разбрахте ли, че хората не искат оправдания и ПР, а решения на проблемите им и работа?
65
1
 
35
 
! Отговори
в катапултиращото кр преди 13 години
Как се чувствате, д-р Константинов, в катапултиращото кресло на министъра на здравеопазването?
64
1
 
32
 
! Отговори
сряда преди 13 години
Понякога И САМ -ВОИНЪТ Е ВОИН Понякога за *за ягоди се тръгва с голяма кошница*,но става провал Защо сега пък да не стане чудо Що се отнася до отсъствието на Премиера-не е прав,ама никак не е прав
63
2
 
32
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Серго и Аметчо каквито ви партиите такъв ви и вота -жалка картинка сте, жалка!Поне се скрийте да не се излагате че няма ВОТ дето да не сте яли бой от оня "пожарникар" дето му викате. Е като сте толкова можещи образовани и умни как тъй един пожарникар ви прави смешни? Пълна скръб
62
2
 
32
 
! Отговори
На дали преди 13 години
Махнете го тоя клоун!Нищо лично,но не става за тая работа,просто го ползват като "бушон"!
61
1
 
33
 
! Отговори
blqks преди 13 години
zashtoto e ***
60
0
 
31
 
! Отговори
blqks преди 13 години
na stanishev oshte ne sam mu prostil nema i da mu prosta kade go vida sam tam she go prebiq
59
1
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Явно трябва като в 5 клас да обесняваме сега, че всяко стадо си има черна овца и т.н. Явно и ти като в 5 клас слагаш всички под общ знаменател. Е с риск да се повторя, ще ти кажа пак - не ги търси тея бе (лекарите), *** ги, лекувай си се както сама си знаеш, или както си изчела всички учебници на лекарите... (много, ама МНОГО ми е интересно какво ли си разбрала, след като там е терминология до дупка...?!) :)
58
2
 
35
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Извинявам се за последно , понеже не видях, че сте носили отговорност за живот...Понеже сте много отговорни към живота, за това оставяте хората да *** като мухи и няма нито един лекар в затвор заради престъпна небрежност. Или поне осъден...А мен лично са ме тормозили лекари за пари . Ставаше въпрос за моето бебе...Това просто никога няма да го простя на съсловието ви и при всеки удобен случай ще съм ви опонент. Наистина вече лека вечер!
57
2
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Горката ти (такива като теб)........ ц ц ц.... просълзи ме. Лекарите нямат проблеми, не се тревожи, наистина нямат.... трябва да се позамислим за теб.... айде лека ти вечер! ;)
56
4
 
33
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Крайно време е лекар да се става по призвание, а не абитурентчетата да се насочат към тази професия , защото килипира е голям!С това приключвам полемиката, защото вас няма да ви бутнат , но на мен все ми търсят начин как да ми наложат бан добрите хора.Лека вечер!
55
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефчо!Бързо закривай всички тия развъдници на търтеи и заплатковци,дето са се навряли в почти фалирали малки болнички или разни такива звена, отдели и с разни ми ти титлички доцентски, научни сътрудничета и пр.. и ощетяват всички нас защото или почти не работят нищо или пък изобщо не работят.Хайде да те видим дали ти ще ги ,,пипнеш,,най-сетне,щото другите не посмяха досега.
54
2
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
"Леки състояние мога и сама да си лекувам" - чудесно! Отвори си лечебница! ;)
53
2
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Позамисли се някой път, сигурно ще намериш малко време в заетото си ежедневие на село, та се позамисли, колко време учи един лекар докато вземе специалност (ще ти помогна - около 10г.) и какво работи (пак ще ти помогна - носи отговорност за живот) и накрая пресметни за тея години родителите му и той колко инвестират в него (помощ - 1000 лв. година обучение на студент). А най-накрая виж заради такива като теб (и в управата на Бг) как му се отплащат.... умницо!
52
5
 
33
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Ох, благодарение на големия ви професионализъм се принудих преди години да прочета на приятелката си докторските учебници и да се просветя малко от малко. Леки състояние мога и сама да си лекувам.
51
3
 
35
 
! Отговори
Мими до анонимка преди 13 години
Анонимка, явно разбираш само от столица и нищо от глуха провинция. Когато се сапознаеш отблизо с действителността в България и глада в провинцията тогава ела ми се прави на ментор. Лекарите в България се самозабравиха, но не са виновни те, виновни са хората които им създават условия за това!