Нощните птици трупат парици

Ранобудните били по-добре в училище, но с по-ниски доходи
Обновена: 25 мар 2013 21:52 | 25 мар 2013 21:51, Красимир Ангелов
19
Нощните птици трупат парици
Работещите до късно печелят повече пари. Снимка: Reuters

Хората, които си лягат много късно вечер, печелят значително повече пари от останалите, установи проучване на испански учени, цитирано от британския "Дейли мейл".

Ранобудниците се представяли по-добре в училище и в университета, но на по-късен етап от живота "нощните птици" ги превъзхождали в работна среда. Лягащите късно били по-здрави, по-заможни и по-умни от останалите, смятат учените.

Ставащите късно притежавали интелигентността, свързана с престижните професии и по-доброто заплащане. Ранобудниците показвали по-добри резултати на изпити, защото сутрешната учебна програма не била пригодена за лягащите късно и те губели в конкуренцията на този етап от живота.

"Совите" обаче показали значително по-добри резултати в решаването на проблемите - един от важните показатели за общия интелект. Те проявили по-добри възможности в концептуалното и аналитичното мислене. А тези умения са неразривно свързани с иновативното мислене, с по-престижните професии и съответно с по-доброто заплащане, отчитат експертите.

Според специалистите "нощните птици" са по-екстровертни и креативни, това са поети, художници и изобретатели, докато ранобудниците са хора практични, от които стават чудесни държавни служители и счетоводители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: нощни птици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Ако влезнеш в матрицата и успееш да спазваш правилата също можеш да си докарваш добри пари.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Училището ти дава базисни познания, но иначе те вкарва в матрицата. Наскоро се срещнахме класа и беше много смешно- тези със среден успех бяха уредили живота си много добре. Повечето от отличниците се бяха слели с масата и някои дори в момента нямаха работа. Не съм ги питал кой кога става и ляга.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хората, които си лягат много късно вечер, печелят значително повече пари от останалите, установи проучване на испански учени, цитирано от британския "Дейли мейл"."Льольовци. Хората които печелят повече, стоят до късно вечерта. Останалите си налягат парцалите, защото и пари няма, а и на сутринта ще трябва да работят за някоя нощна птица с махмурлук.
12
0
 
11
 
! Отговори
махленска клюкарка преди 11 години
Ей, Австралия(Сидни), къде се изгуби,бе, човек. Страшна скука беше без теб. Как са плажовете , яхтите, акциите? Сигурно сега покрай Кипър си направил поне 100 милиона! Мажи плажно мляко и не прекалявай със сърфа!
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Училището създава работници. Работниците си имат работно време. Стават рано, за да ходят на работа. Така е устроен света. Има лидери, има и подчинени - така както сред кучетата има булдози има и болонки.
10
1
 
23
 
! Отговори
мангоджери преди 11 години
Какви художници, артисти .... изобретатели, вижте кучките, те всички са нощни птици (сови), спят до късно, живеят добре ....., само че винаги за сметка на чучулигите (ранобудниците)
9
6
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Аз често правя кинти до към 2 часа защото сега са бурни времената за биснеса, но какво да правя то е на периоди. За съжаление напоследък дори нямам време да ви гледам какви снимки качвате на неправилно спрели коли. Но като се поосвободя ще ви направя едно показно клипче от Сидни
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статията е много точна !Има и художници които рисуват сутрин но са по скоро изклучения.Хората от заводите стават в 4,30 и определено са като роботи съответно по-прости.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно испанските учени са от ранобудниците
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може би.. ""Совите" обаче показали значително по-добри резултати в решаването на проблемите... проявили по-добри възможности в концептуалното и аналитичното мислене. " Може просто да не са си увредили мисленето в училище - ако са проспивали учебните занимания чисто технически са лишили учителите от възможността да им промият мозъците, от което мисленето им е останало до някъде автентично (концептуално и аналитично) и необременено от условности, което е по-функционално при решаване на проблеми.
5
9
 
17
 
! Отговори
и аз преди 11 години
И аз съм нощна птица, нямам 30 г., асистент в катедра в бг университет, занимавам се активно с научна работа, месечното възнаграждение е 5-цифрено... като за българия става. Вярно че бях 4каджия в училище, просто щото до обяд нищо не ми се правеше, цялата работа сега си я върша вечер/нощем, може и да има нещо вярно :D
4
8
 
22
 
! Отговори
Paco преди 11 години
Вярно, всичките ми познати които бяха ранобудни и със 6-ци сега са някъде на заплатка. А пък аз и двама трима където ни викаха аутсайдерите, щото все закъснявахме и вършехме глупости, сега всеки има бизнес и сме доста добре финансово....
3
18
 
20
 
! Отговори
ГЛУПОСТ преди 11 години
Най-голямата глупост която бях чел от много време .
2
2
 
14
 
! Отговори
dkkw преди 11 години
абе я си лягай!
1
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е някакво глупаво изследване, което изобщо не е вярно :-).Познавам доста хора, които са нощни птици понеже нямат работа и няма за какво да стават сутрин рано. Точно хората които изкарват повече пари не са нощни птици, защото след цял ден напрежение вечер какво ще стоиш до късно.. Освен това живота се случва през деня :)