Куба спря българската мечта за финал на Световното

България загуби с 2:3 гейма, остана извън голямата четворка
Обновена: 7 окт 2010 09:56 | 7 окт 2010 00:27, Красимир Ангелов
204
Куба спря българската мечта за финал на Световното
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по волейбол загуби в един спиращ дъха мач с 2:3 гейма от Куба и остана на второ място в група "Q".

Така "лъвовете" пропуснаха шанса си да влезнат в голямата четворка и ще се борят за класиране от 5-то до 8-мо място в Модена.

Куба на свой ред продължава към полуфиналите, където ще мери сили със Сърбия. В другата среща домакинът на турнира Италия се изправя срещу Бразилия.

Милиони българи проследиха безспорно най-красивият и интересен мач до момента, като има защо да съжаляваме, на няколко пъти бяхме на косъм от успеха, но уви, късметът и нервите ни не издържаха.

Все пак националите ни показаха невероятен дух и концентрация, като целият отбор заслужава огромни аплодисменти за мъжката си игра.

Вижте как се разви мача

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
1
 
! Отговори
PR преди 13 години
Куба смачка,смаза,разби,разскъса,уби,развасофа,згази но НЕ и ``спря`` булгаряшката мечта.....хахахахахахахаха
198
0
 
3
 
! Отговори
Az преди 13 години
Що па да са ***?????? Не биха ли Бразилия и Полша!!!Това че не им достигна късмет не означава че са ***!
197
3
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 13 години
язък дето гледах нашите *** до 00:30 ч.
196
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
Бихме световен шампион и европейски...и това ни стига,но жалко че не бихме куба
195
1
 
6
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Големи са нашите ей!!! Само късмет им требеше още малко мамицата му...И не е виновен Тошето Алексиев там за втория гейм... Той *** една точка при 23:23, а сичките се беха *** преди това та Куба ни водеше с 9 ...Нищо момчета вий пак сте големи и сте наща гордост!
194
1
 
3
 
! Отговори
бр преди 13 години
Някой каза, че и Матей на 2-3 пъти бил спестил усилия и не скочил. Ами само той си знае какво му е било състоянието, може наистина да не си е струвало да рискува в тази ситуация да се контузи окончателно. Защото истината е, че няма кой да замести в този отбор и Андрей Жеков, и Матей Казийски, и Тошко Алексиев. Просто няма кой. ГОЛЕМИ СТЕ МОМЧЕТА, БЛАГОДАРИМ ВИ, ШАПКИ ДОЛУ.
193
2
 
2
 
! Отговори
бр преди 13 години
От друга страна как може да се търси вина, при положение, че отборът в мачовете с Полша, Испания и Куба се раздаде и игра на върха на моментните си въможности. При положение, че Андрей Жеков 3 часа преди мача не се знаеше дали изобщо ще може да играе. Да, успя да стисне зъби и с много болка, инжекции, пристягащи колани, херния и т.н. успя да играе на едно повече от прилично ниво. Същото се отнася и за Матей Казийски, защото и той игра с контузия.
192
0
 
3
 
! Отговори
бр преди 13 години
Аз обаче, а вярвам и всички българи, сме доволни, че видяхме отборът да играе и да бие Полша, Бразилия, Испания. Радвам се, че успяха да се вдигнат след двете загуби от Франция и Чехия в първата фаза. Стегнахме куфарите на Испания и Полша, които ни бият последните 2 големи първенства и те ни стягат куфарите на нас и които са европейски шампион. Накараха ме отново да се чувствам горд, че съм българин. Все по-рядко се получава да се радваме на нещо истински и да сме гордеем, че сме българи.
191
1
 
