Най-новият моден писък - селфи в 3D

Чрез компютър може да се направи триизмерен пластмасов бюст на желаещия
25 авг 2014 12:16,
6
Най-новият моден писък - селфи в 3D
Снимка: Архив Reuters

Най-интересната иновация в модата на селфито е автопортрет, който чрез компютър прави малко триизмерно пластмасово бюстче на желаещия, пише в. "Дейли мейл".

Но вместо да се заснеме със смартфона, мераклията за обемното селфи трябва да се подложи на ръчен скенер - устройство, приличащо на правоъгълна ръкохватка. С него се запечатват контурите на субекта в ЗD. Получената информация се подава на компютър, който от своя страна задейства триизмерен принтер. Цената на 3D фигурката е 50 британски лири.

За разлика от традиционното селфи, което става за миг, "статуйното" отнема много повече време - цели 10 часа. Но чакането си струва. Полученото 12-сантиметрово бюстче, изобразяващо лицето и раменете на сканирания човек, се отличава с невероятен реализъм.

Разработката е дело на компанията на известния британски милионер и предприемач от гръцки произход Тео Пафитис. Сканиращото устройство и принтерът се предлагат в "Райман", веригата канцеларски магазини на бизнесмена.

Тео Пафитис нашумя във Великобритания освен с богатството си и с участието си в телевизионната поредица за иновации и предприемачество на Би Би Си " Dragons Den". Той осъзнава, че принтирането на неговите "сканирани" селфита засега е бавно, но това няма да продължи дълго.

"В началото и паметта на компютрите беше незначителна, но с времето се разви експоненциално", коментира Пафитис. Фирмата "Райман" пуска на пазара персоналните си 3D принтери следващия месец на цена от 839 британски лири.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Генчо 88 преди 9 години
СЕЛФИ :Вижте ме къде ме закараха, вижте ме на каква почивка съм, вижте ме каква кола карам, вижте ме в какъв бар ме заведе, вижте ме какви дрехи ми купиха .Реклама на добре смучеща безмозъчна жена .А едно време хората се хвалиха какво са построили, какво са ремонтирали, колко са излекували, какво са изобретили и ги уважаваха .Явно идва времето описано в книгата "МАШИНА НА ВРЕМЕТО" от Хърбърт Уелс .Онези хилави човечета разхождащи се по повърхността на Земята само ядящи и размножаващи се .
2
2
 
4
 
! Отговори
Rado преди 9 години
Днес го преместих поне 20 пъти. Сега пак ще го преместя в другия крачол.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези пак са назад! Аз например си направих "селфи", направо в 5D формат с плисъка на вълните и вятъра, само че телефона падна в морето!