Хомеопатията – праведен лек за хомосексуалността!?

Разработката е дело на германски свещеници
Обновена: 6 юни 2011 15:06 | 6 юни 2011 13:17,
138
Хомеопатията – праведен лек за хомосексуалността!?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Асоциацията на германските медици католици предложи хомеопатично лечение на хомосексуалността и изправи на бойна нога гей общността в страната, съобщи "Кориере дела сера".

В обширна статия под заглавие "Хомеопатията срещу хомосексуалността", публикувана в онлайн изданието "Телеполис", немските лекари със силни религиозни вярвания обясняват как са разработили терапия, която да помогне на гейовете да променят своите сексуални наклонности.

Лечебната програма може да бъде купена директно от уебсайта на докторите католици.

Те подчертават, че хомосексуалността не е болест в истинския смисъл на думата, но че серия от терапии могат да преборят тази наклонност. В този микс са включени хомеопатично лечение, психотерапия и религиозни съвети.

Най-спорни са хомеопатичните глобули, предписвани от асоциацията, които съдържат предимно захар и би трябвало да се справят с "другостта" на желаещите да се преориентират гейове.

"Ние знаем, че много хора с хомосексуални наклонности са подложени на страдания и изпадат в затруднено положение, казва проф.Геро Винкелман, директор на асоциацията на немските лекари католици. Ако някой е нещастен, болен и се чувства в затруднено положение, ние можем да му помогнем!".

Още по темата
Винкелман твърди, че инициативата на неговото дружество няма за цел да нарани достойнството на германските гейове, нито да ги подлага на натиск.

Но асоциацията искала да напомни на заинтересованите, че съществуват много съвременни медицински факти, които потвърждават тезата, че хомосексуалността може да бъде излекувана.

Професорът цитира изследвания по психотерапия, учението на Светата църква и разработките на бащата на хомеопатията Самюел Ханеман. В сайта е публикувано и свидетелството на "излекуван" гей, който благодари на асоциацията.

Публикацията на немските лекари католици вбеси гей-общността в Германия. Тя обвини тази част от гилдията в
хомофобия и уточни, че сексуалната ориентация се изразява още от детството.

Тя не може да бъде лекувана, а препоръчваните "терапии" се възползват от несигурността на младите гейове и техните семейства. Новото "лечение" връщало немското общество повече от век назад, допълва още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
8
 
33
 
! Отговори
Яне и Серго преди 12 години
Тези двамата дали ще пожелаят да се излекуват?Страхувам се, че нищо не може да им помогне -- те са си ***- де -- сти по душа
122
10
 
38
 
! Отговори
Avok преди 12 години
1. Хомеопатията е лечение със самовнушение, нищо повече. Самувнешението понякога помага, но не виждам защо трябва да плащаш за него.2. Хомосексуализма е естествено явление, съществува в природата в огромни размери и дори при някои видове е необходим за оцеляването.3. Ако бях гей и това ми пречеше, бих се опитал да се "оправя". Има хора на които им харесва, всеки е свободен да прави, каквото прецени, че е най-добре за него.
121
8
 
33
 
! Отговори
jj преди 12 години
Re: глупостиСексуалността се създава много преди тийнейджърските години...
120
10
 
36
 
! Отговори
Глупости преди 12 години
И хомеопатията и хомосексуализмът са големи идиотщини, които стават все по-популярни заради текущата мода в обществото. Сексуалната ориентация не се изразява, а се създава и то в тинейджърските години.
119
8
 
35
 
! Отговори
Камю преди 12 години
За жалост масово практикуват хомеопати, които са малко запознати с принципите и философията на тази медицина. Малцина са онези, които наистина имат познанието и умението да я прилагат правилно според законите и принципите положени от Големите Мастери, но това е друга тема.
118
8
 
32
 
! Отговори
Камю преди 12 години
Второ, в хомеопатията се прилагат лекарствени препарати като майчините тинктури, тоест тук концентрацията на веществото не се подлага на съмнение. Всяка субстанция сама по себе си е лекарство, това което я прави хомеопатично или алопатично лекарство е принципа, според който се прилага! Така, че хомеопатията необосновано се приема за "безвредна", "плацебо",т.н.
117
8
 
33
 
! Отговори
Камю преди 12 години
Една от масово разпространените заблудие, че хомеопатията използва лекарствени препарати, които за претърпели разтваряне и разреждане до степен, където не съществуват молекули на изходното вещество. Това е така и не точно така! Първо, да това е така и без да се впускам в допълнителни подробности само ще кажа, че ако се подлага на съмнение ефикаснстта на едно лекарство приготвено по този начин, то на тази логика би трябвало да отречем и квантовата физика...
116
9
 
