Джулиан Асандж ще се предаде сам

Интерпол издирва основателя на WikiLeaks по искане на шведските власти
Обновена: 7 дек 2010 07:59 | 7 дек 2010 07:58,
24
Джулиан Асандж ще се предаде сам
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очаква се Джулиан Асандж, основателят на WikiLeaks, доброволно да се предаде на британснката полиция в следващите 24 часа, пише Daily Telegraph.

Според изданието Асандж се крие в Югоизточна Англия. Шведската полиция издаде международна заповед за арест на Асандж по искане на прокуратурата, за да бъде разпитан по подозрения в изнасилване и други сексуални престъпления.

Асандж получи нов удар в понеделник, когато швейцарските власти закриха една от банковите му сметки. Тя е един от източниците за финансиране на сайта WikiLeaks.

39-годишният Асандж, който е австралийски гражданине, е под силен натиск, откакто публикува стотици хиляди секретни документи за войните в Ирак и Афганистан, както и десетки хиляди класифицирани американски дипломатически писма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Джулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
tv man преди 13 години
v momenta davat policeiskoto v london na jivo po norway nrk.mojete da vlezete i na oficialnia na wiki v facebook
21
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Инквизицията е горила онези, които мислят по друг начин - нищо ново под слънцето.Всъщност няма световен закон за интернет, така че там всеки е свободен да действа както намери за добре.Защо не арестуват онези, които създават и поддържат порносайтове? Или продават оръжие по интернет?
20
0
 
3
 
! Отговори
Bgg преди 13 години
Toi sam se e predal v Anglia na policiata dnes 9.30 po Grinuich. Za kratko vreme tozi 4ovek shokira sveta i dade nadejda na horata, 4e e vazmojen kraq na licemerieto i na4aloto na istinska democracia. Jelaq mu vsi4ko dobro. Jalko 4e i na nego 6te mu zapu6at ustata kakto i na vsi4ki podobni na nego.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам, че се оказах прав и за Асандж.... британските служби арестуваха "момчето на ЦРУ".. Циркът с Wikileaks продължава, ще арестуват Джулиан АсанджСтана известен поредният етап на "операция Wikileaks". Това беше издадената заповед за арест на основателят на сайта Джулиан Асандж от съда в Стокхолм. Обвиненията са за изнасилване и сексуален тормоз. Това беше поредният сигнал за това, че някой на най-високо ниво в американската разузнавателна polopot.blog.bg/politika/2010/11/19/cirkyt-s-wikileaks-prodyljava-shte-arestuvat-djulian-asandj-.637452
18
1
 
3
 
! Отговори
луна преди 13 години
Току-що прочетох, че той вече е арестуван ---- Тъй като не се съобщават подробности около ареста, ми изглежда малко вероятно това да е факт ---- И дано не е, не искам да бъде арестуван и наказан
17
1
 
5
 
! Отговори
луна преди 13 години
Положението му не е *розово* , но в същото време би трябвало да е много щастлив на тази голяма морална подкрепа от хората ---- Аз също го подкрепям
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това беше епилога на широко пропагандираната западна ,демокрация", след това което се случва на този човек трябва да е ясно и на децата,че думи като суверенитет и независима политика на запад са само мит и,че дори и да си от Швеция ,щом си против американската политика нищо добро не те чака.От това следва и извода ,че западняшката свобода и демокрация са измишльотина и ,че всички правителства от евро-атлантическата дъга лижат гъзът на сащ ,а сащ пък си е държавата на юдейте сатанисти
15
1
 
9
 
! Отговори
до Един Българин преди 13 години
Това имах и аз в предвид. Едно време ако викаш срещу Партията или СССР- озоваваш се в БеленеСега в САЩ ако викаш срещу правителството - озоваваш се в Гуантанамо.Пича вярно е показвал секретни документи. До сега обаче няма нищо, което може да застраши САЩ като държава. Показал е ИЗДЪНКИ на политици и военни, които са били покривани.Ето затова тая гонка и обвинения са ОТВРАТ и далеч от демокрация.Това е вършило винаги работа - обвинения на сексуална основа с - обществото веднага се отвращав
14
1
 
5
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Amerikanskata demokracia e evoluirala do neshto po-losho ot komunizam.Bravo na choveka, zaslujava admiraciite na vsi4ki
13
6
 
1
 
! Отговори
петко преди 13 години
Тук някои другари смело оперират с думи като "ЦРУ" , "измислени обвинения" и още такива. По полека другари! Този борец за свободно слово не е идеалист и не разпространява секретни документи за черните ви очи. И ако обвиненията срещу него не се докажат, тогава говорете че е новия Мартин Лутър Кинг...
12
1
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Срещу американците можеше, но пробвал ли си срещу България или СССР? :) Във всички случаи това не е демокрация и не е правилно да се насаждат измислени обвинения за изнасилване за да се запуши устата на човека. В крайна сметка всички знаем колко *** е политиката, но сега имаме и доказателства. Браво на човека! Трябва да бъде защитен от неправителствени организации.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жулиане,ние,другарите от Севернокорейската Компартия бихме ти дали убежище при нас веднага!Заповядай,и добре си дошъл!Ама знаем,че не ти е много присърце..нема нищо..
10
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 13 години
Е това е именно свобода на словото.То и по бай Тошово време никой нямаше да ме спре да изляза на площада и да викам срещу американците и империализма.
9
0
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Е, то това е ясно. Който смята че е друго, значи трябва да е луд, или да вярва в дядо коледа.САЩ са много далече от демокрация, спазване на човешки права, а да не говорим за свобода на словото.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен това с изнасилването е кампания на ЦРУ. Когато някой, който не е терорист и им е неудобен, те му скрояват спец акция и му изфабрикуват някакви престъпления, за да могат да го тикнат в панделата за доста дълго време.И след това се бият в гърдите, че имало свобода на словото. Свободата на словото се определя от парите и влиянието, а не от фактите. Кураж на този човек, който се е осмелил да изкара кирливите ризи на Щатската дипломация и не само на нея!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яко натиска ЦРУ
6
3
 
2
 
! Отговори
M преди 13 години
На този ще му е... м....., защото не се дърпа лъва за опашката.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не им разбирам правосъдието на шведите , след като издават заповед за арест по подозрение в изнасилване и др. сексуални престъпления . какво ще рече , нямат доказателства , нямат жалба от жертва или ..? явно се учат от цветанов , който въведе " виновен по убеждение "
4
3
 
1
 
! Отговори
ura, da jiveee преди 13 години
Deemokraciata
3
2
 
40
 
! Отговори
fen преди 13 години
Асандж е велик! Света отдавна се дели на шайка недосегаеми управляващи и останалите . Някой трядваше да им свали гащите !!! ЦАРЯТ Е ГОЛ !