Най-верни на статистиката воини!!!

Уникален видеостих от шефката на НСИ-Русе
Обновена: 11 фев 2011 14:54 | 10 фев 2011 13:07, Екип на Dnes.bg
159

Куриозите след приключилото електронно преброяване са толкова, че може да се напише книга, в конкретния случай обаче – стих.

Вдъхновението е на шефката на териториалното бюро на НСИ-Русе Галина Ханджиева.

В Европа преброяване стартира:
броят се сгради, жилища, лица.
България първа, с успех дебютира,
на дух европейски предвестник е тя.

Насладете се на останалите 5 стиха от самата авторка:


Дотук обаче куриозите от дунавския ни град не спират – за десерт още три.

Русенец информирал НСИ, че домакинството му се състои от работещи 4 лица и от работното си място всяко е преброило себе си и останалите лица в жилището - така вместо 4 са се преброили 16 души.

На шега от НСИ му честитили и четирите жилища, с които разполагат, тъй като всяко лице е попълнило и картата за имот. Успокоили го обаче, че в хода на обработката дублираните записи ще се изчистят.

Дама пък преброила домакинството си, но в секция "Население" посочила 2 временно присъстващи лица, които реално са преброени като обичайно налично население.

След уточнение със специалисти станало ясно, че "двете временно присъстващи лица" са синът и снаха й, с които е скарана, а и за да знаят те чие е жилището. Така ги посочила като временно присъстващи.

Третият случай е опит на две сестри – стари моми, да се преброят по електронен път.

Те трудно се справили с въпрос №4 "Отношение на лицето към главата на семейството".

Методологът им обяснил, че те не формират семейство съгласно методологията. Но едната от момите реагирала остро: "Ти ли ще ми кажеш, че със сестра ми не сме семейство? Какви са тези глупави указания?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
xj преди 12 години
Някои даже пролескаха на това бездарно "стихотворение". Тази трябва да я изгонят на минутата, не за рецитела, а за нисък IQ !!!Не им е това работата на тия...творчески подходи! Аман!
95
1
 
0
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Тая май се изживява като поетеса а пълни глупости е надраскала.Ей някои само за да се видят някъде са готови на всичко.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ъъъъ
93
3
 
2
 
! Отговори
стела преди 13 години
Имам удоволствието да познавам дамата- тя е професионалист и много свестен човек. В отговор на 41 коментар- за сведение при нея работят много млади хора и тя се стреми да йм осигури професионално издигане. Отделен е въпросът, че много младежи като постъпват на работа не се интересуват от това да се научат да работят, а питат само за пари. Нали сте чували това: ние не работим, за да ни плащат, а ни плащат за да работим. С подобни разбирания не се гради добро бъдеще.
92
1
 
2
 
! Отговори
ХАНА преди 13 години
АМИ ТОЙ ТОЗИ БЕЗСМИСЛЕН ТРУД Е ПОРОДЕН ОТ БЕЗУМИЕТО НА ХОРАТА-ВСЕКИ ДА СЕ БРОИ ОТДЕЛНО. ЧУЛИ, НЕДОЧУЛИ... А ПЪК ЖУРНАЛИСТИТЕ ВМЕСТО ДА ИЗПИШАТ ВЕЖДИ, ИЗВАЖДАТ ОЧИ... . НЕ ПЛЮЙТЕ СТАТИСТИЦИТЕ, ТЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА, АМИ НАРОДЪТ ОТ СТРАХ Е ИСТЕРЯСЪЛ. ТЯ И ГОСПОЖАТА ПРЕДУПРЕДИ ЗА ТОВА, АМА НЕМА КОЙ ДА ЧУЕ. НАЛИ СЕ НАДПРЕВАРВАХТЕ ДА ПЛЮЕТЕ...
91
0
 
9
 
! Отговори
tsb, преди 13 години
тъй де, в момента по места кипи безсмислен информационно-преброителен труд,дублиращ компютърните анкети.
90
8
 
