3 100 023 българи са се преброили онлайн

По-активни са били жените – 52,4% от преброените
10 фев 2011 10:00,
69
3 100 023 българи са се преброили онлайн
Снимка: БТА

Общо 3 100 023 български граждани, или 41,2 на сто от общото население на страната, са участвалите в първото електронно преброяване на населението и жилищния фонд в България, обявиха от  НСИ.

Жените са 52,4 на сто от преброените , а мъжете – 47,6 на сто.

Още по темата

Преброените живеят в 1 143 863 жилища и се разпределят в 1 209 195 домакинства.

Средно в едно жилище живеят 2,7 души, а едно домакинство се състои средно от 2,6 лица.

От Велико Търново днес ще бъде дадено началото от втория етап на Преброяване 2011.

Преброителите, които тръгват по домовете, са длъжни да представят служебна карта от Националния статистически институт, с три имена, служебен номер, снимка, подпис и печат.

Самоличността им може да бъде проверена чрез позвъняване на тел 166 или на единния номер на преброяването 0700 16 310 на цената на един градски разговор. За целта трябва да продиктувате на оператора номера от служебната карта на преброителя.

За улеснение на гражданите и за гарантиране на сигурността им по време на националното преброяване, освен на информация за одобрените преброители може да бъде получена и на телефон 166, съобщиха от МВР.

НСИ и МВР са се споразумели за партньорство при проверките на преброителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да излезне от тия 3.1 млн разбивка по етническа принадлежност.
67
0
 
3
 
! Отговори
до гурбетчия от бг преди 13 години
Моме,или момко(няма значение), хайде да не злорадстваш по вече по адрес на България,и Българите,защото,ако беше читав щеше да си тук,а не да гледаш отстрани и да пишеш глупости по форумите.Пет години работих и живях в Америка,нещата се промениха,натрупах ценен опит в моята област и се върнах в България да покажа и приложа наученото(за сега доста успешно).Имаше и такива(може би като теб ),които изгубиха всичко Българско,останаха в Америка и вече не ги интерисува за майка България-съжелявам ги.
66
2
 
8
 
! Отговори
до гурбетчия преди 13 години
нали си се изнесъл от България, тогава какво още се вълнуваш за страната ни и за българите??? Гледай си живота в чужбина и недей да коментираш к`ви сме били българите и к`ва била България, и че никога няма да се оправим... ти нали си се "уредил"... нас не ни мисли...
65
1
 
7
 
! Отговори
бряяяя! преди 13 години
От толкова много "умни" българи владеещи така безпроблемно компутера как пък не се намери някой да открие свой бизнес и да започне да произвежда електромобили,самолети,перални машини,телевизори,хладилници и т.н.,за да ги минем тези "гнусни ***-турци"!
64
1
 
5
 
! Отговори
Stan преди 13 години
Не можаха да оставят още 3-4 дни да се регистрират хората ,можеше да минат още 1 милион..
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ROMI LI SA OSTANALITE
62
6
 
5
 
! Отговори
345 преди 13 години
в стадото броят овцете,в случая овцете сами се преброиха ))))
61
0
 
7
 
! Отговори
запозната преди 13 години
Вече има засечени злоупотреби при е-преброяването, в гр.Варна са направени редица опити да се покажат като присъстващи на определени адреси лица които не живеят там. Дотук нарушенията са за над две хиляди души. Не е установено каква е целта на нарушилите условията по преброяването. Предполага се, че показването на по-голям брой жители от реалното има за цел придобиване на държавни субсидии и да бъде отпуснат по-голям процент средства от държавния бюджет.
60
1
 
9
 
! Отговори
MP42 преди 13 години
Нова измама: Преброители искат пари от хората.Никой не бива да плаща на преброителите на ръка, предупреждават от НСИ. Оттам уточняват, че всеки преброител, който поиска пари от хората, които преброява или пък се интересува от доходите им, значи, че е менте.
59
0
 
