Депутатите умуват кой да нищи случая със СРС-тата

НС се събира за първи път през новата година
12 яну 2011 07:55,
38
Депутатите умуват кой да нищи случая със СРС-тата
Снимка: Булфото

НС се събира за първи път след нова година. Още първият ден се очаква да се развихрят спорове около разнищването на скандала със СРС-тата.

Очаква се членовете на парламентарната подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) да вземат решение за проучване на случая със записите на разговорите между директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов.

Подкомисията за контрол на СРС-та към Народното събрание ще поеме и случая с оповестената информация за разговори между Ваньо Танов и депутатите от ГЕРБ – Менда Стоянова и Искра Фидосова, в които става дума за лобиране за определени назначения.

Междувременно стана ясно, че в МВР тече вътрешна проверка във връзка с разпореждането на Прокуратурата по разпространените записи и стенограми на телефонни разговори.

БСП обаче обяви, че ще поиска създаването парламентарна анкетна комисия, която да разнищи случая. Червените са категорични, че тя трябва да е съставена на паритетен принцип от управляващи и опозиция, за да бъде гарантирано обективно разследване.

Още по темата

Председателят на парламента Цецка Цачева обаче заяви във вторник, че не е необходимо да се създава специална комисия, след като има действаща такава в НС – подкомисията за контрол на СРС-та.

Очаква се още БСП да поиска от тази комисия да представи в срок от един месец пълна информация за използваните СРС-та в страната.

Първото заседание от новата пленарна сесия на Народното събрание се очаква да започне с декларации от името на парламентарни групи.

Очаква се депутатите да продължат с обсъждането на второ четене на Закона за Държавната агенция по безопасност на храните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: НССРС-та
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
ДС преди 13 години
Последният доклад на Комисията по досиетата показа, че началничките на политическите кабинети на министрите на правосъдието и на здравеопазването са били агенти на бившата Държавна сигурност. Той бе изготвен след извършена проверка на лица членове на политическите кабинети на министър-председателя, на заместник-министърпредседателите и на министрите.От проверените общо 229 лица за 17 е установена съпричастност към ДС. Осемдесет и осем лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. За 1 лице проверката продължава, тъй като Министерството на регионалното развитие и благоустройството не е изпратило всички необходими данни.Две от проверените лица участват в настоящото управление. Това са Йоханна Разпопова началник на политическия кабинет Маргарита Попова от 10.08.2009 г., вербувана през 1981 г. като агент на управление VI-I-III на ДС с псевдоним Иванова. Агентурно минало има и Силвия Томова, назначена за шеф кабинета на здравния министър през юли 2010 г. Нейният псевдоним също е Иванова.Останалите имена от списъка на Комисията по досиетата са на лица, заемали постовете на началник-кабинети и парламентарни секретари в предходни правителства. Очаквано справката показва, че от 2004 г. до 2009 г. тримата сменили се началници на кабинета на външния министър са с агентурно минало. Това са *** Ганев, вербуван през 1986 г. като агент на ДС, управление II-IХ с псевдоним Генчев, Петър Воденски, сътрудник на РУ-ГЩ, и Райко Райчев секретен сътрудник Венелин в ПГУ-Х, ПГУ-III на ДС.Аген Цеко се оказва началникът на кабинета на вицепремиера Емел Етем в периода април юли 2009 г. Иван Палчев. Шефът на кабинета на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов Стефан Гунчев, е бил щатен служител в РУ-ГЩ.Щатен служител, но на управление на ДС, е бил и последния началник на кабинета на ексвоенния министър Николай Цонев Орлин Иванов. Същото се отнася и да неговите предшественици Чавдар Червенков (19992001) и Симеон Трифонов (20022005).Албена Вуцова, началник на кабинета на министъра на образованието и науката от 2006 до 2008 г., е била агент управление IV-I-I на ДС под псевдонима Юлия. Парламентарният секретар на същото ведомство в периода 2004-2005 Дора Цветкова, също е била агент на ДС. В списъка е и Весел Етугов парламентарен секретар на Министерството на труда и социалната политика от 16.06.1997 г. до 24.07.2001 г.
35
0
 
2
 
! Отговори
ddfg преди 13 години
КАКВО ДА ТЕ ГЛЕДАМ БЕ СЕЛЯНИН,ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ИМАТ ДЪРЖАВНИ КОМПАНИИ И ЗАВОДИ КЪДЕТО РАБОТЯТ ХОРАТА ЗАВОДИТЕ СА ДВИЖЕЩАТА СИЛА НА ИКОНОМИКАТА ВНОС ИЗНОС.ТУРИЗЪМ ,ЧЕ *** ВИЕ И ТУРИСТИТЕ ИЗГОНИХТЕ С ТЕЗИ ЦЕНИ И СТЕЗИ ВИЗИ ЗА РУСНАЦИТЕ ГЛАВНИТЕ ТУРИСТИ У НАС СА РУСКИТЕ ГЕРМАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ ХОДЯТ НА КАНАРИТЕ ,СЕН ТРОПЕ,КИПЪР КЪДЕТО ИМА ПАЛМИЧКИ НА ЧЕРНО МОРЕ ИДВА ИЗМЕТА И ЦЪРВУЛИТЕ.***...
34
4
 
