Пасторът от Флорида: Ще горя Корана, няма да го горя…

Тери Джоунс първоначално се отказа от намерението си
10 сеп 2010 07:20,
53
Пасторът от Флорида: Ще горя Корана, няма да го горя…
Пастор Тери Джоунс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пасторът от Флорида Тери Джоунс, който възнамеряваше да изгори 200 копия от Корана по повод 9-ата годишнина от атаките от 11 септември 2001 първоначално обяви, че се отказва от намерението си.

Решението му е продиктувано от споразумение за преместване на мястото на планирания да се изгради в Ню Йорк ислямски културен център и джамия надалеч от Кота нула.

Още по темата
Белият дом по-рано заяви, че официални представители обсъждат осъществяването на контакт с пастора от Флорида Тери Джоунс с цел да го накарат да се откаже от намерението си да гори Корана.

По-късно обаче Тери Джоунс заплаши да „премисли” решението си.

"Може да ни се наложи да преразгледаме позицията си", обяви пасторът няколко часа след като обяви, че се отказва да изгори Корана навръх 9-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001.

Пасторът обяви, че е решил да се откаже от акцията си в замяна на обещание, че проектът за създаване на джамия и ислямски център близо до мястото на атентатите в Ню Йорк ще бъде преместен.

Той заяви, че е получил уверения от местния имам Мохамад Мусри, действащ като посредник, че ръководещият проекта в Ню Йорк имам Файсал Абдул Рауф е готов на споразумение.

Имам Рауф обаче отхвърли възможността за „сделка” с него. Джоунс заяви, че е "наистина възмутен" и подозира, че имам Мусри го е измамил.

"Може да ни се наложи да преразгледаме решението си, защото отменихме изгарянето, като разчитахме на неговата дума. А сега, доколкото разбирам, той тръби навсякъде, че никога не го е казвал", обяви пасторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
Някой цитати от Талмудzog.blog.bg/politika/2010/06/16/niakoi-citati-ot-talmud.562770
48
1
 
1
 
! Отговори
ami otwori si u6ite преди 13 години
bibliqta se gori w afganistan i w iran, qwno ne 4uwa6 na dale4
47
0
 
1
 
! Отговори
do 46 преди 13 години
samo da dopylnq. W bibliqta pi6e, ako ti odarqt 6amar, daj si drugata buza. W korana pi6e, zyb za zyb, oko za oko!!! Ima ogromna razlika mejdu religiite, ednata propowqdwa tolerantnost, a drugata diwa6tina i omraza.
46
0
 
1
 
! Отговори
Дали знаеш ? преди 13 години
Кои са "неверниците" ? Християните и юдеите дали са сред тях ?Библията свщена книга ли е според Корана ?
45
1
 
2
 
! Отговори
grr преди 13 години
wijte kakwo. Fakt e, 4e bibliqta se gori na iztok, fakt e 4e i znamenata ni se gorqt, fakt e, 4e tam wseki ne-miusulmanin e mrazen. Kolkoto powe4e gi tolerirame, tolkowa powe4e ni se ka4wat na glawite tezi islqmisti. Te ne se integrirat w ob6testwoto ni. Te prenasqt prostotiqta si sys sebe si. W edno studentsko ob6tejitie w Muenchen e typkano s arabi, prili4a na *** katun. Towa sa wis6isti, a hodqt kato ***. Grozno e, neewropejsko e i neamerikansko. Promenqt oblika na na6ata ciwilizaciq!
44
1
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
СУРА 2. АЛ-БАКАРА. /КРАВАТА/- "...бойте се от Огъня, горивото на който са хората и камъните! Подготвен е той за неверниците." 24.- "Проклятието на Аллах е над неверниците" 89.- "И заслужиха гняв върху гняв. За неверниците има унизително мъчение." 90.- "...Аллах е враг на неверниците." 98.- "За неверниците има болезнено мъчение." 104.- "А който е неверник, ще го оставя малко да се понаслаждава, после ще го подкарам към мъчението на Ада. И колко лоша е тази участ!" 126.- "А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците" 191.- "А които от вас отстъпят от религията си и умрат неверници, на такива пропадат делата и в земния живот, и в отвъдния, и те са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно." 217.- "Господи наш, ... Подкрепи ни Ти срещу неверниците!" 286.
43
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
Никой не смее да изгори Талмуд-а ясно е какво пише там,нооооо....
42
1
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Така е ... но е хубаво хората да видят какво пише в тази книга, какви закони спазнат тези индивиди и на какво ги учи тази религия ...***Сура 2:193. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!
41
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
Що се занимаваш да ги ограмотяваш. Повечето мисюлмани в БГ никога не са чели курана. На тях ходжите им го "тълкуват" , разказват и обесняват как да го възприемат "правилно". Много ясно, че ако го прочете веднъж човек вижда , че яко е политическа доктрина маскирана като религия.
40
1
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Още малко "пацифизъм" лъхащ от Курана ... ***Коран, Сура 9:123.О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас! ***Коран, Сура 8:12....Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!
39
1
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Още Ислямска "толерантност" ... ***Коран, Сура 4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник."
38
1
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Как Исляма "уважава" другите религии? Като ги заставя да му се подчинявават и да му плащат данък поз заплахата със смърт ли? ***Коран, Сура 9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! "
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако тоя ненормалник цели да махне преградите които религиите поставят между хората, нямаше да всява подобно напрежение. Ясно е, че това е храна за самосъзнанието на религиозните фанатици. Тоя или наистина е ненормален, или действа поръчкво. Съдейки по политиката на САЩ през последните 10 год. по - ми се вярва на втората версия.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
uvajavai drugite religii za da uvajavat i tvoqta .toq nenormalnik trqbva da bade sprqn .nqma da mi e xubavo ako 4uq 4e nqkoi nqkade iska da gori bibliqta za svoi oblagi
35
2
 
1
 
! Отговори
Afrodita преди 13 години
Това беше генерална репетиция друг ден ще е..
34
9
 
7
 
! Отговори
don’t forget !!! преди 13 години
Не се отказвай,пасторе, с тебе сме !!НИКОГА не трябва да се забрави това, което направиха фанатичните фесове на 11 септември !
33
3
 
8
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Бах мама му - що ни занимават с глупости тия американци - щял да гори корана-много важно - АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ВЯРВАМ ЧЕ НИТО ЕДНА РЕЛИГИЯ НЕ ПРОПОВЯДВА НАСИЛИЕ,ДОРИ НАПРОТИВ - ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЧЕ НА ЕВРЕЙТЕ ИМ Е ИЗГОДНО ИМЕННО ТОВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ...
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i kakvo kato izgori kakvo 6e stane 6te opravi sveta i malumnici kato kurt 6te se radvat a sa6nost toi nese znae balgarin li po foromine po cql den pi6e glupaka vmesto da otide da si napravi edna nojka i da se uspokoi
31
6
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
НАБЛИЖАВА ДЕНЯТ В КОЙТО ЩЕ СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШКИ****К`во революция ли ще вдигате? Пак влакове с деца ли ще взривявате?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕЙ УМНИК