Германският канцлер пристига у нас

Ангела Меркел ще получи орден "Стара планина"
Обновена: 11 окт 2010 10:11 | 11 окт 2010 07:02,
68
Германският канцлер пристига у нас
Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристига на посещение в България. Меркел е на еднодневна работна визита по покана на премиера Бойко Борисов.

Лидерът на най-голямата европейска икономика ще се срещне и с президента Георги Първанов, който ще й връчи орден „Стара планина”.

Най-висшето държавно отличие на България се връчва ва Ангела Меркел за приноса й в развитието на българо-германските отношения, изключителните й заслуги за присъединяването на България към ЕС, както и за разрешаването на казуса с българските медици в Либия и завръщането им у дома.

На официална церемония в Археологическия музей Ангела Меркел ще бъде удостоена с почетно звание "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет "Ангел Кънчев".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: германия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Е, хубаво, пристига... ама КОГА???
60
1
 
2
 
! Отговори
.... преди 13 години
Za6to trqbva da se davat ordeni na seki vtori koito doide v BG . Ne namiram logikata .
59
1
 
4
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 13 години
Много добре... Ама орденът "Стара Планина" би трябвало да е за ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ (дебело подчертавам за такива като теб) и би трябвало да се дава също толкова трудно, колкото и Конгресионния Медал за Храброст / Доблест (Congressional Medal of Honor) в САЩ... Я ги питай на колко чужденци са раздавали най-високото си отличие? И при какви поводи. Тук мине не мине и някой го окичат. Ми да ида и аз, барабар с кучето и котката, та и нас да закичат... Ай сиктир...
58
1
 
2
 
! Отговори
Kruzifix преди 13 години
Angie ist die Beste!
57
2
 
6
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Добър коментар, ама май само ще си останат с прегръдките, ако се дореди и Цецка Цачева може да има и целувки и това ще е. Вярно две войни сме били зад тях, ама са ни предлагали изгодни условия, сега обаче не сме във война, и ще се видят в чудо с нашата корупция и престъпност.
56
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
g-jo merkel,sled izkazvaneto vi 4e islama e 4ast ot evropa,vi prepora4am da se priberete v germania da si j obrasnete,da se zabradide i da povikate erdogan da vi opne na zadna pra6ka.sorry,u r not wele!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Congratulations
54
1
 
4
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
не бедни а мързеливи все някой трябва да ви храни просяци и непрокопсаници!!
53
1
 
12
 
! Отговори
Just Bulgarian преди 13 години
Не съм писал до сега коментари, но това не означава , че нямам мнение по темата и около преждепишущите. То бива неграмостност, простотия и незнание на български език, но няколкото коментара по-долу са направо отчайващо ниска класа и долна проба. Платените глашатаи на БСП/ДПС са винаги най-активни. Едно си знаят, него си баят.Постоянно мрънкащи и недоволни, сипят гнусотиите си срещу всеки, който не е от "техните". Да, при Бойко идват европейски лидери, и го канят, а С.Станишев само до Москва!
52
1
 
8
 
! Отговори
айдее преди 13 години
Гоце пак отвори кошницата...Колкото и да се напъва,парашута няма да му се отвори!Просто няма как!:)
51
1
 
2
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
продължение към 37---На шахматната дъска излиза още една фигура,която не е за подценяване-Хилари Клинтън ----Нека*играта*започне СЕГА
50
7
 
5
 
! Отговори
бучка захар преди 13 години
ББ тренира за срещата с Меркел поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера. Като благодарност, Меркел ще му подхвърля по бучка захар!
49
10
 
2
 
! Отговори
alfaom.dir.bg преди 13 години
Госпожо Меркел дясното ви око не работи! Само дефектни политици ли се избират в света? Да си сляп с дясното око означава , че имаш някакъв дефект в мозъка и би следвало да се забрани заемането ва високи държавни постове.Иначе се държат неадекватно с народа, а това сме ние!Не им ли омръзна да идват в България! Не му ли омръзна на Борисов да ходи по света! Борисов , би следвало да представиш колко разходи си направил до сега и колко бедни щяха да се нахранят!Но ти не мислиш за това! Сляп си!!!!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AMI TAZI LOBIRA ZA TURCIQ V EVROSYIUZA TUK TOVA SE CENI OT GOCE ,EVROPA SE POTUR4I OT SOPSTVENATA SI GLUPOST ,SEGA FRANCIQ ZAPO4NA DA SE HAPE ZA GAZY
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MERKEL NE TRQBVA DA PRIEMA TOZI ORDEN ZA6TOTO TOI TUK SE DAVA SAMO NA DS AGENTI ,AKO ISKA DA SE PRERAVNI NA NIVOTO NA BATKOV I DOGAN NEKA GO PRIEME URUSPIQTA, TQ TAZI E GOTOVA SKORO I FES DA SLOJI SAMO I SAMO DA SE ZADARJI O6TE MALKO NA VLAST,NA DALI SI DAVA SMETKA KAKVO VYR6I
46
1
 
8
 
! Отговори
shpek преди 13 години
абе тоз орден стара планина като носна кърпа го раздават на сулю и пулю бах маа му хората на изкувството и науката мус е радват като малки деца а тез уядени тлъстаци полицици и оядените чужди полицици им е все едно излагацията на държавата и родината ни е пълна продължителна и агонизираща да не споменавам доган
45
1
 
15
 
! Отговори
Menn преди 13 години
Ордена си много добре, обаче му свалят стойността като го ПРОДАВАТ (според слуховете за около 50.000) на дискредитирани хора като Батков (адвокат на престъпник изгонен от страната като заплаха за националната сигурност и виден ***).
44
1
 
11
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
Пак ли "Стара Планина"? Ало, Параванов, поне направи една фабрика за такива ордени и ги продавай в чужбина, току виж си направил нещо добро - икономика.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От къф на къф на тая орден Стара планина?
42
5
 
9
 
! Отговори
даниела преди 13 години
ако серГЕЯ, костов, доган ни съсипаха, бойка сам ви довърши и коалиции не му трябваха, способно момче е ... на следващото посещение от ердоган да му връчи орден стара планина за изключителни заслуги, за 500г робство, за геноцида и тн ... на където сме тръгнали скоро може и ние да сме със забрадки и *** щом им даваме зелена светлина за ЕС...