9
 
! Отговори
Бенковский преди 13 години
Електронното преброяване беше перфектно наистина. Голяма тъга изпитаха всички,които очакваха въпроси за етническо самоопределяне. Бих казал,че в последната седмица "умряха" стотина пишманмакедонци.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
извинявам се, *да се плаща данък за тях, а не да не плаща:-)))
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да повдигна един въпрос - трябваше обезателно в анкетата да има питане за домашен любимец и така покрай преброяването да се броят и кучетата, да не плаща данък за тях. Аз имам куче! Ще се радвам да се плащат данъци, ако с парите се създадат условия къде да се разхожда или въобще да отидат по предназначение - да е ясно колко кучета са, чипове, кастрации, да не се изхвърлят и т н. Според мен това беше шанса този въпрос да се поразреши поне малко... но не е изгодно... за някои.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В БГ се броим усилено по Интернет, защото след 20 години демокрация предпочитаме чужд човек да не влиза вкъщи, нито да се интересува на вратата за каквото и да било!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понеже много гласове чувам, че преброяването било съгласувано с изискванията на ЕС, Ви уведомявам, че това е така ... ама не съвсем;Пример: по регламент се изисква информация за местоживеене на лицата преди 1 (една) година, да ама НСИ пита за последните 10 (ДЕСЕТ)...илиизисква се каква е дейността на фирмата, в която работите - да но НСИ пита за ИМЕТО на фирмата,а за ЕГН и лична карта (при ел.пребр.) - направо нямам думи - това си е направо за ОмбудсманаРегламенти на ЕС 519/2010 и 1201/20
54
2
 
6
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Тина,не знаех,че Германия живее само на външни дългове и после си ги избива с данък "касетофон"!Благодаря ти за инфото,човек се учи докато е жив!А това дали някога ще се оправите ,не знам,доста съмнителна работа,но от сърце ви го пожелавам!
53
4
 
4
 
! Отговори
e преди 13 години
TOVA E OSTANALO OT MUTRESTANIQ, POVE4E NQMA. NA SLEDVA6TOTO PREBROQVANE 6TE SA O6TE PO MALKO. MUTRESTANIQ 6TE OSTANE SAMO V ISTORIQTA. PLANA RAN-AT E ISPALNEN I PREISPALNEN. MUTRESTANIQ IS4EZVA KATO DARJAVA I NAROD. TOVA PREBROQVANE SE PRAVI, ZA DA RAZBERAT DALI PLANA RAN-AT E ISPALNEN.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте да не говорим глупости! Данък климатик или данък тоалетна звучи нелепо! Това че в България вътрешна тоалетна е рядкост по селата, не означава че излизайки от "праисторията" в това отношение, някой ще измисли данък за това! Нормалните битови условия НИКЪДЕ по света не се облагат с данък! Друг въпрос са луксозните имоти и джиповете последен модел за стотици хиляди евро!Да му мислят тези, които не могат да докажат как на 20-годишни карат джипове, които с труд не могат да платят цял живот!
51
4
 
10
 
! Отговори
Tina преди 13 години
"АдминистраторЪТ".Хората си плащат данъците. Не ги обиждай, защото повечето от тях честно и с много труд си изкарват хляба плюс данъците за държавата! Много е лесно от чужбина да критикуваш, когато разполагаш с толкова добри, според теб, условия.Бъди сигурен, че ще се оправим. И нямаме, и няма да имаме данък касетофон, защото БЪЛГАРИЯ е нормална държава, която не живее само на външни дългове, от които да харчи луди пари и после да ги избива с данък "касетофон"! Жив и здрав!
50
0
 
22
 
! Отговори
м преди 13 години
Много добра идея за онлайн преброяването! Аз се преброих вече по този начин. Хем хартия се спестява, хем и пари за анкетьорите ще се спестят. Достатъчно е, че и иначе ни взимат парите за всевъзможни неща, а сега остава и за анкетьори да плащаме!
49
1
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ЕВАЛА НА ЕКИПА ПОДДЪРЖАЩ САЙТА ЗА ПРЕБРОЯВАНЕТО,КОЙТО ИЗДЪРЖА НА НАПЪНИТЕ,ЗА РАЗЛИКА ОТ СИСТЕМАТА НА МВР ПО ПАСПОРТИТЕ И НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