1
 
! Отговори
ор преди 13 години
Петко Бочаров, е върха! Ако той, пишеше компроматите на БСП, както преди, щяха да хванат декиш. Сега какво става? Наместо да извадят очите, на Борисов, *** му изпишат веждите! То целият ВС на БСП, не може да стъпи на малкия пръс, на Бочаров.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами в Гърция властват социалисти и положението е много по затегнато ЩОТО НЯМА ПАРИ БЕ КРЕТИЕН!
32
2
 
10
 
! Отговори
Конгратулейшънс преди 13 години
Конгратулейшънс, Бориссофф! Ти изпълни всички твои обещания! Ти обеща да ни лъжеш, ти обеща да обещаваш, ти обеща да променяш мнението си в секунден такт, ти обеща да променяш всички промени, ти обеща да пребориш конкурентните мутри и да ги замениш с твои такива, ти обеща всички майки, ученици, онкоболни и пенсионери да ти бъдат врагове, ти обеща България да живее в комунизма и изпълни обещанията си!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Англия за 2010 год,са издадени около 400 разрешения за СРС та,в САЩ за 2010 год.около 2500 разрешения.За България си говори за около 11000.Итересно в каква държава живеем.
30
9
 
4
 
! Отговори
кл преди 13 години
боят настана,тупкат сърцани,Бойко ние сме с теб
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже този още не може да говори ама се пъчи.... Някой сеща ли се че беше Министър на вътр.работи ? Май никой не помни....този еродиран човек нали така говорят че Герб нямали капацитет а този имаше ли изобщо някакви качества след като и не може дори да говори...
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце даде тон както винаги във всички скандали като натисна копчето да записва министър .Нали не беше престъпление сега защо сте ревнали бе гадини...
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пък пелтек на снимката взел да се кахъри кой негов човек крадне сересета и ги снася на РийЗиъСиято. Ти знаеш най-добре бре аланкоолу! Кажи си!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"НС се събира за първи път след нова година. Още първият ден се очаква да се развихрят спорове около разнищването на скандала със СРС-тата." Е това е най-големият проблем на държавата! Браво!
25
2
 
4
 
! Отговори
norm преди 13 години
Когато някой каже,че всички са маскари,това значи,че включва и сам себе си в общото.Удобно говорене,типично за комунист,но аз не съм маскара и не мога да се съглася с подобно тъпо твърдение.В тази държава има и свестни хора.
24
0
 
1
 
! Отговори
А сега... преди 13 години
...кой ще накиснат да се занимава с Национална сигурност, доносници и ко? Хич не му завиждам!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
B първите години след 1989 много хора бяха омаскарение с някакви подхвърлени хвърчащи документи и доноси, сега се подхвърлят стенограми и мр3 на флашки - почерка обаче е един и същ - почерка на хората които знаят само да рушат и да грабят - хората които ни направиха просяците на Европа
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
досиета, срс-тахаби се обществена енергия за кефа на шепа *** ченгета
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце подслушва тоя дето му е дошъл на крак,а не като Бойко и ЦЦ които са опънали жици по цяла България.От къде на къде тия ще ме слушат и после хем няма дело хем може да ме изнудват с любовницата?Ами преди години КГБ точно така е шантажирал повечето шпиони.*** ниедни.
20
8
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО ГОЦЕ , ПОСЛУШВА преди 13 години
.......И ЗАПИСВА РАЗГОВОРИТЕ СИ С ДЯНКОВ.....А , МВР ДА НЕ ГО ПРАВИ?????!!!ГОЦЕ---НАЙ ГАЛЯМАТА СЛУШАЛКА ЛИ Е НА БЪЛГАРИЯ????!!КАТО Е НЕЗАКОННО И НЕДЕМОКРАТИЧНО-----ЗАЩО ГОЦЕ ....НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА?????????ХАЙДЕ ГОЦЕ.....ТИ ПРЪВ ,ПОЧНА ДА ПОДСЛУШВАШ ХОРАТА!!!!!!ПОДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нагли сте Вие бе крадливи и алчни *** .Ненаситници ! 65 г.малко ли ви бяха.Ако не беше дошъл Бойко да помисли за България и за децата на които вие ограбихте и детските градини просто България щеше да затъне съвсем защото никой не може дори и българите да изтърпи толкова лъжи и кражби...
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не не съм никак нагъл защото народът знае кои са наглите :Тези дето цял живот ни крадоха а сега са ревнали Дръжте крадеца...
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Господа депуутати от БСП не скачайте толкова сега де ? Че нали Първанов даде тон за записване на министри като лично натисна копчето!"Имаш в предвид, че публикува стенограмата и записа на разговора с Дянков, които са били направени според протокола на Президентството?Не си ли малко нагъл, гербераст?