Голи руси мацки пазят пътищата в Дания

Датските власти възложиха на блондинки по гола гръд да намалят скоростта по пътищата; Идеята може да се въведе и у нас, но само при здрава охрана на голите хубавици
25 ное 2006 14:28,
Голи руси мацки пазят пътищата в Дания
Давай, моето момиче, покажи им, покажи им на тези палавници как трябва да намаляват. Снимка: speedbandits.dk
Датските власти предприеха твърде революционни мерки в стремежа си да повишат безопасността на пътищата в страната, а именно като използват голи руси мацки, съобщава BBC.

Идеята на загрижените органи е да намалят рязко пътните инциденти, като привличат вниманието на шофьорите с разголените хубавици на пътя.

За целта беше пуснат клип (вижте го тук), в който блондинки по гола гръд размахват по улиците знак за ограничение на скоростта до 50 км в час, която е позволената скорост в населените места в страната на Хамлет.

Идеята е видеото да привлече вниманието на младите шофьори, които най-често причиняват катастрофи заради неспазване на ограниченията.
Високата скорост е причина за 25% от всички смъртни случаи на пътя в Дания.

Секси видеото бе прието на нож от феминистките организации.

Инициативата на властите за „Скоростните бандитки“ обаче се приема добре от обществеността, и сайтът, където е качено видеото се радва на бурна популярност.

„Ако искаш да достигнеш до младите хора, трябва да говориш на техния език. Така че, топлес момичетата вършат работа“, Юлия Паули от Датската служба по пътна безопасност.


Според нея целта на кампанията е изпълнила задачата си и 50% от хората, които са гледали рекламата отговарят, че вече смятат бързото каране за опасно и се замислят, когато натискат педала на газта.

На въпроса дали смятат, да включат и раголени мъже, които да показват мускули и голи дупета на жените-шофьори, г-жа Паули отговаря „Може би, ще видим“.

Нищо чудно редом до голите хубавици, датчаните да сложат и снажни руси момъци, и да ограничат пътните нарушения в страната, където в сравнение с България, шофьорите пъплят като мравки.

Малко е спорно дали такава гола кампания ще успее и у нас. Най-малкото до всяко голо момиче ще трябва да има поне по двама-трима охранители от Общинска полиция. Същото ще важи и за голите мъжаги, които вероятно за пет минути ще бъдат заклеймени като долни ...сещате се какво.

Все пак българинът е показал, че е доста толерантен и приема с интерес подобни инициативи. Така че не би било лошо, в името на намаляването на ужасяващата смъртна статистика по нашите пътища, да действаме и с гола младеж по улиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание