Дамската чанта става все по-тежка

Една дамска чанта в момента тежи средно 2,4 кг
14 дек 2007 11:40,
36
Дамската чанта става все по-тежка
Жените носят все по-големи чанти и все по-често през рамо. Снимка: victoriastaten.com
През последните пет години дамската чанта е станала с 38% по-тежка. Вестник The Daily Mail пише, че според данни от изследване, средно дамска чанта сега тежи 2,4 кг, а през следващото десетилетие теглото й ще достигне 3 кг.

Фиона Ламберт от компанията Asda, по чиято поръчка е проведено проучването, каза, че все по-популярни стават големите чанти и жените все по-често ги носят на рамото си, а не в ръка.

Ламберт посочи, че рамото на съвременната жена изпитва такова натоварване, като че жената работи на строеж.

Особено силно женското рамо страда от чанти с дълги дръжки.

Една от причините за по-тежките чанти е, че жените, освен тоалетни принадлежности, все по-често носят със себе си ноутбук и телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Трябва,трябва,и не само на мен...Интернет не е достатъчен!
34
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
макар че аз не виждам полза от тълковен речник, но щом ти трябва :)
33
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Е,пак си прав,но поне една книжка и един тълковен речник...определено от второто имам нужда.По тази тема май стоплихме позиции.Лека нощ,приятелче,нали може така?
32
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
е не е необходимо да мъкне човек с него и книжки, все пак няма нужда да се мъкне половин библиотека, нали?
31
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Не се пали толкова,за това си има учебници,който иска да чете,за да може да пише.Аз имам място в чантата и за книжки освен другите глупости,които ми се налага да нося.Джобовете само не ми стигат...Бъди здрав!
30
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
чували ли сте тази поговорка? същата е и вашата работа... единия не знае да пише, пък се опитва да говори, конкретно дърво може да означава няколко неща в контекста на изречението; но тъй като няма смисъл да си губя времето в вас ще ви оставя в това състояние, а пък следващият път като се подготвите по четене и писане може да заповядате..
29
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
На мен ми е симпатичен,нищо че се заяжда.А за "глупостотворщина" се изисква сериозен талант,той безспорно притежава такъв.На теб какво ти пречи?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стига сте го обсъждали тоя наблюдател, че като нищо тия от сайта ще се вдъхновят от ума му и ще го направят щатен глупостотворец.
27
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Ами що да сторим:вишната си е дърво.Върви му обяснявай че става дума за бонбонче..А,да, сама ще си го кажа:"Не бонбонче,а бонбон,*** краво смотана,мисли !"
26
0
 
0
 
! Отговори
LubZz преди 16 години
Ами да, нямам какво да си прая =) хаха наблюдател много ме радваш днеска .. ии да не разбрах нещо аа разбари относно вишнишка и странното ти изказжане че тя не може да бъде дърво???Айди ще те оставя да си помислиш малко преди да ми отговориш...защото нали знаеш "Бързата работа, срам за майстора" И с най-добри пожелания ти казвам : Мисли преди да говориш за да си спестиш главоболия =) Лека и мека =)
25
0
 
0
 
! Отговори
muj преди 16 години
poive4e ot kolkoto mozuka im:)
24
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
ти пък къде се бъркаш? да не би да нямаш с какво да си играеш, че се пробваш тук?
23
0
 
0
 
! Отговори
LubZz преди 16 години
Хмм наблюдателю, незнам откъде точно наблюдаваш ама май трябва и очила да си купиш =) и за да не почнеш пак да се правиш на много (остро)умен ще поясня-това беше метафора.По същество сега-относно Вишничка-че няма такова дърво - то и животно "кученце" няма ама някой казва ли ти го???....
22
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
няма такова дърво "вишничка" има вишна, вишнап (евентуално), череша и т.н. виж ако мислиш от друга гледна точка вече не знам.... сещай се сама....
21
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Най-накрая позна,наистина съм дърво...
20
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
1. казах ти мисли, кола се разглежда от много места, но ти явно не си запозната с автомобилите и говориш ей така, гащеризон се слага дори само да разглеждаш, айде си облечи бялата ризка и погледни какво представляват маншоните на полуоските...2. за задното джобче, толкова си заблудена, че няма накъде... аз да не съм тъпо парче, че да си седя върху парите?? както казах предполагането не ти е силна страна ориентирай се в друго3. казах че съм използвал, да съм казвал кога за последно съм виждал?? (отново, гледай какво пише)4. казах чети поне какво си писала - цитирам "жената изглежда зле с ..." да си уточнила къде??хайде пробвай пак с опита, че този дори не ме затрудни
19
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
много си противоречиш.Започвам от точка втора :2.Ти сам си написал,че не си ремонтирал,а разглеждал.Извинявай, драги,има съществена разлика между гледането и пипането.Също както е и при жената,нали си експерт...3.За задното джобче,ти се струва най-прикрито и интимно,та затова си къташ там парите,то май е и единствено с копче.Не си писал портмоне или друго.Оптимизация по мъжки...4.Ти не си виждал гащеризон от 15 години,значи моята информация е по-актуална,тъй като наскоро разглеждах каталог за работно облекло.Направи си справка...При новите гащеризони джобовете са минимум шест.5.Същото казах и аз,уточнявам лично да теб: 'включително и жените'6.Ти говориш за жени,които ходят на работа.Извинявай,скъпи,ако говорим за ски,имам мнение и за това,но не си ми го поискал.7.Връщам се на стария си приятелски съвет...Иначе ти благодаря сърдечно,виждам че си и възпитан !?
18
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
ти май скоро си си удряла главата или си спала на течение, че не гледаш какво пишеш.... да те просветля за някой неща. 1 недей да предполагаш, явно не ти е силна страна, така че се ориентирай в друга сфера; 2 преди два поста каза монтьорски гащеризон, логично е за какво се облича, но явно имаш проблем с паметта.. 3 не можах да разбера защо да си обичам задното джобче??? 4 май скоро не си виждала гащеризон, за да това плямпаш някакво евентуално по памет описание...5 хората обличат и дънки, панталони, блузки, якета - алооо огледай се малко навън6 я ми кажи жените като ходят на ски, с токчета ли ходят, или може би с комстюм а?та ето ти един съвет от мен, преди да си правиш илюзиите и опитите да спориш с мен, помисли, ако трябва и предварително си го напиши на едно листче и тогава може би да помислиш, да спориш за неща, за които явно си кон с капаци
17
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
Предполагам,че си имал москвич и понеже нищо не си разбрал,само си го разглеждал,но защо си облякъл гащеризон,не се разбира...Ами хайде да ги изброим заедно джобовете,говорим за активните.Костюм:сако,две острани,едно вътре,отпред горе не го броим, защото не го използваш.Панталонче,две отстрани и едно отзад,което много обичаш...Абсурдно е да си представя,че костюмчето ти има и жилетка.Гащеризонче:две отстрани,едно голямо отпред за лигавник,едно отзад и две отстрани на крачолите,последните две много обичаш.Е,ако имаш й грейка,значи греша.Имам много малък съвет към теб:Жената изглежда зле с ватенка,***,шушони,***,шал и килоти.За да бъдеш обичан,не се меси,понеже няма да се сетиш сам,вземи я попитай от какво има нужда.И после й го подари.И най-добре с цвете и целувка...
16
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
много хубав отговор, само че нищо съществено не каза, ако искаш хайде хвани и преброй къде и колко джоба има преди да говориш глупости.... и за твоя справка гащеризон съм използвал преди повече от 15 години, когато разглеждах устройството на автомобила, но иначе хей вас жените и за шофьори не ви бива.....