Малко коте оцеля след разходка в автомобилен двигател

Шофьорът е изминал 6.5 км, преди да разбере за своя пухкав спътник
8 авг 2014 12:51,
5
Малко коте оцеля след разходка в автомобилен двигател
Снимка: Архив Reuters

Лъки e най-късметлийското коте във Великобритания. То е оцеляло след разходка в автомобилен двигател, пише в. "Дейли експрес".

Историята на късметлийчето разказва Стивън Голдстроу - човекът, под капака на чието возило по случайност се вмъкнал неочакваният космат пътник.

Мъжът пътувал с автомобила си към близък парк, където разхождал кучето си Каси, и бил изминал 6,5 километра, когато чул странен шум.

55-годишният Голдстроу отбил возилото встрани от пътя, за да провери откъде идва звукът. Мъжът останал шокиран, когато вдигнал капака и видял насреща си вцепененото коте на видима възраст около 9 седмици, свито сред чарковете на двигателя.

Стивън Голдстроу допълва, че няма представа как котето се е озовало в автомобила му, нито как е останало невредимо.

"Казват, че котките имат девет живота. Изглежда Лъки - име, което напълно му подхожда заради късметлийското оцеляване, е използвал един от тях", радва се състрадателният мъж.

Голдстроу е нахранил и напоил Лъки у дома, но тъй като кучето му Каси не е приятелски настроено към котки, малкият космат късметлия е бил приютен от добросърдечна съседка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Стивън Голдстроу допълва, че няма представа как котето се е озовало в автомобила му,"По същия начин, по който някоя улична котка си е начесала ноктите на изолацията на капака на колата ми.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май само на автора не му се е случвало такова нещо. Котките търсят топло и редовно се завират я под капака, я на ауспуха на колата.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне три такива съм ги вадил преди време.Един съсед беше докарал с трабант навремето една котка от Шумен до Варна.
1
1
 
17
 
! Отговори
Oги преди 9 години
Голяма сензация, няма що?! Същото се случи и в София, едно коте се беше завряло при мотора на Volvo X90 и човека го беше забелязал вече , като трагнал да паркира пред офиса си на Бизнес парка в Младост 4, идвайки от кв."Иван Вазов", а това е повече от 6 км! Но наште медии такива неща не ги смятат за сензация, а после преписват от чужди медии.