Кой иска да е пратка?

Колет от София за Букурещ минава през половин Европа...
17 ное 2009 16:53, Екип на Dnes.bg
49

Виж други галерии »
1

Знаете ли кой е най-краткият път от София до Букурещ

Можете и да живеете със заблуждението, че столицата на Румъния е на горе-долу два светофара от Орлов мост, но това не е така и имаме доказателство.

Нека да проследим пътя на една пратка от София до Букурещ, за чиято доставка са използвани самолетните услуги на DHL.

13 ноември, петък. В 14 часа предаваме пратката в ръцете на служител на компанията, махаме й за сбогом и с тъга в очите й пожелаваме лек и безавариен път, без да подозираме какво я чака.

13 ноември, 22,58 вечерта. Колетът пристига в... Братислава

Не че нещо, нали... то и в Братислава трябва някой да ходи, но когато целта е да се добереш до Букурещ, това е доста екстравагантен избор.

Тъй като обаче пътническото упражнение дотук остава без обяснение, продължаваме нататък.

В 1,03 през нощта колетът вече е в Лайпциг, където прекарва и цялата събота, дай Боже всекиму.

Пътешествието продължава в неделя, когато пратката прави кратко, но аристократично посещение в Бергамо, Италия, а в ранните сутрешни часове в понеделник е изпратена и на воаяж до.... ъ-ъ-ъ-ъ... Атина. (Искаме и ние, егати!!!)

Чак тогава колетът се добира до Букурещ и след тридневно пътуване из 6 държави (някои от които по-хубави от другите) някой си го прибира и историята приключва.

Впоследствие стана ясно, че това си е съвсем нормален начин за придвижване на пратки и при това положение как да не си помечтае човек да е колет, който трябва да пристигне в Австралия...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Chipson преди 14 години
Според мен заяжданията в коментарите са излишни. Мен не би ме интересувало от къде минава пратката, стига действително да стигне на поискания адрес в договорения срок.Мен обаче ме притеснява нещо малко по-различно и имам горчив опит в тази връзка именно с DHL (вероятно е валидно и за други) - отношението към пратките при прехвърляне от полет в полет е трагично и независимо дали сте отбелязали като "много чупливо", в крайна сметка то ще се счупи. В моя случай - лаптоп.
47
0
 
0
 
! Отговори
консултант преди 14 години
Явно не сте и чували за оптимизиране на бизнес процесите! Между другото, още ли забраняват на мъжете, работещи при вас, да си пускат бради и на жените да зачеват?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе вземете си оптимизирайте работата бе отворковци. Заради такива отворковци пратките са ви скъпи и въглеродния двуокис ни залива навред.
45
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Не важно как!Важен е крайния резултат!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Екипът на DHL преди 14 години
Моля за допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0700 17 700.
43
0
 
0
 
! Отговори
Cveti преди 14 години
Az 4akah koleta si 1 mesec, dokato toi e vidql tolkova mnogo- prestoi v supermarket,Madrid,Barcelona,A Coruña,Santiago!Hubavoto e 4e tuk v Ispania kogato podadesh jalba si razmardvat z*******e i si svarshvat rabotata, a v BG trqbva prosto da povishish ton, jalbi ne pomagat...
42
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 14 години
До екипа на DHL От личния ми опит в логистиката не мога да оспоря че пратките се доставят в поетите от фирмата срокове. Интересно ми е само ситуацията с цените, защо например DHL България ми доставя пратка 1 кг. от Лондон до Варна за 280 лева, а DHL Англия за 20 евро ????
41
0
 
0
 
! Отговори
Екипът на DHL преди 14 години
Уважаеми г-н Любомир Леков, Искрено се радваме, че сте доверили пратката си на "Ди Ейч Ел" и че така стриктно следите нейното движение, въпреки факта, че на подписания от Вас договор при подаването на пратката /товарителница/ ясно е отбелязана следната информация:" Подателят приема всички маршрути и отклонения на пратката, включително възможността тя да бъде транспортирана с междинен престой на определени места". Радваме се също така, че сте обърнали внимание на факта, че въпреки, че Вашата пратка е минала през редица различни разпределителни центрове то доставката е била осъществена за един работен ден /подадена е в петък в 14:45 и е доставена в понеделник в 11:58/. Моля не се колебайте да превърнете мечтата си в реалност, свържете се с нас и ние ще Ви докажем, че качествата на предлаганите от нас услуги могат да надскочат Вашето въображение. Оставаме на Вашите услуги.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
P.P.S:Ако ще си мерим *** по приложна оптимизация съм готов да почваме, щото те със задачките за отрезки не свършва materi[ta.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до Българинът от "Анонимния отворко"Taha, Operations Research, 8th EditionCase studies: DHL schedulingP.S.: Не виждам твоят ник Българинът какво повече казва за теб отколкото Анонимен?
38
0
 
0
 
! Отговори
do ц преди 14 години
"Със EMS отива директно !!! "като имат 5 пратки , много ясно, ***
37
1
 
1
 
! Отговори
DHL преди 14 години
Аз работя в DHL, статията е супер тенденциозна, защо са взели пратка изпратена в петак, защото събота и неделя не се доставят пратки. Пътят ще е същия, ако я изпратите в понеделник, но ще пристигне във вторник. DHL обслужва всяка точка на света, знаете ли колко самолети са нужни за директни полети, много некомпетенто и глупаво от страна на dnes.bg
36
0
 
0
 
! Отговори
Бъларинът преди 14 години
1. Задачата за търговския пътник е оптимизационна задача2. Решението на задачата дава оптимално решение, нито най-евтино, нито най-кратко, а компромис между дветеP.S. Материята наистина изисква познания по математика, а не да си чувал за оптимизация, нещо за задача за разкрой да ни кажеш?P.P.S. Аман от анонимни отворковци, които са чували за нещо, но не знаят нищо
35
0
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 14 години
хаххаха доста се посмях и аз на темата. А щях да попитам как е изчислен пътя, помислих си с GPS в пратката ама ...едва ли .. :) май просто са видели след това разписанието в сайта им на тея DHL :P
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Автора на великата драсканица нагоре да направи следното:1. Да прочете малко за the Traveling Salesman problem2. Да се опита поне малко да разбере от тази задача и нейното решение.P.S. Материята изисква познания по математика...P.P.S. Аман от драскачи
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zna4i az 6te si izprazvam mehura predi polet, za da pestq samoletno gorivo, a te 6te razhojdat razni pratki mnogokratno pove4e ot neobhodimoto.
32
0
 
0
 
! Отговори
Аз ли бях тогава?... преди 14 години
Съгласна съм с мнението, че е въпрос на логистика, но и с това че статията е весело написана.. :))) И то, според мен, от Красимира Хаджииванова, която има уникален стил и на която съм голям фен ( мисля че е много забавна и интелигентна) Поздравления :)))
31
0
 
0
 
! Отговори
миналото е прекрасно преди 14 години
затова на DHL услутите са най-скъпи.Добре че не са само те както беше при хубавия комунизъм-само "българска поща"
30
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Izpolzvah uslugite na UPS i ot italiq do Sofia BG mu otne okolo 5 rabotni dni. Prez koeto vreme obikoli CQLOTO AMA CQLOTO ES
29
0
 
0
 
! Отговори
Сър Гей преди 14 години
до баба ДойкаЕкипа на dnes.bg, под логото на баба Дойка ли се криете ?!!??Успявате да ме развеселите, неотразими сте .... ;)))