1
 
! Отговори
tsb преди 13 години
Работя в статистика и мога да ви кажа, че съвсем не спим по бюрата си - просто нямаме време. Всички тук пишете какви ли не глупости, но нямате представа с каква безотговорност, неграмотност и некомпетентност се сблъскваме всеки ден.
89
2
 
4
 
! Отговори
гого от Перник преди 13 години
Разни анонимни , гарги и др. Май всичко у нас се крие зад удобни именца. Не знам дали слушахте госпожата по тв 7- тя се държа по-достойно от всички изперкали от злоба коментатори. Ами този световно неизвествен поет Ефтимов? По-добре да активизира немощните си поетични напъни, че поне да чуем някакво свястно изказване. Дамата сподели, че това е закачка и благодарност към всички, които осъзнават значимостта на своето участние в преброяването. Ни повече, ни по-малко... Никакви претенции за стил и т
88
0
 
1
 
! Отговори
баба Пенда преди 13 години
Ей, Дони а ти какво умееш да правиш? Да си чешеш топките и да си бъркаш в ***...оп в носа исках да кажа. Ама поне това с бъркането да го правиш качествено, надявам се... Щото кой ли пък се интересува от теб и коментара ти.
87
5
 
5
 
! Отговори
симона преди 13 години
не мога да Ви опиша отвращението си от словоблудстващите гарги, прекарващи цялото си време в интернет пространството и сипещи хули срещу достойни хора
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 87- коментарът ти е кратък,същевременно изчерпателен и точен. Статията с хвалебствията за пишман-поетесата е обида за всеки средно интелигентен човек. Чети коментарите, плюсовете и минусите и не ти трябват данни от НСИ за интелекта на българите. За радост този път много малко се радват на гаврата със слуховите и зрителните възприятия на хората. Поздрави!
85
1
 
13
 
! Отговори
85, стига томления! преди 13 години
Да си стои жената ерудит само в областта, моля, не предпенсионно да осакатява прекрасния ни и поетичен език български с полуримувана какафония от писарушковски термини.Слабак е в поетизирането другарката, структурата на стихотворението е като наметало за франкенщайновци, а за що-годе полутърпима стъпка изобщо не може да се говори. Срам и резил и за телевизията,тиражирала в общественото пространство тия нейни климактерични напъни! Вместо да си перфектира организацията, тя стихчета си реди. УЖАС!
84
9
 
2
 
! Отговори
кротка преди 13 години
мен пък ми е свежарско
83
9
 
5
 
! Отговори
преброител от Русе преди 13 години
Що не скриете дребните си душици на едно проветриво място.... За пръв път срещнах жената на обучение- тя е ерудит, един от не многото.....
82
2
 
11
 
! Отговори
doni преди 13 години
Тази добре ли е?Защо кепази поезията. Голям срам!!!
81
7
 
5
 
! Отговори
гергана преди 13 години
Много е лесно да оплюеш някого, ама на пангара всички плюещи са страхливци. Това е поне свежо и нетрадиционно
80
8
 
5
 
! Отговори
симеон преди 13 години
Абе, приятели, толкова ли сте *** и ограничени-жената се стреми да намали напрежението и все пак показва интелигентен стил.... А, Вий, Вий сте комплексирани недоносчета
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз ли не съм наред имайки усещането, че цялата държавна администрация е от бавно развиващи се?
78
1
 
18
 
! Отговори
трендафил акациев 2 преди 13 години
Аз предлагам кампанията по преброяването да завърши в зала 1 на НДК, където Веселин Маринов да изпее така представения текст под формата на химн със заглавие "Родната статистика ни лази", в съпровод на бек-вокалистки - приятно презрели статистически шефки и кордебалет от заслужили активисти-преброители!
77
3
 
13
 
! Отговори
трендафил акациев преди 13 години
Е, тя цяла министърка - Ана-Мария Борисова - започна мандатата си с поетичен рецитал на стихчета за киселото мляко, та една шефка на статистиката ли ще ни учуди. Да не говорим за одите, които разни лелки съчиняваха в прослава на Бойко Борисов. Това критическата не прощава...

Спонсорирани публикации