200 тира в километрична опашка пред ГКПП Кулата

Отворени са пунктовете Капитан Петко войвода и Златоград–Ксанти
22 яну 2010 09:33,
23
200 тира в километрична опашка пред ГКПП Кулата
Пети ден гръцки фермери блокират границата. Снимка: Булфото

Около 200 тира, чакащи да преминат в Гърция пред ГКПП Кулата, отново оформиха опашка, дълга четири-пет километра, която наближава петричкото село Марикостиново.

"Такава е картината на петия ден от началото на блокадата на протестиращите гръцки фермери при съседния граничен пункт Промахон, паркирали тракторите си на трасетата за преминаване", обяви Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян.

Засега няма информация от протестиращите кога евентуално ще бъде отворен нов "прозорец" за преминаване и докога ще траят фермерските протести, допълни Георгиев.

Движението през ГКПП Илинден–Ексохи е възстановено тази сутрин в 7 часа, но по предварителна информация то ще бъде отново блокирано от протестиращите гръцки фермери в 11 часа.

В момента е безпроблемно преминаването и през другите два пункта на българо-гръцката граница – Капитан Петко войвода и Златоград–Ксанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Подлите гърци! Не случайно всички наши революционери-дейци са били против тях! Защо не идат на турската граница да правят тия циркове? Защото там ще им нашарят смърдливите *** на първата минута. Плюс това заради техния протест не може да страдат българи! Това е пълно безумие - свободата свършва, там където нарушаваш чуждата, а гърците това не искат да го научат.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това блокиране на границата е подигравка със България и ще се отрази многоо зле на държавата ни!Вече много ме е яд на правителството!Със бездействието си повтарят всичко от миналата година.Това поставя под съмнение решителноста им!Освен да милееш за България,трябват смелост и решителност и никакви писма и кризисни щабове а спешно да замине група водена от Министър-председателя и да поиска среща със Барозу!А те чакат!Какво??????Нямаме и нужда от Европейски съюз,защото се прави,че не вижда!
21
0
 
0
 
! Отговори
любопитен преди 14 години
Искам да попитам:Защо на нашата граница? Не се ли водят преговори с тях?Ние каква вина имаме,че да търпим загуби заради тях?
20
0
 
0
 
! Отговори
нане-вуте преди 14 години
Е, добере де като са зависнали на Промахон като цифки, как ще им се решат проблемите, че нещо не схващама! Или са на принципа на Нане - я не гледам я да съм добре, гледам Вуте да е по-зле от мен!?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ti mnogo znae6 be otvorko otkade da se minava i kade da se 4aka da ti go ......
18
0
 
0
 
! Отговори
До: 15 преди 14 години
Зито Елефтерия!
17
0
 
0
 
! Отговори
бай Елефтери преди 14 години
Хайде холан! Източваха години наред еврофондовете тъй, както и българин не ги е източвал. Ама сега не е актуално да се занимават със стандартното "момче за бой" на ЕС - северните им комшии. Започват да им затягат кранчето, а те не са свикнали, обичат да цицат. Ама на ЕС пу писна да налива милиарди в Гърция и те да потъват, защото и по-западните вече са на зор. Положението отива на зле в Гърция и този път ще ритат (блокират), мисля доста повече от друг път.
16
0
 
0
 
! Отговори
никакви трактори преди 14 години
Тея гърците много ПРОСТИ бе накупили си трактори по някоя евро програма .Сега нямат работа. Гърция е само каманяк каква земя има за обработване имат само маслини и портокали.Набълбукаха се с хиляди трактори сега да си ги бият от главите.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Зито Епанастаси !
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
taka ni se pada
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
evropa kakvo pravi za nas seki si trae taka e nai dobre
12
0
 
0
 
! Отговори
учуден преди 14 години
Като им гледам лъскавите трактори, все едно нива не са виждали....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ехаа, какви модерни трактори имат! А нашето земеделие какво има. Ако трябва ние да правим протест, не трябва да го прекратяваме с години.
10
0
 
0
 
! Отговори
d.ivanov. преди 14 години
gubela b.g.ikonomikata.ala..bala,gubiyat mafiotite,.polovinata ot tovarite sa kontrabanda.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bravo na garcite az izkam da jiveq pri tqh , 4e tuk e samo mizeriq bqh v pirogov tam e kladnica .poglednete pojarnata s kakva tehnika raboti policiqta lineikite dupka do dupka po ulicite.nqmam dumi.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
византийците ни се подиграват. барбекютата им цвъртят. пият.пеят. спят си на топло....питам,тировете що щат там в километричната опашка,като знаят положнието? явно,номер 1 е много прав.иначе,или тировете щяха да са на друг пункт,или да изчакат да им мине крастата на гърчолята. защо си нямаме никакво достойнтво?
7
0
 
0
 
! Отговори
Borman преди 14 години
Ми зима е, и без това няма какво да правят.А им вижте тракторите,всички са нови и на 100% купени с пари по Европрограми .Ако на БГ производителите им дадът такива на облегчени условия,по цял ден ще си ги карат за кеф.А това което е в момента по БГ селата са музейни експонати.Тези са наядени до повръщане с еврофондове а мързела им е пословичен.А и лятото да не забравите да отидете там на почивка и да им напълните гушите отново.Че като им паднат печалбите пак ще ни блокират.
6
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
Вижте ги какви трактори карат,сигурно са по 80 хил и нагоре.Какво реват?Византийска му работа
5
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Я пък ти. Мобилните групи да проверят документите. Как така? Ще вземат да открият нещо, дето не трябва да се открива. Съгласен съм с теб, че вместо да чакат трябва да търсят алтернативни варианти, обаче това, което правят Гърците си е терор спрямо България и трябва много да ги дерем.
4
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Да, ама ги дели една граница иняма как да я видиш тая война.Според мен, сега ще разберем дали имаме добри политици. Трябва да им одерем кожите на византиойците за това, че си позволяват да ни тероризират. Цяло лято, когато имаха работа не протестираха, а сега си отмъщават на нас. Маляки.