Путин скочи: Арестът на Асандж е недемократичен!

Бразилският президент Да Силва също протестира срещу задържането
Обновена: 9 дек 2010 20:15 | 9 дек 2010 20:15,
12
Путин скочи: Арестът на Асандж е недемократичен!
Джулиан Асандж. Снимка: БГНЕС

Руският премиер Владимир Путин заяви, че задържането на създателя на уебсайта WikiLeaks Джулиан Асандж е недомократично.

Още по темата
"Защо г-н Асандж беше скрит в затвора? Това ли е демокрацията?", заяви Путин пред репортерите в отговор на въпрос за дипломатически шифрограми на САЩ, които бяха публикувани от WikiLeaks и представиха Русия в недемократична светлина.

По-рано днес бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва също изрази своя протест срещу арестуването на Асандж и изрази солидарност със сайта, който разкри хиляди тайни документи на американската дипломация.

Джулиан Асандж "разголи една дипломация, която изглеждаше недосегаема", подчерта Лула, имайки предвид многобройните шифрограми, разкриващи задкулисната страна на дипломацията.

Според него "виновният е не този, който публикува (шифрограмите), а онзи, който ги е писал. Трябва да бъде обвинен онзи, който е писал тези идиотщини", добави бразилският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
sweden преди 13 години
hehe Putin e hitar iska da mu iskarat glavata ot re6etkite za malko za da go zastrelyatt
11
2
 
1
 
! Отговори
Парадоксициклин преди 13 години
О божее Путин говори за това кое е недемократично!! А той самият *** е супер демократичен....
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Арестът на Асандж е недемократичен!.ZA USA I IZRAEL E демократичен
9
0
 
7
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Защо да иска политическо убежище? Политическо убежище искат основно хората с нечиста съвест, които ги е срам да останат в родината си, защото са я предали. Асанж не е мишка, че да бяга. А и нали вЕрваме в западната демокрация или..?..
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе то хубуу, ама що така Асанж не пожела политическо убежище при вас, в Русия, а си остана в Англия, въпреки, че знаеше, че ще го арестуват
7
0
 
14
 
! Отговори
sion преди 13 години
Всъщност лъсна цялата илюзия за световна демокрация..какво е демокрацията - власт на народа..Има ли някой правото да си просвоява статута на суверен и да се изказва или взима решения вместо хората ? Не. А тук ясно се вижда как шепа самозабравили се демократични *** карат всички да им ходят по свирката..И понеже никоя система не е перфектна и тази се проби..И вместо да умрат от срам и да не се появяват на хоризонта , затвориха човека дето проби системата..Да ви таковам у големите демократи!
6
0
 
6
 
! Отговори
между другото преди 13 години
"Според него "виновният е не този, който публикува (шифрограмите), а онзи, който ги е писал. Трябва да бъде обвинен онзи, който е писал тези идиотщини", добави бразилският президент."...., да , така е . Но не според него/бразилският президент,който може да е , а може и да не е Dilma Rousseff /. Така е според самите радетели на демокрацията в страната на неограничените възможности .Чували сме от тях неведнаж , че опазването на държавните тайни , си е задължение на самата държава.
5
2
 
20
 
! Отговори
SS преди 13 години
Хем дробили попарата , хем не искат да излиза на яве !,,Демократи ,, в кавички . Преди 130-150 години изтрепали цяла раса - те били демократите .Приятели , четете чуждите сайтове , да видите за какво става въпрос в инфото снесено то педалчетата / посланиците / до държавния департамент.Всички се държат назидателно , като губернатори - все едно те управляват.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Няма нищо тайно, което да не стане явно, и нищо скрито, което да се не открие."
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova e palno narushavane na choveshkite prava tozi arest ubezmislia drankanite dosega gluposti za svobodata na slovoto sram ZA AMERIKA I ZAPADA
2
1
 
10
 
! Отговори
луна преди 13 години
Истината винаги трябва да излиза наяве / каквато и да е тя /, и винаги трябва да бъде приемана нормално
1
1
 
22
 
! Отговори
Писан хамбарски преди 13 години
Ние, в нашата фамилия също подкрепяме уебсайта WikiLeaks Джулиан Асандж и поради това му даваме убежище в нашия Фамилен Дом!Европа се нуждае от широкоскроени и демиократични люде, а не от сервилни мижетурки на чичо от Америка!За нас уебсайта WikiLeaks Джулиан Асандж е една от могобройните дела на демокрацията на Година ..!