Окончателно решение за осигуровките?

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава днес
Обновена: 17 окт 2010 08:47 | 17 окт 2010 08:40,
81
Окончателно решение за осигуровките?
Снимка: БГНЕС

Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество ще се проведе днес по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Заседанието ще започне в 16.00 часа в Министерски съвет. На него ще се обсъди бюджетът за Държавното обществено осигуряване за следващата години и промените в Кодекса за социално осигуряване и пенсионната реформа за 20-годишен период.

На последното заседание в петък синдикатите отказаха да участват в преговорите, като настояваха за присъствието на министър-председателя. На среща с Бойко Борисов, финансовия министър Симеон Дянков и социалния министър Тотю Младенов синдикатите се договориха за ново заседание на НСТС днес.

Очаква се днес окончателно да бъде постигнато решение за Кодекса за социално осигуряване и Държавното обществено осигуряване. Целта е в сряда тези решения да бъдат обсъдени на заседание на Министерски съвет, а след това и в Народното събрание.

Още по темата

„Смятам, че почти на 95% има консесус и с работодатели и със синдикати. Премиерът иска в неделя всичко да бъде наред”, каза социалният министър Тотю Младенов.

„Много от нашите искания, балансирани с исканията и на работодателите, ще намерят място в общия пакет, който най-вероятно в неделя ще бъде възприет – надяваме се във формата на едно национално споразумение с подписа на министър-председателя, синдикатите и работодателите”, коментира изпълняващият длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров. По думите на Димитров, участието на премиера трябва да гарантира, че договореното ще бъде изпълнявано.

С 1,8% да се вдигне осигурителната тежест от началото на следващата година, е решил Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) в петък, каза пред журналисти изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

Работодателските организации настояват осигурителните вноски между работодатели и работници да се поделя 50 на 50, но в момента съотношението по Фонд „Пенсии” е 43: 57, каза Димитър Бранков, заместник-председател на Българска стопанска камара във връзка с увеличаването на осигуровките с 1,8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Вики преди 13 години
Защо ще вдигат осигуровките? Нека подобрят тяхното събиране. Хиляди хора работят без тр. договори., какви мерки се взимат срещу това? Почти никакви. Щом има работодатели, които не им пука и си позволяват така да наемат служители, значи няма страх.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов съсипа пенсионния фонд като подари предприятията на мутрите и чужденците!
71
0
 
3
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Знам,че съотношението на годишния доход на един държавен чиновник и реалноработещ е обратно пропорционално на българското.Знам също,че с пенсионния фонд не запълват дупки.Знам какви и колко данъци се плащат % от доходите наамериканеца и от доходите на българина.Знам колко е бил годишния доход наг-н Дянков.Знам каква е продължителността на живота в САЩ и България.Знамколко струва на ден храната на едно 4 членно амер.семейство и на едно тако-ва българско.Ами върнете в бюджета заграб.пари.
70
0
 
0
 
! Отговори
...има и друга ... преди 13 години
....зависимост!Процента на пенсионерите и реално работещи и произвеждащи приходи за пенсионния фонд.От реално работещите, като махнеш парите на държавните чиновници--познай ,колко са реалните приходи във фонда!Мислете малко бе,стига сте дрънкали простотий!В МС, не печата пари!
69
0
 
1
 
! Отговори
За Димитрова от 73.. преди 13 години
Знаеш ли, в САЩ какви са приходите в бюджета на страната, и какво е съотношението на самоосигуряващите се, към тези на държавните служители-- висящи на врата на Държавата и Бюджета!Съпостави ,тия величини и ще видиш,как става финансирането на П.Фонд!
68
0
 
3
 
! Отговори
ima-ima преди 13 години
Да се намалят заплатите на 500лв във всички министерсва ,ако не национализират имуществото на незоконно богатите и кредитните милионери.Ако си търговец без обород си вървиш
67
2
 
2
 
! Отговори
Така е! преди 13 години
Червените ,нали ни източиха пенсионния фонд--сега ще го попълваме отново!Като гласуваме за Гоце или СърГей,пак ще го изпразнят!!!НИЕ ПАК ЩЕ ПЪЛНИМЕ И ТАКА......ДО БЕЗКРАЙ!ТОВА Е ЧЕШМИЧКАТА НА ПАРТИЯТА......ЗАТОВА Е ТОЯ ЗОР...."ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОМ..!"Червените от "МАФИЯТА",винаги знаят къде са парите на народа!!Имат страшен нюх, към тях!Приказките за "грижата за народа".....са приказки за наивници!"ГРИЖАТА" е за своите хора от партийните кланове!
66
2
 
