Мохамед Ел Барадей: Египет ще експлодира

Опозиционният лидер призова армията да се намеси
Обновена: 11 фев 2011 09:21 | 11 фев 2011 07:36,
15
Мохамед Ел Барадей: Египет ще експлодира
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един от основните водачи на опозицията в Египет - Мохамед ел Барадей предупреди, че страната ще „експлодира” след отказа на египетския президент Хосни Мубарак да подаде оставка и призова армията да се намеси.

“Египет ще експлодира. Армията трябва да спаси страната сега”, написа Ел Барадей в Twitter.

Оставането на Мубарак във властта въпреки обществените очаквания, че в четвъртък вечерта той ще се оттегли, предизвикаха и редица реакции извън страната.

Още по темата

Американският президент Барак Обама призова египетското правителство бързо да даде обяснения на народа си за промените, обявени от Мубарак, пише Guardian.

Същевременно Обама предупреди, че прехвърлянето на някои правомощия от страна на президента не представлява промяна, която предизвиква доверие.

Германският външен министър Гидо Вестервеле коментира, че след речта на Мубарак „тревогите на международната общност са дори по-големи, отколкото бяха преди”.

Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че зависи от египетският народ да реши бъдещето си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Мубарак зашлеви яка плесница в лицето на довчерашните си американски "покровители"!
13
2
 
9
 
! Отговори
Drake преди 13 години
Вчера си говорих с един египтянин и той вика тоя Ел Дерибей е абсолютно никой в Египет. Той на практика никога не е живял там. Истинската сила в Египет са военните и силите за сигурност, а политически най-силни са мюсюлмански братя, които са клон на Ал Каида. Така, че просто Запада иска да дестабилизира Египет, за да дойдат протежетата им с ***, за да могат да откраднат газта. Египет лежи на най-големите находища на газ в Средиземноморието.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вижте ги само , тези дето протестират , ми те са ,, Много Бедни , Гладни и тн. " с тези маркови обувки , които тук в България не всеки може да си позволи . Артисти.......
11
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
Евала >>>! Така е, тази практика я прилагат от незапомнени времена. Жалкото е, че при всички случаи накрая народа плаща за всичко:( Използвани, измамени и разочаровани остават тези, които скачат по площадите. Общо взето големите всетовни сили си правят политиката и ако някой 'диктатор' не им играе по свирката го смазват по един или друг начин. Най-гадно е когато използват собствения му народ...
10
1
 
0
 
! Отговори
Архимед преди 13 години
Другия вариант е да имаш дислексия...
9
2
 
4
 
! Отговори
ABV преди 13 години
A....i az imam takiva obuvki....:)
8
1
 
19
 
! Отговори
>>> преди 13 години
Да разделиш народа и да противопоставиш двете групи една на друга е многократно по ефектно от пряко нападение с въоръжени сили. Казано с думи прости: разделяй и владей.Жалко е да гледаш една държава и една нация с древна история да се малтретира с подобни методи.Но! Това е реалноста. Добре дошли в света на лошите.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Германският външен министър Гидо Вестервеле коментира, че след речта на Мубарак тревогите на международната общност са дори по-големи, отколкото бяха преди. " - пак несвързани изреченийца, пак някой се е напил снощи
6
0
 
10
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
А, оправиха го.Само не знам защо е нужно да им казваме ние.Искам заплащане за услугите си :D :D :D
5
5
 
13
 
! Отговори
fuck of zion преди 13 години
и тоя е слуга на ционистите -жалко мекотело и продажник,идва време когато политици като този ще бъдат бесеникакто в арабския свят ,така и в Европа и сащ,защото на хората им писна една крадлива циониска шайка да ги ограбва и заробва.
4
2
 
11
 
! Отговори
ваня преди 13 години
как не се научихте да си проверявате текстовете за правописни грешки,и след няколко казвания пак допущате такива
3
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 13 години
Лелееееееееее,и къде им се е изгубила армията на тези хорица?!:))))
2
0
 
18
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Оправете си заглавието, не знам каква армия трябва да се намеРИ, но трябва да се намеСИ.Иначе, да седим и да гледаме заличаването на една от най - старите държави в света
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А къде да се скрие армията??? Според заглавието "Да се скрие".