Пътищата са сухи, мъгла има на "Хемус"

Дъжд превалява в Благоевград, Враца и Смолян
24 мар 2010 08:17,
0
Пътищата са сухи, мъгла има на "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Републиканските пътища са проходими. Дъжд превалява в областите Благоевград, Враца, /в района на гр. Враца и гр. Мездра/, Смолян и по високите места на Родопите.

Пътните настилки са сухи, на места мокри. По високите и усойни места – мокри, заснежени и частично заледени, съобщават от СБА.

Опасност от падащи камъни има: в прохода “Троян - Кърнаре”, област Смолян, Искърското /от Нови Искър до Елисейна/ и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица – Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Мъгла с видимост: - до 50 м. на отделни места по АМ”Хемус” и прохода “Шипка”, - до 100 м. в област Бургас, населените места в област Добрич, в района на Берковица, Тервел, Антоново, Исперих, - до 150 м. в районите на Видин, Кичево,Тополовград и Омуртаг.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, движението се осъществява през прохода "Вратник", Етрополе - Златица и Върбишки.

Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10т. през прохода Шипка в срок до края на март.

Забранено е преминавато товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътя Батак-Доспат. Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлински проход, по пътя Арковна - Партизани поради ремонт на водосток и Бургас - Малко Търново поради свлачище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари