Сексуалното въздържание води до импотентност

Изследването е на финландски учени
13 юли 2008 15:51, Петя Славова
26
Сексуалното въздържание води до импотентност
Снимка: Булфото

Мъжете, които се отказват от сексуалните удоволствия, вредят най-вече на себе си.

Последни изследвания на фински учени показват, че мъжете, които с напредване на възсрастта, престават да се наслаждават на секса, много повече страдат от еректилна дисфункция (импотентност), от мъжете, които регулярно се занимават с любовни игри.

Според експертите, човек трябва поне веднъж в седмицата да отделя време за секс.

Изследователската група от урологическото отделение на университетска болница в Тампер (Финландия) разказват: “Говорим с прости думи – колкото повече секс правите, толкова по-малка е вероятността да се превърнете в импотентен”.

За да се осъществи експериментът, учените направили анкета, в която включили 1000  финци на възраст от 55 до 75 години, които до този момент не са страдали от проблеми с ерекцията.

След 5 години наблюдения, било установено, че от хилядата мъже, проблеми с ерекция са имали 79 участници, които са правили секс по-малко от веднъж в седмицата.

Проблеми със сексуалното здраве започнали да имат 32-ма мъже, които са правили поне веднъж в седмицата секс.

Останалите, които водили активен полов живот (поне три пъти в седмицата), са имали едва 16 случая на заболяването.

Учените намерили взаимовръзка между сутрешната ерекция и нейната еректилна дисфункция.

Мъжете, които имат веднъж в седмицата сутрешна ерекция, 2.5 пъти повече рискуват да пострадат от импотентност, от мъжете, които имат по 2 -3 пъти в седмицата сутрешна ерекция.

Еректилната дифсункция е медицински термин, с който се означава неспособността да се достигне и поддържа ерекция по време на нормален полов акт. Нарушението на “оргазъма”, пониженото либидо, са само първите признаци за еректилна дисфункция.

Около половината мъже на възраст от 40 до 70 години имат проблеми с ерекцията.

Обикновено еректилната дисфункция се появява, заради хормонални нарушения или след тежко заболяване (анемия, туберколоза, пневмония), но развитието на дискфунцията е силно повлияно и от приемането на лекарства и алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
сербез кака преди 15 години
Много си зле пиле със секса. Не по веднъж седмично,а по няколко пъти на ден . Дава ти стимул,енергия,хъс . Пък и колкото повече секс-толкова по-дълго брачно съжителство.Незнам защо си въздържател и си пилееш времето-изживей го пълноценно !!! Прави като кака си ,и ще видиш каква е разликата . Ще дойде време и ще си спомниш думите ми.Късмет !!!
24
0
 
3
 
! Отговори
въздържател преди 15 години
Поредните идиотщини! Трябвало да се прави секс поне 1 път седмично. Ами ако няма с кой да се прави? Да не съм си го намерил на пътя та да всяка противна или *** овца!Не им става на тези, които имат психични проблеми или пушат и пият много, защото това е кръвоносна система. Въздържанието няма никаква връзка с ерекцията!
23
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
не съм съгласна
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кой ли е поръчал това" изследване"!?..
21
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Така. Значи нашите прадеди, които са постели и са се въздържали сексуално по 40-50 дни по Великденските пости, по логиката на финските извратеняци трябва да не са имали потомство. Да, ама са имали и то по десетина деца. А тия *** да са чували, че сексуалното пресищане също може да те направи импотентен? Мисля, че имаше филм на тая тема - "Горчива луна" или нещо подобно беше.
20
0
 
0
 
! Отговори
sm преди 15 години
Ромско се мейство се развежда. Питататжената:- защо искате развод?Тя- мойто мъж казва, че съм била импутентна. Ама той не съ вижда чи е нихуентен,ама а!
19
0
 
0
 
! Отговори
kompetenten преди 15 години
Suomi is a Finnish word that most commonly refers to either:Finland or Suomi Finnish language or suomi
18
0
 
0
 
! Отговори
mause преди 15 години
Щом е така спирай да правиш секс... на мене понеже ми се мре млад няма спра... да видим кой колко ще оцелее :)Иначе изследването е леко глупаво... на който не му става няма да прави секс... логично е...
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната глупост тук! За кой ли път?! Напротив, всеки който е чел кундалини /източна теория за задравето/ знае, че това е единственият начин да се живее пълноценно и дълго! Излишъкът на сексуална енергия изтощава - доказателство, ниската продължителност на живот в африканските държави. Прекалено сексуалните индивиди изтощават акумулаторите си преждевременно, защото сексът е разход на енергия.
16
0
 
0
 
! Отговори
x-men преди 15 години
Всъщност финците, за разлика от шведците, както казва ицо стоичков :) се наричат ФИНИ.
15
0
 
0
 
! Отговори
много компетентен преди 15 години
kompetenten, нещо не си наясно. "Фински" е суомалайнен - suomalainen, а Финландия е Suomi - така че си "опресни" компетентните знания...:)Редакцията - такъв град "Тампер" във Финландия няма. Има Тампере (или на шведски Таммерфорс). Двойка по география :)Статията забравя да спомене, че "потентността" на финландците изчезва след първата водка, но при втората се усилва желанието за "сурово месо". Сурово, ама меко...:)
14
0
 
0
 
! Отговори
kompetenten преди 15 години
Т.нар. ФИНСКИ всъщност се нарича СУОМИ
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ей забравиха да споменат ,дали лъскането на бастуна ,рано сутрин не помага за преодоляването на споменатия проблем.
12
0
 
0
 
! Отговори
тъпотия преди 15 години
ама изследването е много гениално, от сорта на въпроса за яйцето и кокошката.Защото, ако на някой не му става ***, много ясно и че по-рядко ще прави секс, а не е почнала *** му да не става, защото не е правил секс.
11
0
 
1
 
! Отговори
hehe преди 15 години
финци, защото са го откраднали от руски сайт сигурно. А "преводачът" е предположил, че има държава Финция :)
10
0
 
2
 
! Отговори
Браво бе, финци! преди 15 години
Финци??? Абе в Днес.бг май работят полуграмотни тийнейджъри, които навремето са спали както в час по граматика, така и в час по география. Нивото на българската журналистика става все по-мизерно с всеки изминат ден. Евала!
9
0
 
1
 
! Отговори
и аз да кажа преди 15 години
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ВИЕ ДА НЕ СТЕ ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА БЕ!!!! ГОЛЯМА НОВИНА, НЯМА ЩО. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ТАКА СТАВА. НАЛИ ЗНАЕДТЕ , АПЕТИТЪТ ИДВА С ЯДЕНЕТО. ТО НЯМА НУЖДА ДА СИ УЧЕН ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА ЗА ДА ЗНАЕШ , ЧЕ СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА. ДА МЕ БЯХТЕ ПИТАЛИ МЕН, АЗ ЩЯХ ДА ВИ КАЖА СЪЩОТО. ДРУГ ПЪТ ДА МЕ ПИТАТЕ МЕН.
8
0
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
mnogo prostashki i negramotno napisano tekstche
7
0
 
0
 
! Отговори
Фин (човек на който преди 15 години
Първо градът се казва Тампере, второ хителите на Финландия се наричат финландци, а езикът им - фински език. Това е така защото в страната шведския е признат за 2-ри държавен език и затова не може да се нарече финландски. Финци там няма. Елементарно е да се направи една проверка за точността на географските имена.
6
0
 
0
 
! Отговори
BLACK преди 15 години
"1000 финци"..... 1000 Ицко Финци ...:)))))) ...много сте забавни понякога (само понякога обаче!)