Да пробваш ковчег, преди да умреш

Японци проверяват как ще изглеждат като мъртъвци
28 авг 2014 16:36,
10
Да пробваш ковчег, преди да умреш
Снимка: Miako Ichikawa

Да легнеш в ковчег, докато все още си жив, би било много неприятно изживяване. Но на японците явно много им харесва!

Те дори имат фестивал "Опитай, преди да умреш", на който посетителите могат да легнат в ковчези, да пробват погребално облекло и дори могат да бъдат гримирани като мъртъвци, пише "Одитисентрал".

Уникалният фестивал е станал много популярен през последните години. Изглежда, че хората не смятат за лош късмет да се престорят на мъртъвци.

Участниците могат да изберат погребалните си дрехи, да легнат в ковчег, обсипан с цветя, и да се снимат. По този начин те ще знаят точно как ще изглеждат, когато умрат. Те също могат да бъдат гримирани така, че да изглеждат мъртвешки бледни. Който иска, може да бъде завит в бели одеяла и присъстващите да затворят капака на ковчега.

На фестивала има и мъже, и жени. Тази година в Токио са се събрали над 5000 посетители. В Япония е много модерно и човек сам да организира погребението си. Много от дизайнерите на ковчези правят каталози, по които хората могат да си избират сами.

Японците не са единствените, които лягат в ковчези, преди да е настъпила смъртта им. В Китай се използва психотерапия, с която пациентите се "прераждат", като стоят затворени в ковчег за няколко минути. Същото нещо се случва и в Украйна - производител на ковчези кани хора да легнат и да "пробват" живота в отвъдното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...щото пък има някакво значение като вече си умрял.
6
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ЕДВА ЛИ ИМА НЯКОЙ УЧУДЕН ЧЕ ТОВА Е ЗАБАВА НА ПЕРФЕКЦИОНИСТИ КАТО ЯПОНЦИТЕ НО РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА ГИ НАДМИНАХА В ТАЗИ ОБЛАСТ КАТО ИМАТ ОЩЕ ПО-ЕКСТРЕМАЛНИ ЗАБАВИ. ЗАРАВЯТ ЧОВЕК ВЪВ КОВЧЕГ В ЗЕМЯТА И ЗА РАЗЛИЧЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ДО 48 ЧАСА МАКСИМУМ ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА И МУ ОСТАВЯТ САМО ЕДИН ПРОЦЕП ДА ДИША.ИМА МНОГО ХОРА КОИТО СА СПОДЕЛИЛИ ЧЕ Е БИЛО СУПЕРПРЕЖИВЯВАНЕ И ИМ Е ПОМОГНАЛО ДА ПРЕОСМИСЛЯТ ЖИВОТА СИ.
5
3
 
5
 
! Отговори
Булгар булгар преди 9 години
Жълтурска му работа. Да си правят Тойотите и да не ни занимават с простотиите си.
4
2
 
10
 
! Отговори
Нели преди 9 години
1 осмива налудничавите идеи на богатите безделници а вие му слагате минуси.Дали изобщо го разбирате този човек? Да е жив и здрав!
3
3
 
24
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
Айнщайн беше казал "Само две неща са безгранични-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм толкова сигурен"
2
2
 
14
 
! Отговори
Блек Джек преди 9 години
Правилно: костюма и ковчега трябва да са по мярка
1
5
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ееее ама те ипонците са практчни хора бе,то при тех сичко требва е изпипано,та да нема рекламаций разни щото ако на тоз сандък некоя дъска му е на криво после как ша лежат в него бе,то не е за ден-два а за вечност цела и може на гърбат мазол да им стане ама що не влезнат да пробват как е било и оттам де са се родили бе,то тогаз малки са били та не помнат,па сега може некой кусур и там да намерат...кой знай,то кога човяк си нема работа сичко на акъл му идва...