33
 
! Отговори
Камю преди 12 години
Субективните коментари и мнения са абсолютно право на коментаторите и въпреки това ефикасността на хомеопатията е неоспорим факт, доказан в клиничната практика за последните близо 250 години. Интересното е, че хората, които много категорично и насървено хулят хомеопатията, всъщност нямат и бегла представа какво представлява тази медицинска система, а явно и много незначителният учен от Бристол включая.
115
10
 
36
 
! Отговори
Stomy преди 12 години
Glupaci -ne mojahte li da razberete,che homeopatiata lekuva mnogo dobre,a tezi deto triabva da si prodavat drugite lekarstva ia pliuiat ,zashtoto shte im brakne v djoba.Nevejite sa ostanalite protivnici.No shtom iskate da se trovite vie i decata si- piite si antibioticite i drugite gadosti...ha,ha,ha,ha
114
11
 
35
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Безвредна и с много съмнителни качества. До този извод обикновено се стига по много болезнен начин. Дано не ти се случи, защото мога да те запозная веднага с два конкретни примера по темата.... и то получили се при уж "мастити" хомеопати.Както казва един познат... много незначителен учен от Бристолския университет: Хомеопатията е като да разтвориш кофа аспирин в морето и да пиеш по лъжичка всеки ден чакайки да ти мине ;)
113
8
 
36
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 116Не е въпрос на верване, а на резултати! А вашите резултати са само финансови...
112
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
понжен ток със съответното повишено напрежение и разбира се, по пет пъти на ден и така дванадесет месеца, със сигурност ще оправи всеки един *** било то нов, стар, начинаещ или утвърден. пожелавам приятно прекарване на всички ГеЙЗъРи. тези физческите доста нарастнаха като бройка, ама с това революционно лечение ще им се помогне да намерят себе си, но какво щ правим с тези дето са такива еднополви дупелюбци по душа. там вече проблемът е доста сериозен.
111
10
 
35
 
! Отговори
ДО 117 преди 12 години
ЗАБРАВЯШ ЗА ЛИЗБИЙКИТЕ И ТЕ СА ХОМО-УВЕЛИЧАВАТ СЕ И ТЕ ,И ТОГАВА КАКВО-?БЕЛЯ.НАМАЛЯВА ОБЩАТА БРОЙКА НОРМАЛНИ ЖЕНИ -ЗА ТЕБЕ ,ЗА МЕНЕ И ТАКА НАТАТЪК,КАКТО И ОБРАТНОТО - ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НОРМАЛНИТЕ ЖЕНИ .
110
16
 
38
 
! Отговори
:) преди 12 години
Аз подкрепям ***! Нека има повече ***! Колкото повече *** толкова повече свободни жени за мене. :)
109
14
 
39
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
ХомеопаТкията е НЕСЪВМЕСТИМА с медицината!!! НЕ ВЯРВАЙТЕ В ГЛУПОСТИ!!!!!
108
9
 
34
 
! Отговори
SILANCE преди 12 години
115,нищо,което се практикува едностранчиво,не е безвредно.Най-малкото,защото нарушава равновесието.А като чета съжденията на публиката от последната страница,доста поразии ще има след изпълнението на рекламния Ви лозунг ...Единственото,което много дразни в тези индивиди,е,че настояват,че са различни по всякакви шумни и досадни начини.Винаги се сещам за претенциите на *** в такива случаи.Не ми пука каква е сексуалната ориентация на Елтън Джон и каква беше на Фреди Меркюри /бисексуален/!
107
11
 
41
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
От 2 години лекувам детето си изцяло с класическа хомеопатия.Първо нашият хомеопат излекува хроничната екзема,а покъсно се появиха и острите заболявания като бронхити,пневмонии,ангини.Невероятно е как 5 мин след приема на съответното хомеопатично лекарство бронхиалният пристъп се овладява,но е факт.Става въпрос за 2 годишно дете,на което не можеш да му внушиш-излекувай се с тия капки.Не отричайте хомепатията,това емедицина още от времето на Хипократ,тя е ефективна и безвредна.
106
9
 
40
 
! Отговори
Анна преди 12 години
Несериозно...така се насочва омразата на хората към хомосексуалистите и към хомеопатите ! Нашата православна религия ( която ние така добре не познаваме,но обичаме да коменираме !) казва : " не съди грешника,а греха !" и "който е безгрешен той да хвърли камък..." Ние може би не сме хомо-,но чисти ли сме от други грехове ? А за хомеопатията искам да кажа,че е велика наука,но комерисализираното медицинско съсловие,подчинено на господството на фармацевтичните компаний не може да я оцени !
105
13
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хомеопатия срещу хомосексуалност, или с други думи - лекарства които не лекуват нищо (хомеопатични) срещу нещо което не е болест и не се лекува...Типично по църковен обичай...
104
13
 
38
 
! Отговори
sancho преди 12 години
Пожелавам на всички да не губят надежда - все някой ден ще открият лек и за тяхната болест.