Командира: До сряда Борисов да си каже за Цветанов!

Костов призова и Първанов да коментира доклада за СРС-тата
Обновена: 7 фев 2011 14:18 | 7 фев 2011 13:22,
261
Командира: До сряда Борисов да си каже за Цветанов!
Снимка: Булфото

ДСБ поиска премиерът Борисов да каже до сряда как ще потърси отговорност от Цветан Цветанов и Цветлин Йовчев след доклада на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата.

В документа относно скандала с подслушването на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и други хора от властта се заключава, че отговорността за посочените слабости е на изпълнителите на закона – преките ръководители на сектора за сигурност".

На 9 февруари предстои разширено заседание на ръководството на Синята коалиция, на което десният съюз ще вземе ясна позиция по скандала с подслушванията и за състава на кабинета, съобщи Иван Костов.

Той отказа да уточни каква ще бъде позицията на сините, но посочи, че очакват от премиера да реши дали ще прави персонални промени в кабинета.

Според него и президентът Георги Първанов трябва да вземе отношение по констатациите в доклада.

В крайна сметка председателят на ДАНС Цветлин Йовчев е назначен и с подписа на държавния глава, аргументира се Костов.

Още по темата

„Гоце мълчи, а той също трябва да коментира доклада, но целият му мандат минава през порочни практики и той не коментира нищо", заяви още Командира.

"Отговорност трябва да се потърси и персонално, и чрез промяна в законите, защото се оказа, че няма нито един поднормативен акт, който да урежда ясни правила за СРС", коментира от своя страна Екатерина Михайлова.

Десните застават зад препоръката на подкомисията осъществяването на СРС-та да бъде извадено от МВР и да премине към министерството на правосъдието.

Според ДСБ подкомисията се е справила отлично със задачата си по случая и е доказала, че е най-бързата държавна институция. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.