Китайци осъдиха сина си, не искал да ходи на работа

"Детето" е на 29 години
5 авг 2014 17:05,
24
Китайци осъдиха сина си, не искал да ходи на работа
Снимка: Reuters

Възрастна китайска двойка се наложи да съди сина си, за да го накара да си намери работа, пише Одитисентръл. 29-годишният Сю Цин никога през живота си не е работил, защото твърди, че да работиш е скучно.

Сю Цин избрал комфортния живот в дома на родителите си, където всички негови нужди са задоволявани. Ситуацията обаче излязла извън контрол, когато момчето довело приятелката си в дома и се наложило родителите му да се грижат и за нея.

Всичко започнало доста по-рано. Сю Цин напуснал университета, преди да го завърши и въпреки очакванията отказал да започне работа. Майка му му готвила и чистила, а той се държал като типичния разглезен син. Всекидневието на момчето минавало в спане, ядене и сърфиране в интернет.

Скоро обаче Сю Цин си намерил половинка в интернет – също безработна. Двамата бързо си паснали. Само след месец момичето се нанесло в дома. Това било последната капка, изчерпала търпението. Родителите на момчето поставили ултиматум – или си намират работа, или напускат дома им.

Влюбената двойка обаче не се впечатлила от условията. Това принудило родителите на Сю Цин да се обърнат към съда. Решението на Темида било еднозначно: родителите не са длъжни да се грижат за пълнолетен човек.

Решението на съда не впечатлило Сю Цин и приятелката му и в продължение на 60 дни те продължили да живеят при спечелилите делото родители.

Така родителите били принудени да се обърнат за втори път към съда. Те искали съдебен изпълнител да изкара принудително Сю Цин и приятелката му от дома им.

Историята бързо обикаля китайските медии, които коментират, че случаят е пряк ефект от модела на едно дете в семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хихихи и аз съм нака ама съм на 40 .Да не съм *** да работя и то за без пари на разни ***.Само леж почесване и порно това е живота хихихи
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България ромите масово отказват да работят, правят секс и раждат по 10 деца заради помощите.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да го пратят в Северна Корея на стаж. Там се спи когато Ким каже, останалото време се прекарва на тръстиката.
12
1
 
26
 
! Отговори
Манго 1 преди 9 години
Аз пък работим от 5 годишени тай цял живот! Пу пруфесиа съм получвател на социални помущи а в свободното си времи бирем жилязу, жица, и какот друго намерим. Да живей димокрациата и ивроепейскиа съюс.......двамата с Айшето прибираме изкарваме 2000 леа на месиц от помощи, бране и просията на ***. Ний сми новата средна класа на ***. Някой роднини пък разпраят и се фалят че на запад си докарвали по 3-4000 евра....
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално.Китай отдавна е капиталистическа страна, просто тяхната партия остана една и не се преименува. Иначе закачат портрети на Мао и Маркс, ама туй е чиста суета.
10
1
 
17
 
! Отговори
Гринч преди 9 години
до 6-ти: Не че нещо, но мойта практика показва, че различно мислещите, в което и да е общество са бързо маргинализирани, защото застрашават "системата", а идеите им биват откраднати. Всеки мери успеха по различен начин, защото може да имаш най-гениалните идеи на света, но ако не можеш да ги реализираш си никой. Рискът също е субективно нещо, даже по дефиниция Българина рискува повече, защото няма резервен план поради ред причини. Трябва да имаш гръб за да рискуваш. Как се прави гръб в тази среда
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой им е виновен,че са отгледали и мързеливи търтеи?
8
6
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
6, ти да не си на Бисеров сина или на оня 6-так сина му, на 24 жилищен инвеститор?В Бълграия с идея щял да успее :)Ахаха успех!!
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Елемагдреме ми кой визираш
6
16
 
30
 
! Отговори
До Елемаг преди 9 години
С работа няма как да забогатееш. Забогатяват тези с идеите. Говорим за модерния свят и не ми казвай, че България е далеч от него. Ако си некадърник и си като кон с капаци, т.е учи-работи-размножи се и живей, то тогава няма как и да успееш. Независимо дали си тук или в друга държава, нямаш ли различно мислене, идеи и предприемачески дух, съчетани с това да рискуваш, то ти ще си останеш един от стадото, един хленчещ никаквец!
5
9
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
До 4,да съм визирал мене,хлапе???
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Елемагче къде си тръгнал да се жениш с 300 лева бе
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че то в китай май е забранено да си безработен -противоречи на партийните принципи
2
8
 
39
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Интересния,какво ще са препълнени бе?Излез с 300 лв гледай жена и дете!!!Ако си пряк наследник на фотоволтаична централа обаче, е друго!!!Почаваш д апишеш колко си успял и как другите били мързеливи!!Ще ти намеря на момента 20 момчета от 19 до 28 години,детои си скъсват *** за едното нищо в тая клоака!!!
1
3
 
46
 
! Отговори
Интересно преди 9 години
Тука ако почнат да си съдят "децата", то съдилищата ни ще са препълнени с такива дела...