Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго

Това се дължи на генетични мутации
Обновена: 24 мар 2014 22:24 | 24 мар 2014 22:23,
34
Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго
Снимка: Reuters

Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго, установи австрийско проучване, цитирано от в. "Дейли експрес".

Генетичните мутации, които настъпват при по-възрастния родител, в чести случаи причиняват шизофрения. Сега се оказва, че подобно отрицателно натрупване, може да засегне и външния вид на потомството, създадено от по-възрастни бащи.

Екипът на д-р Мартин Фидер от университета във Виена показал на 6 мъже и жени снимки на 4018 мъже и 4 416 жени. Те трябвало да дадат оценка за атрактивността на заснетите обекти. Било установено, че по правило децата на възрастни бащи получавали много по-ниско оценки. Потомците на младите татковци били с 10 на сто по-красиви, от тези на възрастните.

Една майка предава на потомството си около 15 генетични мутации, независимо от възрастта си. При мъжете нещата не стоят така. При тях клетките, които произвеждат сперматозоиди, губят способността си точно да копират ДНК-то на човека и се получаватгрешки при предаването му в наследство.

Според д-р Фидер на всеки 16 години броят на мутациите се удвоява при мъжете. При мъже на 25 години са характерни около 25 мутации. На 40-годишна възраст техният брой достига 65 и ефектът от това се предава в потомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
жената е ***
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази статия е за слабоумни жени написана от също толкова слабоумни жени в жълто списание предназначено за четиво през паузата между турските сериали и Море от любов
27
2
 
4
 
! Отговори
До чехльо 26 преди 10 години
Ами като ти е такава средата, 26, кой ти е крив?Едва ли някой тук се съмнява, че около *** като теб наистина има цяла "империя" от свръхгрижовна мама, лели, комшийки-мамини приятелки, каки, стрини, вуйни и така нататък, които те пазят от евентуални гаджета или, не дай Боже, съпруга, дето не е от тяхната черга! Те държат да ти намерят някоя, която е тяхно копие - "нагла, заядлива, сива, намусена, ... тщестлавна, неука", фенка на *** сериали и врещяща по улиците. Та да сте си лика-прилика!:)
26
0
 
5
 
! Отговори
допълнение преди 10 години
А да сте чували ,че са много по-умни,интелигентни,здрави,добри и човечни Марийче,май не сте се поинтересували повечко за човешката природа и нейните баланси.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
знащи моето ще бъде дълголетен грозник !
24
4
 
1
 
! Отговори
ккк преди 10 години
До Запасенспокойно можеш да отлетиш до ***, та да му полижеш топките на воля...
23
8
 
18
 
! Отговори
империята отвръща... преди 10 години
До Паникьосани мъжлетаа пък българката е отвратителна жена, нагла, заядлива, погрозняваща, сива, намусена , нацупена, мрънкаща за пари, неработеща, с майчинство най- дългото в ЕС и пак недоволна, хигиена нулева или с наченки, висяща по кафенета, тщеславна, неука, мързелива, гледаща гламави тв предавания, ужасно суетна , лоша, биеща децата си, врещи по улиците като слабоумна...и така до 101 страница!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредните глупости, аз като знам австрийците какви са красавци и не съм изненадан
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес е Благовещение.Честит празник на всички жени.
20
8
 
12
 
! Отговори
Паникьосани мъжлета преди 10 години
Не само да прочетат коментарите, но и да пресметнат по колко плюсове и минуси са писали. Типични реакции на мъже в критическа възраст и на мъжлета мамини синчета, отчаяни и паникьосани, защото вече са разбрали, че маминка не е вечна, не може да им осигури всички блага, които им се искат. В такива случаи първосигналната реакция на паникьосания е да отрича очевидното.
19
8
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
" Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго "Кой какво иска? Да живее по-дълго или да е по-хубав?Много е вероятно повечето хора да искат да са по-грозни, но да живеят по-дълго, така че млади бъдещи майки, бегом при по-възрастните мъже!
18
9
 
27
 
! Отговори
жена преди 10 години
Абе смеете се, но възрастта на бащата също е от голямо значение при зачеване. През последните години се направиха сериозни изследвания за връзката между състояния като шизофрения, аутизъм, различни аномалии и т.н. с късната възраст при бащите. Така, че, мъже, не се заблуждавайте, че можете до късна възраст. За "моженете" - сигурно можете, но и качеството на материала е важно.
17
13
 
21
 
! Отговори
Скъпи бг-мачовци, преди 10 години
Миналата година випускът на сестра ми се събра - да се видят. Това беше годината, в която всички те навършиха 40 г. И познайте кои се оказаха по-скапани? Момчетата - някогашните хубави юноши са станали чички-шкембелии, пооплешивяли, отпуснати. Жените, почти всички, са мадами и половина. Внимателно огледах снимките и слушах коментарите на сестра си и приятелките й.Така че, прочетете още веднъж какво сте писали по-долу и си направете извода с какви илюзии живеете, колко сте уязвими и лесно раними
16
3
 
18
 
! Отговори
пю преди 10 години
по голяма простотия не можахте ли да измислите
15
2
 
28
 
! Отговори
льжата преди 10 години
Попитайте майките им дали са им грозни децата.
14
0
 
22
 
! Отговори
pl преди 10 години
А във фейсбук какви грозни същества има... нямам думи. И обсебените им *** родители не спират да ги снимат и показват... на всичкото отгоре ЧИСТО ГОЛИ!
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Запасен/16Че кой пък те е спрял в твоя път към Русия ? Досвидания, товарищ, идите бьiстрее !
12
8
 
22
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Да живее ЕС с неговите съвременни ценности: трети пол, привилегии за гейовете и лесбийките, еднополовите бракове и официалното кръвосмешение! Ще цъфнете и вържете!Само че, както каза Путин : "Европа измира, а имиграцията не е в състояние да попълни липсите, защото Европа не може да асимилира толкова много нови хора и да ги приобщи към ценностите си. ЗАтова позволете ни (за Русия става въпрос - б.а.) да вървим по път, избран от нас самите. Ви еси вървете по вашия, щов така искате!"
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха като австрийски кочияши хахахахахахбаси сравнението":D
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде бе??? Тея немски грозни животни да не би да са много красиви,жените им едри като австрийски кочияши и се женят с близки родствени връзки...