В Сърбия надигат глава престъпни босове и монополи

Те предизвикват безредици, за да не влезе страната в ЕС, смятат в Белград
13 окт 2010 17:03, Елка Василева
11
В Сърбия надигат глава престъпни босове и монополи
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на сръбското правосъдно министерство Слободан Хомен заяви, че целта на инцидентите, предизвикани от сръбски футболни фенове в Генуа във вторник и в Белград в неделя по време на гейпарада, е големите фирми да запазят монопола си, който те ще изгубят, ако Сърбия влезе в ЕС.

„Искат да ни затворят в калъф, да посрамят цялата страна, да тласнат всички нас в едно сиво пространство, в нищото“, каза Хомен за Радио и телевизия Б92.

Според него целта на тези инциденти не е държавен преврат и завземане на властта, а да бъдат запазени различни интереси, от тези на престъпните босове до монополите. Това ще означава Сърбия да не се промени и да не се отвори, тъй като с влизането си в ЕС нещата ще функционират по напълно различен начин.

„Ако се запази статуквото, големите фирми в Сърбия днес могат да запазят монополното си положение. С влизането ни в ЕС те ще изгубят това“, каза Хомен.

Той посочи, че има широк диапазон от хора, които са заинтересовани в Сърбия нищо да не се променя.

Хомен смята, че с тези инциденти е изпратено послание към европейския път на Сърбия и че някой иска Сърбия да не е нито съзряла, нито да не е готова за Европа.

Хомен изтъкна, че степента на организация при инцидентите, предизвикани от сръбските футболни фенове в Генуа във вторник вечерта и в Белград в неделя по време на гейпарада, показва, че съществуват организирани групи и източници на финансови средства за тези групи. Според него трябва да бъде установено кой финансира тези организации.

Хомен каза още, че се „разширява разследването“ на нападенията срещу посолствата преди две години в Белград по време на митинга „Косово е Сърбия“, като досега е арестувано само едно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Сърбия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Beograd преди 13 години
Всичко е провокация и дело на някой местен Костов.
9
1
 
1
 
! Отговори
Пиар за пред ЕС преди 13 години
Тези скъпи имоти не са от вчера и много отдавна се е знаело за тях и на кого са.Ако не бяха го притиснали Б.Борисов от ЕС още 20год.никой нямаше да се впечетлява ,че може да има такива луксозните имоти в бг!
8
7
 
8
 
! Отговори
аз съм преди 13 години
Разбира се че не искат ЕС. Всички държави, които имат имперски амбиции странят от ЕС - Сърбия, Македония, Русия, Турция. Всички изброени преследват голямата си мечта за завладяване на чужди територии чрез активна пропаганда. В ЕС това не може да се случи.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала,големи пичове,ама с малки п..ки!
6
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на сърбите. Големи пичове. А не п..ки като нас.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
exxx tiq Surbi be , golemi nacionalisti , kato , che li sa edinstveni na sveta..
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТ ЕДИН МОНОПОЛ В ДРУГ МОНОПОЛ
3
5
 
23
 
! Отговори
НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ преди 13 години
До братя Сърби - не се Притеснявайте че когато влезете в ЕС,ще се променят нещата,и Мафията ще изчезне.Вземете пример от БГ,Мафията ви ще стане още по-богата,а нормалните хора ще отидат в графа Бедни и Бездомни.Или ще се преразпредели това което е частна собственост,разбира се условието е преди това да сте Присвоили Държавната Собственост.И в Никакъв случаи да не Плащате данъци и осигуровки,особено Пенсионна в Частни Пенсионни Фондове.Когато изпълните тези условия - ДОБРЕ ДОШЛИ.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vsichki v BG znaqt za veliko-srpskiq shovinizum!
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сръбския шовинизъм е най-уродлив и грозенте въобще не са за ЕС