Армията изтезавала арестувани демонстранти в Египет

Официално военните заявиха неутралитет спрямо протестите
Обновена: 10 фев 2011 14:54 | 10 фев 2011 09:30, Елка Василева
8
Армията изтезавала арестувани демонстранти в Египет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Египетски военни са задържали участници в антиправителствените прояви и ги изтезават.

Това съобщи международната правозащитна организация Хюман райтс уоч, пише „Гардиън“.

Става дума за стотици и може би хиляди задържани демонстранти.

По-рано беше съобщено за задържани в Египет правозащитници и журналисти, но много от тях са вече на свобода.

Според Хюман райтс уоч войници са арестували хора, нарушили комендантския час, както и такива, влезли в словесни престрелки с тях, а и просто „подозрително изглеждащи“ демонстранти.

Още по темата

Вече освободени от ареста казват пред журналисти от вестника, че отношението към тях там е било жестоко. Имало е случаи на пребиване от бой и използване на електрошок.

По думите на пострадали войниците са ги обвинявали в сътрудничество с чужди сили, включително ислямисткото движение Хамас и Израел.

В правозащитната организация се обаждат много хора, изгубили свои роднини.

Lenta.ru припомня, че египетската армия официално заяви неутралитет по отношение на протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЕгипетХюман райтс уоч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 13 години
Pich, ne sme vsichki takiva. Az imam priyateli i arabi i kitaici i smyatam, che ne moje da generalizirash. Dori poznavam semeistvo izkljuchitelno chestni i rabotlivi ***. Taka, che ne ni slagai pod obsht znamenatel s 4. Na Bulgaria problemut e ovchedushieto, sled 500 godini pod tursko horata imat genetichno vgraden strah.
7
2
 
2
 
! Отговори
Бай-Професора преди 13 години
Четвъртия, арабите живеели в 14 век. А ти в кой век живееш ще не ми е ясно бе? *** недоизострен.Все още мечтете за велики българии и упорито не искате да огледнете бъдещето, кеото бтдеще доста е недрожелюбно, но инак говорите за останалите за ваше лично успокоение. Все още разсъждавате с онзи враждебен начин на шовенистично мислене което е било в 19 век. но инак се имате за съврменни хора. Така че хайде като говориш за съвременност и минало, да се погледнеш себе си. А не да ми пишеш разни глупости, че сте жалки, но инак когато ви изнася сте в 21 век. но когато не ви изнася сте в 19 в началото на 20 век. по разбирания.Абе то се разбра че сте хора без работа, и че по цял ден нямате какво да правите, и ви останало последната работа да влизате и да пишете глупостите си. Но не се силете да обяснявате на хората умственото ви качество, че лъсвате колко и какви сте жалки професори разбиращи от всичко, но инак собствената си *** не сте си оправили, а сте тръгнали да оправяте чуждите къщи.
6
0
 
3
 
! Отговори
Бай-Ганьо Професора преди 13 години
Петицо, с това ти маймунско мислене, повярвай ми че никой няма да те взема на сериозно, и всеки ще те подритва като топка.Египятните се доказаха че са бунтовни хора и отстояват правото си на свобода и демокрация, и са народ за уважение. А ти и такива като теб, който за последните 20 г. са се преорентирали над 20 пъти, само и само да се нагодят според реалностите, никой и никдаде не ги уважава, а ги смятат за най-долната категория хора. Така че хайде събери си умствените си партакеши, и се махай на някаде, че инак просто пречиш на околните с паразитното си присъствие.
5
6
 
3
 
! Отговори
Какво е това ? преди 13 години
Армията да сега би трябвало да е почистила площадите на Кайро. И то веднага. До като не бяха се осеферили. Сега е малко късно и вместо лопати армията трябва да използва калашници. Те също вършат работа. Генералите да не чакат. И ще потръгне някак си живота.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 3 ами ако ти се сравняваш с тези.......и исканията ти са като тяхните ( леко допълнение че се оказа в краина сметка че тези бунтове се правят от радикални ислямисти и искат да върнат Египет в 14 - 15 век ) -то нека тогава ти го набутват както си поискат....
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,, Да бе мирно седяло не би чудо видяло '' To za tova sme na tova deredje stoim si mirno i ni go nabutvat kakto si poiskat:)
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,, Да бе мирно седяло не би чудо видяло '' това не съм го измислил аз , ама е много верно . Като имам на предвид как тези хора манипулират с общественото мнение аз просто не им вярвам , а ако наистина са яли шамарите то е имало за какво
1
4
 
7
 
! Отговори
Женя Минчева преди 13 години
Дали са ибaли арестуваните?