Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода

Туристите тази зима – само чужденци
18 дек 2010 20:25,
268
Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода
Снимка: БГНЕС

Откриването на зимния сезон в Пампорово започна с обилен снеговалеж и снежна виелица.

Хора днес имаше, но повечето от тях бяха дошли на еднодневна екскурзия, без намерение да оставят с преспиване.
Хотелиерите се виждат в чудо, защото за следващата седмица почти нямат направени резервации.

"За Коледа и Нова година очакваме туристи предимно от Англия, Ирландия, Гърция и Турция, но за следващите 6-7 дни нямаме заявени нощувки”, съобщи пред Dnes.bg един от хотелиерите в Пампорово. Той добави, че единствената група, която очакват се състои от 20 корейци.

"Като цяло сезонът в Пампорово е гола вода”, твърди хотелиерът. Според него съботният наплив на хора в курорта се дължи на безплатните лифтове от днес.

В Пампорово рядко се чува някой да говори на български. Според българите, голяма част от родните туристи са отблъснати заради още по-голямата застроена площ от хотели и сравнително високите цени.

За сравнение един горещ шоколад в курорта струва 8 лева, а една средно голяма пица стига към 25 лева.

Запознати твърдят, че в ресторантите се държат по 3 менюта - за бедни българи, за богати българи и за чужденци. Често обаче като се види българин, се смята, че той е богат, щом си е позволил да посети Пампорово.

Според туроператори, туристите в Пампорово и Чепеларе тази година ще бъдат два пъти по-малко в сравнение с предходни години.

Справка на икономическото министурство обаче показва друго.

"Между 3% и 20% ръст на туристи в зимните курорти очакваме тази година", заяви в Пампорово заместник-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов.

"Системата за изкуствен сняг е една от най-добрите, а подобренията, които се направиха на ски пистите също ще привлекат туристи”, смята шефката на "Пампорово” АД Цветелина Бориславова.

Същевременно с близо 20 процента са намалени цените на нощувките. Нощувка в двойна стая струва около 70-80 лева, апартаментите и ВИП-стаите с екстри са на цени между 120-140 лева. В цените обаче не влиза закуската.

В Пампорово все още може да се намерят и празнични пакети. Две нощувки с вечери, плюс празничната вечеря за Нова година върви по 600-800 лева, в зависимост от категорията на хотела.

В заведенията в Чепеларе са подготвили празнично меню с родопски ястия - пататник, родопски клин и чеверме.

Ползване на ски гардероб за един ден излиза 50 лева. Времето не е подходящо за походи в планината поради гъстата мъгла и обилния снеговалеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм много *** бе... леле колко съм ***, ама как съм се минал! Ливиньо италия 4 дни 2ма в стая с всички екстри, на 2 метра от писатта, в алпите, с манджата и всичко включено 340 евро.... или 170 на човек..... ХОДЕТЕ В ПАМПОРОВО И АЗ ВЕЧЕ САМО ТАМ ЩЕ ХОДЯ! *** гнусни, с тая ценова политика още по убаФ ш ви е сезона....
242
1
 
2
 
! Отговори
someone преди 13 години
Не ! Цените са , като там!!
241
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един път ходих на Банско и ми стига за цял живот. Предпочитам пампорово от калта и мръсотията на Банско. Поне си насред планината и в боровата гора.
240
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички БГ курорти са гола вода,който иска да се набутва тука и да пълни гушите на политици и мутри.
239
1
 
8
 
! Отговори
кочо преди 13 години
не отивам там за тия цени никога ,***
238
1
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Резервили сме си места за таверна в Кавала за Нова година-кувертът (без питиетата) е 17 евро на човек.Цената на безалкохолното е 1,5 евро,бутилка вино-между 10 и 15 евро.Мисля,че ще ни излезе доста по-евтино от бг ресторантите....
237
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Noment! Platena staiika.
236
8
 
5
 
! Отговори
Martin преди 13 години
сега се връщам от там. мога да кажа че имаше доволно хора и това за цените в заведенията е пълна лъжа. има си само 1 меню и смея да кажа че не е много скъпо. неможе да се очаква цените да са като в кварталната кръчма все пак. например шкембето е 3 лв, а шуменското е 2 лв. един приличен обяд не е повече от 10 лв.
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
171, бъркаш се. само Орловец е на Пампорово АД, другите бяха но ги "продадоха" отдавна на свързана група
234
1
 
18
 
! Отговори
Очевидец преди 13 години
Не знам за Пампорово, но има един град в близост до него, казва се Девин и ако знаете каква скъпотия е там, а предлагането е също гола вода, цените за бумбастик, а има само три хотела то само за богаташи, така че що не се еб--- май----. Аз съм навит да отида на почивка в съседните страни от колкото да давам за простотии пари. Пампорово е смешен курорт, на мутрите, на Маргини, на СИК, на всички като цяло, на всички мръсниц.
233
4
 
5
 
! Отговори
ПЛАНИНЕЦ преди 13 години
цените в Пампорово са много по-ниски и от Банско и от Боровец -"журналистите " лъжат !
232
1
 
10
 
! Отговори
ПЛАНИНЕЦ преди 13 години
колко наивно е скалъпен "журналистическият""коментар" :) лобира се за Банско. там се изпраха мръсните пари и сега , "Като цяло сезона в Пампорово е гола вода ". НАИВНИЦИ :)))))))))))
231
1
 
4
 
! Отговори
Marieta преди 13 години
Mnogo sa mi sme6ni s trite vida menuta, tova dali go ima v Avstria ili izob6to nqkade drugade po sveta? :D /Parjeni kartofi za bedni balgari - 5 lv, za bogati - 10 a za 4ujdenci 15.. ei tva e sq 4ustata pe4alba!/
230
1
 
6
 
! Отговори
обективен преди 13 години
хахахах за пореден път се убеждавам, че "журналистите", които публикуват тук, не са излизали от Люлин(примерно).цените изобщо не са толкова колосални(като изключим тези на картите ).В Банско почивката излиза много по скъпо примерно.
229
1
 
16
 
! Отговори
miselm преди 13 години
Пампорово в Монако ли беше,,,,
228
1
 
21
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ха-ха-ха Тия ако са изпраскали наистина такива цени за тоя сезон не знам, ама следващия направо ще им се пръска по шевовете курорта :)))) Сто евро за семеен обяд и 200 евро за вечеря няма да са много балъците било българи, било чужденци които да им дадат :) Да не говорим, че читавите чужди туристи така или иначе тук не идват :). Те в Австрия и Италия си направили безмитни зони по тия курорти за да е евтино и да привличат туристи, а наште решили да си надуят цените до небесата и чакат някой да отиде :)))) Смях, смях.
227
1
 
18
 
! Отговори
Красивото бобче преди 13 години
В белите държави границата на печалбата е между 3 и 7 процента.Тук при нас, ако е 700%, пак добре.
226
3
 
3
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Znachi tova s picata i shokolada e mnogo losh piar. Cenite absurd da sa takiva, ql sym v povecheto hoteli i da- skapi sa s 2-3 lv. poveche ot normalnia grad.
225
2
 
20
 
! Отговори
ккк преди 13 години
Нито една резервация не заслужават тези .И нито едно посещение на ресторант.Някой виждал ли е цените им???Това е безумие.
224
0
 
9
 
! Отговори
ОДРАН АМА ДРУГ ПЪТ преди 13 години
Весели празници...и на вас...!!))