3
 
! Отговори
НИМА ,НЕ РАЗБИРАТЕ.. преди 13 години
В ХАЗНАТА НЯМА ПАРИ!НЯМА И ОТ КЪДЕ ДА ДОЙДАТ , ...АКО НЕ ОТ ВАС!НЯМА СЕРИОЗНИ ПРОЗВОДСТВА,ИЗНОС И РЕАЛНИ ПРИХОДИ ЗА БЮДЖЕТА!В ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ,ВСИЧКИ ЧАКАТ НА НЕЯ И БЮДЖЕТА Й!МАЛКО СА ХОРАТА ,КОИТО СЕ САМООСИГУРЯВАТ--ВСИЧКИ ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА!СЛЕД КАТО НЕ СЕ ДОПУСКА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ---СЛЕДВА,...КЪСАНЕ НА ЖИВО МЕСО!ЕЛЕМЕНТАРНО Е, ЗА ДА СЕ ДОСЕТИШ!
65
0
 
6
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
И г-н Дянков,като сте работил в САЩ кои закони се променят там два пъти в годината и така ли си играеха със заплатата Ви?Сигурно знаете,че обезщет.е 1200 $ месечно,с които пари може да се храните и да си плащате ток,вода,те-лефон и наем ако сте сам.Знаете,че на пенсионер с 100$ доход му осигуряват жилище и от 200 до 500 $ за храна в зависимост от щата където живее.
64
0
 
10
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Г-н Дянков,при 500 лв.осигурит.доход увеличението от 1,8% = 9,00 лв.мес.2500000 работещи х 9,00 лв. = 22500000 лева месечно за попълване на дупки.Отмина ли митът "здраве" та сега ни баламосвате с митът "пенсии".След 20 год.върху същата заплата х 9,00 лева = 2160 .Питам Ви с колко ще се увеличи пен-сията ми ако въобще я получа.Вас не Ви е грижа за пенсиите на българите,аспешно да попълните бюджета.Парите от осигуровките ще бъдат изхарчени непо предназначение.
63
1
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 13 години
Че те и иначе няма да си получат парите, защото просто спестени пари за пенсии няма (ако не броим онези мижави 2% по допълнителното пенсионно осигуряване). Пари за пенсии ще се получават, ако има кой да плаща осигурителни вноски след 20 години; т.е. ще е както сега - пенсионерите вземат пенсии благодарение на вноските на работещите + дотации от бюджета, т.е. от нашите данъци
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да линчуваме не минисъра ,а синдикатите.Те постоянно се оправдават 20г та и бат Бойко прихвана от тях.Това не са синдикати,а баровци.В какви коли ги возят само.Докато всеки работещ не си дава гласът за синдикални лидери-ще сме бедни работещи без права
61
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
чета нчкои хора как разсъждават тук,че в Германия получавали по добро мед.обслужване щото осигуровките им били в пъти по -големи,да ама и заплатите им са по- големи,в десетки пъти.ама и тук системата е такава защото сивия сектор е преобладаващ,всички знаят 4е работодателите осигуряват само на минималната работна заплата няма значение колко полу4авате,та от там после ще ви е такава пенсията минимална такива ще са ни и здравните услуги,докато не ваведат система на осигураване върху реалните доходи
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Увеличението на пенсионния данък и на възрастта е пагубно за икономиката и ще доведе до засилване на екслоатацията и смъртността сред работниците в България. Така много голяма част от работниците ще починат преди 50-60 г., още повече и заради влошеното здравеопазване. Така работниците няма да получат спестените си пенсиите, а и частните фирми ще останат без работници.
59
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Окончателно решение за осигуровките?"Окончателно, ама друг път...С червеното милиционерско правителтво сме като в казармата - ВСЯКА ЗАПОВЕД Е ПРЕДПОСЛЕДНА...
58
0
 
4
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Съгласен съм с теб ,Смел Чунг.Пак ще купят синдикатите ,както е ставало винаги---и те ще предадат хората и няма да има стачки. Парите ,парите решават всичко ----а Герб има много пари.Никаква вяра им нямам ---точно така ще стане ---ще ги купят и няма да има стачки и хората пак ще гладуват и ще им спират тока посред зима.
57
0
 
2
 
! Отговори
Смелия Чунг преди 13 години
Пак ще купят синдикатите ,както е ставало винаги---и те ще предадат хората и няма да има стачки. Парите ,парите решават всичко ----а Герб има много пари.Никаква вяра им нямам ---точно така ще стане ---ще ги купят и няма да има стачки и хората пак ще гладуват и ще им спират тока посред зима.
56
0
 
8
 
! Отговори
много мълчаливи преди 13 години
Ако тези петимата на масата, биха говорил само за това, което разбират, тогава те щяха да бъдат много мълчаливи.
55
2
 
7
 
! Отговори
ще запълниш дупките преди 13 години
Дянков, защо не върнеш на държавата "царските" имоти и не съкратиш мутрите, които пазят ББ от другите мутри? Със спестените милиони ще запълниш дупките в бюджета.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние ти плащаме помощите в бюрото по труда, подписчоооооооо. Дай ве подпис, дай ве безработен, дай ве социално слаб хейтър хахаххахахаха