2
 
! Отговори
бр преди 13 години
Персонална вина не може да се хвърля на някого, така че Владо не е прав. Вярно, че игра много силно точно този мач, но и той е имал мачове /дори на това световно/, в които просто не му е ден, не му върви и т.н. Вината по-скоро е колективна, отделно малко малшанс, малко подкрепа на съдиите за Куба /една съдийска грешка при 5-я гейм в началото даде на Куба 2 или 3 точки повече от нашите/. И като се насложи всичко става това 3:2 за Куба.
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре бе какво само обвинявате Александров, като не се знае дали ако беше влязла топката в полето на Куба нямаше този път блокадата да се изложи. Все пак не беше последна топка, а беше при 23:23.
189
1
 
4
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Само като ни видиш основния спонсор изписан на фланелките - "Penny market" (една от най-мизерните вериги от магазини), разбираш, че момчетата са се представили повече от отлично на фона на общата ни изпадналост.
188
0
 
4
 
! Отговори
фен на Дани Милушев преди 13 години
Тошко Алексиев ни попари надеждите. Когато целият отбор се беше мобилизирал и даваше всичко от себе си за да направи от 21: 12 на 23:23 и кубинците бяха сдали борбата , се намери един заспал да провали всичко. В такъв момент даваш 1000 % от себе си, както направи ВЛАДО НИКОЛОВ за да обърне мача,но не очакваше пробив от неговата страна на мрежата...Този младеж,просто няма място в националният отбор...
187
8
 
0
 
! Отговори
ади преди 13 години
да махат този Салпаров,пълен некадърник,а самочуствието му до небесата.нека не плюем Тошко Алексиев;той игра повече от добре,кой не прави грещки;всеки един от играчите направи грешка във важен момент;на моменти играта ни не бе достатъчно разнообразна,и имахме проблем с блока;когато това се изгладеше,ги размазвахме;дано следващия път се представим по-добре
186
1
 
10
 
! Отговори
yaro преди 13 години
kolko sum go psuval Toshko Alexiev vchera ne e istina..zaradi nego ni izlygaha i biha
185
1
 
4
 
! Отговори
а преди 13 години
Добра игра, но дали е правилна стратегията за победа над Бразилия исреща с отбора на Куба на този етап от първенството?
184
0
 
2
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
както никога :(
183
1
 
17
 
! Отговори
БатБулгар преди 13 години
Това беше един изключителен мач. Знам, че много малко не ни достигна, може би нашите малко прегоряха, пренавиха се както се казва, но това е част от играта. Аз видях как се раздаваха във всеки един момент от мача, и това ми стига. Естествено най-добре да ги бяхме били кубинците, но ... живота продължава. Браво момчета, за мен вие сте герои!!! За разлика от другите спортове(футбол) тука нашето присъствие се забелязва. Много здраве на всички.
182
0
 
6
 
! Отговори
Българи юнаци преди 13 години
Това, че журналистите "насаждат видите ли че нашите тръгват за медал" - че е така - така е, но пък това надъхва нашите момчета много, помага им да си повярват! А световна сила не е само златото според мен. след като големи отбори се притесняват като излизат срещу нас, сигурно има причина. Но това е спорт, а в спорта винаги има и малко късмет...Нашите играха като мъже и загубиха като мъже...бориха се до последно, със сърце и воля за победа...шапки долу пред тях!
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до " българи юнаци"а какво направиха куба 23 грешки от сервиз до 4 гейм- указания за лек сервиз и ....за наше съжаление победаи не е най лошото това че сега паднахме така от тяхлошото е че така загубихме и от чехия и от францияи на следващия форум ще е същото и единствено журналлистите ще насаждат видите ли че нашите тръгват за медал и с малко късмет ще е златени както някой писа по долу световна сила са само тези които носят златоа ние сме единствено неудобни от време на време за тях
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до "българи юнаци" първо не плюя по нашите напротив гордея се 7 сме в ранглистата и бях сигурен че ще сме там и на световното не е лошо като за нашата държавано не съм смятал че ще се борим за медал както бях сигурен че ще паднем и от куба (е винаги се надявам на чудо) поради една и съща причина която се повтаря от много години- сервиз и психика как да спечелиш при 24 равни като най вече тогава трябва да сервираш в полето и да вземеш 2 точки разлика от блок