Убиха с тор миди окупатори

Застрашавали екосистемата на езеро
4 юни 2014 15:34,
3
Убиха с тор миди окупатори
Снимка: Reuters

Канадски учени успяха да унищожат зеброви миди, които са особено инвазивен вид сладководни мекотели, като разпръснаха течна тор в езеро, съобщи Франс прес.

"Експериментът в езерото Уинипег в централната част на страната бе успешен", увериха учените. Унищожаването на всички миди бе потвърдено 9 дни след наторяването, се казва в комюнике на властите в провинция Манитоба.

Зебровите миди, които се срещат главно в Източна Европа и Близкия изток, за пръв път били открити в езерото Уинипег миналата година.

"Трябваше да се действа незабавно, преди да са се разпространили и да са застрашили екосистемата в езерото Манитоба", поясниха експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мидитормекотели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето така човешкият вид решава проблеми - за да "убият" нахалните миди, слагат химикал и убиват мидите. След това установяват, че не са останали и никакви други обитатели в езерото, защото това е една екосистема, химикалите не действат само на една част от нея. Обаче човекът, за стоте години, през които използва отровни химични продукти, все още не се е научил, че те действат на всичко живо и морят наред
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде е дружеството за защита правата на мидите,а!?Убийци долни!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що ги трепете бе берете и яжте.Ако говорят за това дет е на снимката де.