81% от германците са недоволни от правителството си

Въпреки това Ангела Меркел е един от най-популярните политици
4 сеп 2010 09:25,
27
81% от германците са недоволни от правителството си
Ангела Меркел. Снимка: БГНЕС

81% от германците са недоволни от работата на правителството на Ангела Меркел, сочат резултатите от социологическо проучване на ARD-Deutschlandtrend, цитирано от БГНЕС.

Като основната причина за недоволството анкетираните са посочили "невъзможността да разберат какво иска правителството".

Освен това, според тях, кабинетът на Меркел "не се интересува от проблемите на обикновените хора".

79% от анкетираните смятат, че коалиционното правителство на консерватори и либерали не е в състояние да се справи държавническите задачи.

68 на сто пък са на мнение, че нито един от членовете на кабинета не е убедителен.

Според 55% от участниците в проучването правителството отделя прекалено много внимание за разрешаване на проблемите на едрия бизнес.

Половината от анкетираните са разочаровани персонално от канцлера Меркел.

Въпреки всичко, според допитването, канцлерът остава един от най-популярните политици в Германия с 48%, което е ръст от 7 на сто.

С най-нисък рейтинг – 19% (3% спад) е вице-канцлерът и министър на външните работи Гидо Вестервеле.

Министърът на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг пък е политикът с най-висок рейтинг. Той има одобрението на 65% от анкетираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами всеки втори залък им заминава при братята гърци , а те и сега си щракат пръсти, вчера си дойде една позната от там и вика духайте супата тука ,е това е щот германците ги крепят.
26
0
 
2
 
! Отговори
§§§ преди 13 години
Абе ние нека сме като германците, пък нека ни удари кризата. Нямам против.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бачи Бойко за тва хвали непрекъснато Ангела Меркел...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-накрая нещо, с което да си приличаме с германците.
23
2
 
6
 
! Отговори
Nostradamus преди 13 години
Германците са недоволни от непрекъснатия наплив и прираст на маймуни(най-вече мюсюлмани), които трябва да изхранват.
22
1
 
7
 
! Отговори
До по-долу преди 13 години
"Кризата много ги удари" и "безработицата там е по-голяма" - това са пълни глупости.Нас ни удари и криза, и некадърно правителство още повече, а безработицата и статистиката за нея у нас са по-зле и от Гърция и Афганистан.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Германците са политически образован и социално възпитан народ и тяхното недоволство не е като нашето "всички над мен са ***!". Кризата много ги удари и обикновените хора там също изпитват затруднения - безработицата там е по-голяма, отколкото при нас! Неодобрението им е напълно естествено и оправдано, защото те не са свикнали като нас съвсем да затънат в калта, преди да предприемат нещо. Те работят, когато трябва, а не когато вече не може иначе!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анкетьор преди 13 години
Анкетите са шменти-капели. Както се вижда Педестървеле е с най-нисък рейтинг, но това се знаеше и преди.Да им имаме проблемите на германците - те и без правителство - а нямат и конституция, винаги ще се справят, и в най-тежки за тях времена са възкръсвали от пепелта, като птицата Феникс.А ние - ние имахме премиер Тиква, а сега става ясно, че е кратунясала.
19
11
 
5
 
! Отговори
Sassy преди 13 години
германците са едни от най-големите мърморковци в европа. само мрънкат и искат (точно като българите) държавата за всичко да се грижи. като не им харесва меркел, да си върнат шрЬодер, да ги продаде на путин. то бива дебели глави, но това на нищо не прилича
18
3
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ГЕРМАНСКОТО ПОРНО ИМА НАЙ ГОЛЯМ РЕЙТИНГ.....
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отново германците най ясно формулираха проблемите на цялата европейка народна партия част от която е и ГЕРБ. Ясно и точно - не знаят какво точно искат и не се изнтересуват от проблемите на обикновените хора. А рейтинга на водачите им е висок.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩОМ НАЙ ГОЛЕМИТЕ РОБИ-РОБОТИ ВЗЕХА ДА СЕ ПРОБУЖДАТ = МАТРИЦАТА СЕ РАЗПАДА
15
2
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
той пожарникаря е доволен щото краде повече от комунистите ,ама има и такива бунаци дето му вярват,ама той цирка ще свърши рано или късно
14
1
 
2
 
! Отговори
mariola преди 13 години
i v germania ne iskat komunistka za darzavna glava, rszbarka pensiite na rabotilite zial zivot, ima mnogo kuhni za bedni i tam hodjat stari hora i takiva ot srednoto nivo, koito iskat da rabotjat, no njama rabota, a merkel izhvarlia goljami pari za pomo6ti v dr. strani, namesto da gleda sobstvenia si narod. ti4a do sarkosi, posle do putin. v germ. ima mnogo bogati i mnogo bedni sredni po4ti ne.v bg. e lo6o ne go osporvam
13
2
 
17
 
! Отговори
само пожарникарят преди 13 години
В България само пожарникарят е доволен от "правителството" си!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изводът е следния - ако правителството на дадена държава не е национал-социалистическо, то народът на тази държава е недоволен. xD
11
1
 
9
 
! Отговори
VanZan преди 13 години
А вземете и кажете ние колко не одобряваме правителството си а ?? Или всичко се крие пак ??
10
3
 
3
 
! Отговори
Анюта преди 13 години
до 9 - Под азиатски държави не се разбира само Русия,а и Китай и всички напреднали не само икономически,но и в КУЛТУРНО отношение /рския ти е добър-браво/
9
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Анюта, Анюта, хочеш русская валюта?...
8
5
 
3
 
! Отговори
Желев преди 13 години
И при нас е така.Безпомощно правителство/ първенец С.Дянков/ и висок рейтинг на ББ. И слъце да е ,не може да огрее навсякъде,но поне има желение..